آفتابنیوز : آفتاب: در پي اخراج كارگران به عنوان اولين حربهي كارفرمايان در مقابل تشديد بحران در واحدهاي توليدي، مسئول کمیته مزد شورای عالی کار از اخراج و تعدیل نیروی کار در شرایط خاص، انتقاد کرد.
فرامرز توفیقی درمورد اخراج و تعدیل نیروی کار از ابتداي سال جديد، به ايلنا گفت: متاسفانه به دلیل اینکه نيروي كار «دم دستترين» عامل توليد به شمار ميروند، کارفرمایان در شرایط خاص نسبت به تعدیل یا اخراج این افراد اقدام میکنند و این در حالی است که طبق آمار وزارت کار، دستمزد کارگران تنها 8 تا ۱۲ درصد هزینههای تولید را شامل میشود.
او افزود: متاسفانه از نگاه کارفرمایان، مقصر اصلی در کاهش توان واحد صنعتی، هزینههای دستمزد كارگران است، در حالی که باتوجه به سهم دستمزد در میزان هزینه تولید این امر نادرستی محسوب میشود.
مسئول کمیته مزد شورای عالی کار در تشریح علت اصلی مشکلات صنعت کشور گفت: دولت باید سیاستهای حمایتی خود را از قالب شعار به حالت عمل درآورد و با ارائه تسهیلات بانکی مناسب از کارفرمایان حمایت کند، چرا که با توجه به هزینههای بالای مواد اولیه در شرایط تحریم و همچنین جریمههای بالای سیستم بانکی کشور، صنعتگران با مشکلات زیادی مواجه میشوند.
توفیقی ادامه داد: بخش زیادی از بار صنعت کشور را کارگاه و کارخانههای خرد و کوچک به دوش میکشند و این کارگاهها توان رقابت با واحدهای بزرگ دولتی مثل صنایع فولاد، صنایع نفت و.. را ندارند، لذا برای حضور در عرصه مجبورند در شرایط فشار و تنگنا نسبت به تعدیل یا اخراج کارگران اقدام کنند.
به گزارش ایلنا، این فعال کارگری با اشاره به مشکلات صنعت کشور خاطرنشان کرد: صنعتگران کشور برای زنده ماندن تلاش میکنند و به همین دلیل جهت حمایت از سرمایه واقعی صنعت کشور یعنی کارگران تلاشی نمیکنند لذا بیشترین فشار در شرایط خاص به کارگران وارد میشود که درصد کمی از هزینههای تولید را شامل میشوند.