آفتابنیوز : آفتاب: منابع امنيتي ترکیه از ناکامی طرح سوءقصد همزمان علیه چهار وزیر کابینه توسط گروه تروریستی پکک خبر دادند.
به گزارش روزنامه ایران به نقل از آناتولي استانداری دیاربکر در منطقه قلب كردنشين از کشف و انهدام مقادیر زیادی مواد منفجره کار گذاشته شده توسط گروه تروریستی پکک در مسیر عبور چهار وزیر کابینه خبر دادند.
روز گذشته چهار وزیر کابینه ترکیه به منظور شرکت در مراسم کلنگ زنی پروژه ساخت سد سیلوان در استان دیاربکر به این منطقه سفر کرده بودند.
موج چهارم دستگيري نظاميان
نيروهاي امنيتي تركيه چهارمين موج از دستگيري نظاميان ارشد بازنشسته و در حين خدمت ارتش تركيه را به عنوان متهمان به طراحي و اجراي كودتاي پست مدرن سال 1997 ميلادي كه منجر به سقوط دولت اسلامگراي نجمالدين اربكان شد، آغاز كردند.
به گزارش آناتولي، پس از صدور حكم بازداشت 18 تن از نظاميان از جمله ژنرال بازنشسته
«دنيز عزيز قينان» توسط دادستان عمومي آنكارا، نيروهاي امنيتي تركيه امروز با حمله به منازل و محل كار آنان، اين نظاميان را بازداشت كرد. پيش از اين 39 تن از نظاميان تركيه به اتهام شركت، طراحي و اجراي كودتاي پست مدرن سال 1997 ميلادي كه منجر به سقوط دولت اسلامگراي «نجمالدين اربكان» شد، دستگير شده بودند.
تشديد درگيريهاي ارتش با پ.ك.ك
تلويزيون دولتي تركيه با پخش صحنههايي از درگيري ميان ارتش و عوامل پ.ك.ك اعلام كرد در اين درگيريها پنج عضو «پ.ك.ك» كشته شدند. اين درگيري در مناطق روستايي شهر «بيتليس» روي داد.
طرح تغيير نظام پارلماني به رياستي
بكر بوزداگ معاون رجب طيب اردوغان خواستار حركت تركيه به سوي سيستم رياستي شد تا گمانهزنيها درباره ارائه طرحهايي براي تغيير در قانون اساسي كه اردوغان را به عنوان «رئيس جمهور» قدرتمندتر ميكند، افزايش يابد.
به گزارش رويترز، از زماني كه حزب عدالت و توسعه متعلق به رجب طيب اردوغان،
نخستوزير تركيه قدرت را در سال 2001 در دست گرفته، اردوغان بر فضاي سياسي اين كشور مسلط شده است.
با اين وجود بر اساس قوانين حزب، اردوغان نميتواند براي يك دوره ديگر نخست وزير باشد و پيش از آخرين انتخابات در تركيه اين مسئله در رسانهها آورده شده كه اردوغان تمايل دارد پيش از پايان دوره نخست وزيرياش در سال 2015، سمت رياست جمهوري را به دست آورد. اپوزيسيون تركيه نگران آن است كه سبك «سلطهگري» اردوغان پس از تبديل شدن او به رئيس جمهوري كه پارلمان قدرت كافي براي مهار او ندارد، تشديد شود.
پس از انتخابات سال گذشته موضوع تبديل سيستم سياسي پارلماني به سيستم رياست جمهوري به حالت مسكوت درآمد اما در يك سمپوزيوم پارلماني در روز دوشنبه يك هفته پس از آغاز به كار پارلمان بر اساس قانون جديد،«بكر بوزداگ» يكي از چهار معاون اردوغان، اين مسئله را مجدداً مطرح كرد. وي در سخنراني خود با انتقاد از سيستم پارلماني فعلي تركيه اظهار داشت: سيستمي كه بيشترين نظارت را ايجاد ميكند سيستم رياست جمهوري است.
وي افزود: بايد سيستم رياست جمهوري مورد بحث قرار گيرد، سيستمي كه در آن قانونگذار و مجري به معناي واقعي از يكديگر مستقل هستند. اردوغان كه در اسلواني حضور داشت در مصاحبه با خبرنگاران از اظهارات بوزداگ حمايت كرد و اظهار داشت: اين يك سيستم رياست جمهوري است كه بايد مورد بحث بيشتر قرار گيرد.