آفتابنیوز : آفتاب: از سوی دیگر بافت کلاژن پوست بر اثر استعمال سیگار زودتر تخریب میشود همین امر پیری زودرس پوست آنان را به همراه دارد.
پیشتر دکتر محمدرضا معدنی دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در این رابطه گفته بود: زنان اثرگذارترین عضو در خانوادهها هستند چرا که 60 درصد از دخترانی که برای ترک سیگار به کلینیکهای ترک سیگار مراجعه میکنند، مادران سیگاری دارند برخی از مادران در دوران بارداری و شیردهی سیگار را ترک میکنند اما لازم است ترک استعمال سیگار دائمی باشد چون دود دست سوم سیگار روی اسباب بازی کودکان مینشیند و از طریق دست و دهان به بدن آنان منتقل میشود.
دبیراجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات تاکید کرد: استعمال سیگار در زنان باعث ابتلای آنان به بیماری بیمارهای رحم، تخمدان و عوارض ریوی میشود.
افزایش شیوع مصرف دخانیات در زنان
اما عضو کمیته کشوری مبارزه با دخانیات گفت: شیوع مصرف مواد دخانی بین زنان طی سالهای اخیر از 1.4 درصد به حدود 4 درصد افزایش یافته است.
حسن آذری در گفت و گو با فارس در آستانه 10 خرداد روز جهانی مبارزه با دخانیات افزود: طی سالهای اخیر و بعد از تصویب قانون جامع مبارزه و کنترل دخانیات البته اقداماتی توسط برخی دستگاهها انجام شده است اما از طرفی برخی دستگاهها مانند وزارت بازرگانی، شورای اصناف کشور، شرکت دخانیات ایران و در مواردی شهرداری در اجرای این قانون همکاری مطلوب نداشتهاند.
عضو کمیته کشوری مبارزه با دخانیات اضافه کرد: ممنوعیت فروش سیگار به افراد زیر 18 سال نیز تا حدی انجام شده است، گر چه هنوز علایم هشدار و ممنوعیت فروش سیگار به این افراد دیده نمیشود.
این کارشناس مبارزه با دخانیات گفت: با وجود این هنوز تحقیقات افزایش شیوع مصرف سیگار را در جمعیت عمومی نشان نمی دهد و بلکه بر اساس مطالعات رسمی شیوع مصرف دخانیات از حدود 14 درصد در سال 78 به حدود 12 درصد در سالهای اخیر رسیده است.
وی گفت: سن شروع مصرف دخانیات بین افراد نیز در کشور ما از چند سال گذشته بین 15 تا 19 سال ارزیابی میشود. با این حال متأسفانه به علت اینکه کشور ما هم در مرحلهگذار و تغییرات اجتماعی است شاهد افزایش مصرف دخانیات بین زنان هستیم به طوری که شیوع مصرف دخانیات بین زنان بالای 15 سال از حدود 1.4 درصد در سال 78 به حدود 4 درصد رسیده است.
زنان، مثل مردان
علل گرایش زنان به سیگار چندان تفاوتی با گرایش مردان جوان به سیگار ندارد. ژست استقلال و بزرگ شدن در دختران جوان و تاثیر دوستان چندان تفاوتی با پسران در انگیزه های گرایش به مواد دخانی ندارد.
ضمن آنکه افزایش زمینه برای جدایی و استقلال زنان از خانواده ها مثل اشتغال دختران Tافزایش تحصیلات و تحصیل دور از خانواده در افزایش هر ساله آمار گرایش زنان به سیگار موثر است.
آمار گرایش به سیگار نشان می دهد گرچه میل به استفاده از سیگار در سنین بالاتر توسط مردان کاهش یافته است اما گرایش به سیگار در زنان و نوجوانان در عوض افزایش یافته است.
وجود تبلیغات ضد سیگار و گران شدن سیگار تاثیر بیشتری بر مردان سیگاری گذاشته است و در صد ترک های موفقیت آمیز در بین مردان میانسال بیشتر شده است.