کد خبر: ۱۵۴۲۴۲
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۱

وعده جدید درباره ارزان شدن گوشت قرمز!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: صدرالله دولت در برنامه گفتگوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دوم سیما، برای توضیح علل افزایش قیمت گوشت ، ابتدا یکی از موفقترین سالهای تنظیم بازار،‌ دست کم در ده سال گذشته را سال آغاز طرح هدفمندی یعنی اواخر آذر88 تا اواخر آذر 90 ذکر کرد و گفت: نتیجه این اقدام،‌ رضایت مصرف کنندگان مبتنی بر کار کارشناسی و بررسی دقیق وضعیت،‌ هماهنگی دستگاههای ذیربط و تصمیم گیری های درست بود.

وی افزود:‌ شاید بخش جزئی از افزایش قیمت ها به اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها مربوط باشد،‌ وعوامل دیگری در این افزایش دخیل بودند که مهمترین آنها، افزایش قیمت علوفه بود.

دولت،‌ علوفه را به دو گروه حجیم و متراکم تقسیم کرد و گفت: علوفه حجیم شامل علوفه سبز، علوفه زراعی، ‌کاه، یونجه و مشابه اینهاست. وی افزود: علوفه متراکم با سهم 40 درصدی از غذای دام مثل دانه ذرت، دانه جو، دانه یا کنجاله سویا در اکثر کشورهای دنیا تجارت می شود و از حدود 60 میلیون تن علوفه دام که در کشور مصرف می شود، 2 تا 3 میلیون تن آن وارداتی است که رقم کمی است و چندان در قیمت ها تاثیرگذار نیست.

مدیرعامل پشتیبانی امور دام کشور با اشاره به افزایش قیمت دام در سال گذشته اظهارداشت: این افزایش را می توان به علت افزایش قیمت علوفه حجیم به طور مشخص به یونجه، دانه یونجه،‌سبوس، کاه گندم و جو در بازار داخل دانست.

وی علت افزایش قیمت علوفه را نیز به نامتناسب بودن توسعه کشت با توسعه دامپروری مربوط دانست و افزود: سرعت کیفی و کمی توسعه دامپروری در عین محدودیت توسعه تولید علوفه به علت محدودیت منابع آبی هماهنگ نبوده است،‌ البته دلایلی هم از جمله سرمازدگی ذرت هم ذکر می شود.

مدیرعامل پشتیبانی امور دام کشور تصریح کرد: علت دیگر افزایش قیمت گوشت، کمبود میزان تولید در مقایسه با میزان تقاضاست. دولت میزان واردات را متناسب با وضعیت بارندگی کشور بین 10 تا 20 درصد نیاز کشور ذکر کرد و گفت: یکی علل افزایش تقاضا بهبود درآمد دهک های پایین جامعه پس از اجرای طرح هدفمندی است.

وی با اشاره به عدم تکافوی تولید متناسب با مصرف در فصل زمستان اظهارداشت: اشکالی به علت ضعف و بی تدبیری در یک برنامه ریزی در سال گذشته در واردات به وجود آمد که منجر به کمبود گوشت و افزایش قیمت شد.

دولت تصریح کرد:‌ سال گذشته ما مثلا به عدد یک میلیون و صد و 75 هزار تن گوشت رسیدیم که طبیعی است هر مقدار عرضه کمتر از این باشد افزایش قیمت را به دنبال خواهد داشت، سال گذشته هم مجوز کمتری برای واردات داده شد و از این رو قیمت ها افزایش یافت.

مدیرعامل پشتیبانی امور دام کشور در ادامه گفت: قرار شد با هماهنگی نهایی کارگروه کنترل بازار تصمیمات به گونه ای گرفته شود که کمبودی در بازار دیده نشود.

وی درباره تدبیرهای اندیشیده شده برای کنترل بازار افزود: ابتدا اقلام راهبردی را در اولویت اول قرار دادیم که نیاز روزانه خانوارها هستند؛ از این رو باید همه جوانب آن از توزیع، فرآوری تا حلقه نهایی مصرف باید روزانه رصد و پایش و کنترل شود، هم در بخش تولید داخلی و هم واردات.

مدیرعامل پشتیبانی امور دام کشور تصریح کرد: ما در طرح هدفمندی با همین فرمول عمل کردیم، الان می خواهیم همان تجربه موفق را برای ادامه کار از جمله برای تامین نیازهای ماه مبارک رمضان، تابستان و در صورت نیاز،‌مرحله دوم طرح هدفمندی و حتی شب عید داشته باشیم.

وی در پایان سخنان خود 60 تا 70 درصد علوفه مورد نیاز دام را علوفه حجیم ذکر کرد و افزود:‌ با برداشت و عرضه این نوع علوفه در فصل بهار، پیش بینی می شود که در اواخر اردیبهشت و نیمه اول خردادماه وضع عرضه علوفه بهتر شود؛ درنتیجه قیمت گوشت کاهش یابد.

دولت گفت: برنامه ما حمایت حداکثری از تولید داخلی با تامین نیازها و نهاده هاست تا بتوانیم از همه ظرفیت های داخلی استفاده کنیم و اگر هم کمبودی بود، سعی می کنیم وارد کنیم تا بازار مدیریت شود.

در این گفتگو جمشید سلیمانی عضو هیئت مدیره اتحادیه سراسری دامداران با تاکید بر اهمیت اجرا شدن قانون هدفمندی یارانه ها گفت: آنچه مسلم است قیمت تمام شده تولید داخل با این طرح افزایش یافته است.

وی افزود: هر چه قیمت علوفه افزایش پیدا کند بر قیمت تمام شده محصول اثر خواهد گذاشت. سلیمانی افزایش قیمت ارز را نیز موجب بالا رفتن قیمت علوفه وارداتی دانست و گفت: بررسی افزایش قیمت علوفه نشان می دهد هر کیلوگرم کنسانتره 25 درصد گرانتر شده است، این موضوع از آنجا اهمیت بیشتری پیدا می کند که 65 تا 70 درصد هزینه دامداری ها را خوراک دام پوشش می دهد.

به گزارش مهر،وی در ادامه برخورد با تولید کننده به جای آسیب شناسی مشکل و نیز گزارش های ناقص به تصمیم سازان را از علل تدبیر نکردن وضعیت موجود برشمرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین