آفتابنیوز : ابراهيم الجعفري كه 9سال نيز در ايران بسر برده است، بهعنوان عضوي از ائتلاف متحد عراق در انتخابات شركت كرده بود. او به تازگي تأكيد كرده است كه قصد ندارد از الگوي دولت ايران پيروي كند زيرا عراق به دولتي نياز دارد كه نماينده همه گروهها باشد.
جعفري ميگويد: «عراق از گروهها و فرقههاي مردمي متنوعي تشكيل شده است. به همين جهت، تا زماني كه رهبر اين جامعه در كنار تمام اين گروهها قرار نگيرد، نميتواند نمايندگي آنها را بهعهده بگيرد.»
آمريكا به شدت از احتمال تأثير حكومت ايران بر دولت جديد عراق نگران است. مقامات آمريكا نيز گفتهاند ترجيح مي دادند اياد علاوي نخستوزير دولت موقت عراق يا عادل عبدل مهدي وزير اموراقتصادي دولت موقت عراق به جاي ابراهيم الجعفري به نخستوزير برسد.
جوان كول، كارشناس مسائل عراق از دانشگاه ميشيگان نيز ميگويد: ممكن است آمريكايي ها چندان از انتخاب الجعفري خشنود نباشند اما با او كنار خواهند آمد.
از سوي ديگر، تأثير آيتالله العظمي سيستاني بر انتخابات عراق و پيروزي شيعيان را نميتوان ناديده گرفت و به همين جهت آمريكا حزب دعوه و مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق را تا حدودي بهعنوان جبهههاي مورد حمايت ايران ارزيابي ميكند.
پيشتر، حازم شعلان وزير دفاع عراق نيز برگزيدگان انتخابات را «يك فهرست ايراني» خوانده بود.
اما مقامات آمريكايي در عين حال معتقدند قدرت گروههاي كرد عراق ميتواند تا حدي از نفوذ شيعيان بكاهد زيرا كردها توانستهاند مقام دوم در اين انتخابات را نيز بهخود اختصاص دهند و 75 كرسي از 275 كرسي مجلس موقت عراق را در اختيار گرفتهاند. در مقابل، شيعيان 140 كرسي را دراختيار دارند و به همين جهت، آمريكا اميدوار است كردها بتوانند در مقابل قدرت شيعيان، عاملي بازدارنده باشند.