آفتابنیوز : آفتاب: دبیر ستاد هدفمندی یارانهها در آخرین اظهاراتش در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد که حذف یارانه اقشار مرفه خواست مردم و مجلس است، اما به اینکه چطور دولت توانسته اقشار مرفه را شناسایی کند اشارهای نکرد.
محمدرضا فرزین در مجلس نکات جالب توجهی را اعلام کرد، از جمله اینکه سازمان هدفمندسازی یارانهها برای یک میلیون و ششصد هزار خانوار پیامک انصراف از دریافت یارانه نقدی را ارسال کرده است، در حالی که بهروز مرادی، رییس سازمان هدفمندی سازی یارانهها پیش از این اعلام کرده بود این پیامک فقط برای ۵۰۰ هزار خانوار ارسال شده است.
با ملاک قرار دادن عددی که فرزین اعلام کرده، میتوان محاسبه کرد که از نظر دولت دست کم پنج میلیون نفر باید از دریافت یارانه نقدی دست بکشند. این البته نظر دولت است، چون هنوز مشخص نیست چند نفر از این تعداد با مراجعه به سایت رفاهی، گزینه عدم انصراف را انتخاب کردهاند.
از سوی دیگر فرزین هیچ اشارهای نکرد که چگونه دولت توانسته اقشار مرفه را بشناسد، چرا که اگر از نظر دولت این افراد نیازی به دریافت یارانه ندارند، نیازی نبود که امکان عدم انصراف برای آنها میسر شود.
او همچنین اعلام کرده که حذف یارانه اقشار مرفه، خواست مردم است. در این صورت باید این سوال را پرسید که دولت از کجا این خواست مردم را تشخیص داد، چون اگر واقعا این کار خواست مردم بود، خود مردم هیچ وقت برای ثبت نام دریافت یارانه نقدی مراجعه نمیکردند.
از سوی دیگر بنابه اعلام سازمان هدفمندی یارانهها، هم اکنون برای ۷۵ میلیون نفر یارانه نقدی پرداخت میشود و این یعنی اینکه تقریبا همه مردم کشور میخواهند که یارانه دریافت کنند، بنابراین مردمی که دبیر ستاد هدفمندی یارانهها از آنها یاد کرده، نامشخصاند!
از سوی دیگر او گفت که هنوز هم دولت به خود انصرافی خانوارها در جریان دریافت یارانه نقدی معتقد است، این در حالی است که با اعلام اولتیماتوم سه روزه برای مراجعه دریافت کنندگان پیامک به سایت رفاهی، گزینه عدم انصراف در این سایت بسته شده بود و فقط امکان انصراف از دریافت یارانه وجود داشت! همچنین پیش از آن اعلام شده بود که عدم مراجعه به سایت، به معنی انصراف از دریافت یارانه نقدی است، در واقع دولت عملا به صورت یک جانبه یارانه نقدی برخی افراد را حذف کرد.
فرزین در ادامه صحبتهایش به کاهش ضریب جینی و فاصله طبقاتی پس از توزیع یارانه نقدی اشاره کرد، اما به گزارش بانک مرکزی که در آن از احتمال افزایش تورم ناشی از اجرای این طرح و نگرانی از افزایش دوباره ضریب جینی صحبت شده بود، اشارهای نکرد.
او همچنین اشاره نکرد که در طول زمان اجرای قانون هدفمندی یارانهها، حتی سهم ۳۰ درصدی بخش تولید از یارانه محقق نشده و در نتیجه تولیدکنندگانی که با دستور دولت به تثبیت قیمتها موظف شده بودند، مجبور شدند برای حفظ حیاتشان از وزن و کیفیت محصولاتشان بکاهند.
معاون وزیر اقتصاد همچنین به نکته جالبی اشاره کرد که پیش از این آن را کتمان میکرد. فرزین با بیان اینکه اصلاح قیمت انرژی طی شش ماه اجرای قانون هدفمندی اثر خود را درجامعه گذاشت، گفت: بعد از آن شاخص قیمت تثبیت شد و مجددا افزایش قیمت از شهریورماه شروع شد. افزایش قیمتی که هیچ ارتباطی به قانون هدفمندی یارانهها ندارد، بلکه به دلیل بروز نوسانات نرخ ارز رخ داد.
این در حالی است که خود او در زمان نوسانهای نرخ ارز در یک برنامه تلویزیونی حاضر شد و اعلام کرد که افزایش نرخ ارز در بازار، ارتباطی به کالاها ندارد و دولت با هرگونه افزایش قیمت کالا به شدت برخورد میکند.
او تلاش کرد افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی را به گردن افزایش قیمت جهانی بیاندازد و گفت اکثر مواد غذایی وارداتی است و ۹۰ درصد کره و روغن، ۷۰ درصد سویا و ۲۰ درصد گوشت از خارج کشور وارد میشود، این افزایش قیمت موادغذایی به گونهای ناشی از افزایش قیمت آنها در بازار جهانی بود.
علی اصغر یوسفنژاد نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی درخصوص اظهارت فرزین در مجلس گفت: آقای فرزین دبیر ستاد هدفمندی یارانهها برای توضیح در رابطه با ۱۳۵ هزار میلیارد تومانی قانون هدفمندی یارانهها به کمسیون تلفیق آمده بود که اکثر نمایندگان از توضیح وی قانع نشدند.
یوسفنژاد تصریح کرد: در رابطه با قانون هدفمندی یارانهها بحثهای پیشنهادی مختلفی وجود دارد که میبایست بر روی آن بررسیهایی صورت گیرد.
سخنگوی کمسیون صنایع و معادن اظهار داشت: مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی یارانهها باید پس از تصویب بودجه ۹۱ اجرایی شود.
به گزارش مشرق،به هر حال ظاهرا دولت قصد دارد بدون توجه به سوالهای بیپاسخ در دور اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها، مرحله دوم آن را آغاز کند، اما در این مرحله، نمایندگان مجلس که اطمینانی به درست اجرا شدن این قانون از سوی دولت ندارند، تلاش میکنند قانون را اصلاح کنند؛ نمایندگانی که گفته شده همهشان پیامک انصراف از دریافت یارانه نقدی را دریافت کردهاند!