آفتابنیوز : آفتاب: مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه حذف بنزین 100تومانی به عنوان زمینهسازی برای عرضه بنزین تک نرخی در فاز دوم هدفمندی یارانهها نیست، اعلام کرد: از ابتدای خردادماه هر یک لیتر سهمیه بنزین 100 تومانی کارتهای فعال به دو لیتر بنزین 400 تومانی تبدیل میشود.
جلیل سالاری صبح امروز درباره جزئیات تبدیل سهمیه بنزین 100 تومانی ذخیره سازی شده در کارتهای هوشمند سوخت، گفت: در حال حاضر بیش از 54 هزار کارت هوشمند سوخت خودرو و 115 هزار موتورسیکلت در سطح کشور دارای سهمیه بنزین 100 تومانی هستند.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اعلام اینکه همچنین تاکنون در بیش از 38 هزار کارت هوشمند سوخت ذخیره 100 لیتر بنزین یارانه ای ذخیره سازی شده است، تصریح کرد: دولت قصد سوزاندن سهمیه های بنزین مردم را ندارد بلکه این سهمیه ها از 100 تومان به 400 تومان تبدیل میشود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه برای تبدیل سهمیه بنزین 100 تومانی کارتها دارندگان سهمیه حداقل تا پایان اردیبهشت ماه باید یک بار اقدام به سوخت گیری با نرخ 100 تومانی بکنند، اظهار داشت: در این صورت سهمیه بنزین 100 تومانی قابل انتقال به سهمیه 400 تومانی خواهد بود.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی پالایش و پخش نفتی در خصوص ساز و کار تبدیل سهمیههای بنزین، بیان کرد: از ابتدای خرداد ماه هر یک لیتر سهمیه بنزین 100 تومانی کارتهای فعال به دو لیتر بنزین 400 تومانی تبدیل می شود.
دلایل حذف بنزین 100 تومانی کارتهای سوخت
وی با یادآوری اینکه در شرایط فعلی هماهنگی لازم با ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور انجام شده است، یادآور شد: هم اکنون در برخی از کارتها به دلیل عدم استفاده از سهمیه بنزین 100 تومانی ذخیره بنزین 400 تومانی به میزان قابل توجه ای افزایش یافته است.
سالاری با بیان اینکه هدف از تبدیل بنزین 100 تومانی کارتهای هوشمند سوخت یک پایش جدید در سطح سامانه هوشمند سوخت کشور است، در پاسخ به سوال مهر که آیا حذف بنزین 100 تومانی به منزله اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و عرضه بنزین تک نرخی دارد؟ توضیح داد: این طرح جدید هیچ گونه ارتباطی به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها ندارد.
یک درصد خودروها بنزین 100 تومانی دارند
علی ربیعی هم با بیان اینکه پس از بررسیهای گسترده و با توجه به کاهش چشمگیر باقیمانده سهمیه بنزین 100 تومانی در کارتهای سوخت، به این جمع بندی رسیدیم که برای مصرف این سهمیه محدودیت زمانی پایان اردیبهشت را در نظر بگیریم، گفت: این تصمیم به دنبال توافق وزارت نفت، ستاد هدفمندی یارانهها و ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت اتخاذ شده است.
معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت، افزود: هدف اصلی از اجرای آن هم اصلاح و ساماندهی هر چه بهتر الگوی مصرف در این بخش است.
وی با یادآوری اینکه با اجرای این تصمیم کارایی فنی سامانه هوشمند سوخت افزایش مییابد، تبیین کرد: آمارها نشان میدهد کمتر از یک درصد از خودروهای کشور دارای سهمیه بنزین 100 تومانی هستند.
به گفته این مقام مسئول از این رو به هیچ وجه منطقی و اقتصادی نخواهد بود که برای همین مقدار اندک، فرصت و امکان افزایش و ارتقای کارایی و چالاکی سامانه مدیریت توزیع سوخت و بهینه سازی مصرف را از دست بدهیم.
به گزارش مهر، پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها، بنزین معمولی یارانه ای 400 تومان، بنزین معمولی آزاد 700 تومان، بنزین سوپر نیمه یارانه ای 500 تومان و بنزین سوپر آزاد 800 تومان در سطح جایگاههای کشور عرضه شده است.