آفتابنیوز : آفتاب: اين تصوير كه توسط رصدخانه فضايي «هرشل» سازمان فضايي اروپا به ثبت رسيده، به نمايش سحابي «ماكيان X»، يكي از فعالترين نواحي توليد ستاره پرداخته كه در فاصله 4500 سال نوري از زمين در صورت فلكي ماكيان قرار دارد.
رصدخانه «هرشل» در طول موجهاي دور از مادون قرمز بخوبي به مشاهده اجسام آسماني پرداخته و به دانشمندان اجازه ميدهد تا به بررسي مهدكودكهاي ستارهاي مانند اين سحابي بپردازند كه جايگاه تودههاي متراكم گاز داغ شده توسط ستارگان هستند.
در اين تصوير جديد، نواحي درخشان سفيد به نمايش مناطقي ميپردازند كه ستارههاي بزرگ به تازگي از اين ابرها شكل گرفتهاند. اين تودهها بويژه در سمت راست تصوير مشهود هستند كه شبكه بينظمي از رشتهها را نشان ميدهد.
گرههاي متراكم گاز و غبار به نمايش مناطقي ميپردازد كه اين رشتهها با هم ملاقات كرده و براي تشكيل ستارههاي جديد در هم ميشكنند.
در مركز تصوير، تابشهاي شديد از ستارههاي غير قابل شناسايي در طول موج «هرشل» تا حدي زدوده شده و مواد ستارهاي را كه در تصوير به رنگ آبي ميدرخشند، داغ كردهاند. حبابهاي قرمز كوچك پراكنده نيز به نمايش بذرهاي نسبتا سرد ستارههاي آينده ميپردازند.
به گزارش ایسنا،حلقه ماده در پائين تصوير احتمالا توسط يك ستاره ابرغولپيكر موسوم به G79.29+0.46 منتشر شده است و در سمت چپ نيز ستون گاز شبيه به گردن يك قو ديده ميشود.
{$old_album_156683}