آفتابنیوز : آفتاب: 500 کارگر ساختمانی به نمايندگي از كارگران ساختماني سراسر كشور امروز به تهران آمدند و در اعتراض به طرح لغو بیمه کارگران ساختمانی مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، در این تجمع نمايندگان انجمنهاي صنفی کارگران ساختمانی استانهای قزوین، خراسان شمالی، مرکزی، البرز و... نسبت به حذف بودجه بیمه کارگران ساختمانی اعراض خود را به نمایندگان مجلس اعلام كردند.
طرح لغو بيمه كارگران ساختماني
محمد باقری، عضو هیئت رئیسه انجمن صنفی کارگران و استادیاران ساختمانی تهران که در این تجمع حضور داشت درباره دلايل اعتراضشان به ایلنا گفت: پس از سالها تلاش و مبارزه بیمه کارگران ساختمانی از مورخه ۱۸ اردیبهشت ۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و تعدادی از کارگران ساختمانی که کارت مهارت فنی حرفهای را داشتند توانستند از خدمات بیمهای بهرهمند شوند.
اما از تاريخ یکم خرداد ماه سال ۹۱ تعدادي از نمایندگان مجلس با ارائه طرحي قصد توقف قانون بیمه کارگران ساختمانی را مطرح كردند که موجب نارضایتی و خشم کارگران و نهاد صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور شده است و امروز ما با حضور خود در مقابل مجلس شورای اسلامی از نمایندگان منتخب خود که در چند ماه گذشته وعده حمایت از کارگران را سر میدادند طلب استمداد کرده و خواهان لغو طرح فوق و اجرای مجدد قانون هستيم.
معضل تمديد كارت مهارت
علی صدیقی، عضو انجمن صنفی كارگران ساختماني شهرستان نیشابور که در این تجمع حضور داشت درباره مشكلات اين كارگران در خصوص تمديد اعتبار كارتهاي مهارت گفت: برای بیمه شدن کارگر ساختمانی داشتن کارت مهارت فنی حرفهای الزامي است و مهلت این کارتها سه ساله بوده که بعد از اتمام زمان انقضاء مشكلات كارگران ساختماني شروع ميشود.
او افزود: هر کارگر ساختمانی که بخواهد بعد از اتمام انقضاء کارت مهارت، بيمه خود را تمديد كند دوباره باید مراحل کسب کارت مهارت فنی حرفهای را طی کند، که طي كردن اين مراحل باعث يك سال فاصله در بيمه خواهد شد.
صديقي در تشريح روند تمديد كارت مهارت كه به فاصلهي بيمهاي كارگران ساختماني ميانجامد افزود: در صورت انقضاء كارت مهارت، تا زمانی که كارگر ساختماني بتواند کارت مهارت جديد بگیرد سهمیه بیمهای آن استان تمام میشود و دوباره باید صبر کند تا سهمیه بیمه کارگران ساختمانی آن شهرستان براي سال بعد اعلام شود.
مكانيزم غير اصولي صدور كارت مهارت
احمد زارعی، عضو انجمن صنفی آسفالت کاران استان تهران نيز كه در اين تجمع شركت كرده بود با انتقاد از عدم همکاری سازمان فنی حرفهای با انجمنهاي صنفی، به خبرنگار ایلنا گفت: بر خلاف ماده 18 قانون بهبود مستمر فضاي كسب و كار، سازمان فنی حرفهای در خصوص اجرای آزمون مهارت ستجي کارگران ساختمانی هيچگونه همكاري ندارد.
سید عسگر حسینی نماینده صنفی کارگران کچ کار پاکدشت نيز به طرح يكي ديگر از مشكلات كارگران ساختماني پرداخت و گفت: سهمیه بیمه کارگران ساختمانی شهرستان پاکدشت ۱۷۰۰ نفر است که ۱۰۰۰ نفر را ما بیمه کردهایم و مدارکش هم ارسال شده است.
او در ادامه گفت: از ۱۷۰۰ سهمیه فقط ۱۰۰۰ سهمیه به ما داده شده است و ۷۰۰ سهمیه بیمه کارگر ساختمانی هنوز طلب داریم وسازمان تامین اجتماعی در این مورد کوتاهی میکند.
ابو الفضل کریمیان، يكي ديگر از كارگران حاضر در اين تجمع در خصوص مشکلات این صنف گفت: هر موقع که به بیمه تامین اجتماعی مراجعه میکنیم تامین اجتماعی در خصوص بیمه کارگران ساختمانی همکاریهای لازم را ندارد.
اسماعیل عباسی عضو انجمن صنفی کچ کاران پاکدشت نيز افزود: سه سال است بدنبال بیمه کارگران ساختمانی هستیم که طی روزهای اخیر شنیده میشود بدلیل عدم بودجه کافی سهمیه بیمه کارگران ساختمانی را متوقف کردهاند.
محمد حسین باقری نائب رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مشهد نيز كه جهت اين تجمع اعتراضآميز به تهران آمده بود به خبرنگار ما گفت: طبق ماده ۱۸ قانون بهبود مستمر فضاي كسب و كار مورخه ۱۳ اسفند ماه سال ۹۰ ، مجلس وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی را مکلف كرد كه در خصوص کارگران و استادکاران صنایع ساختمانی هر گونه گواهی و تاییدیه به مراکز فنی وحرفهای پیگیری بیمه درمان و امور رفاهی از طریق انجمنهای صنفی مربوطه انجام پذیرد و اين در حالي است كه دولت هيچگونه توجهي به جايگاه نهاد صنفي كارگران كه مورد تاكيد قانون است ندارد.
او گفت: متاسفانه سازمان فنی حرفهای مشهد هیچگونه همکاری با انجمنهاي صنفی استان ندارد.
يك طرح دو فوريتي در حمايت از كارگران ساختماني
عليرضا محجوب، نماينده تهران در مجلس كه از ابتداي اين تجمع اعتراضآميز در جمع كارگران ساختماني حضور داشت، پس از شنيدن مشكلات و دلايل اعتراض كارگران ساختماني به نمايندگي از آنان طرحي دو فوريتي رفع موانع اجراي طرح بيمه كارگران ساختماني را تقديم هيئت رئيسه مجلس كند.
عرق بدنش خشک نشده ، باید داد . حالا مسئولین ما اگر به
اهداف اولیه انقلاب ، فکر و عمل کنند ، کارگران جزو مستضعفین
این جامعه هستند و باید حق این افراد زحمت کش و همینطور
حق و حقوق کشاورزان و کارگران را در هر کجای ایران ، زودتر
ادا کنند که دعای خیر این عزیزان ، به خدمتگزارانشان برسد .
اینجانب یک کارگرساخمانی دررشته ی نقاشی ساختمان هستم . موضوعی که میخواهم مطرح کنم در رابطه با نحوه ی اجرای طرح بیمه کارگرساختمانی میباشدو یا نحوه ی ارائه ی کارت مهارت درجه 3 توسط سازمان فنی و حرفه ای
اینجانب پس از آموزشهای سازمان فنی حرفه ای و کسب مهارت درجه1نقاشی ساختمان مدتی زیادی است که در شغل نقاشی سختمان به صورت آزاد{بدون بیمه} مشغول به کار میباشم. مدتی است که متوجه شده ام که میشود با ارائه مدرک مهارت درجه٣فنی حرفه ای از خدمات بیمه کارگری استفاده کرد.لذا برای بیمه شدن و تبدیل مهارت درجه١به درجه٣ اقدام کردم. اما مشکلی که وجود دارد این است که به تازگی قانونی برای بیمه شوندگان ساختمانی تهیه شده که متقاضیان بیمه کارگری باید تائیدیه ٣سال سابقه کار از یک مهندس عمران دارای شماره مهندسی ارائه کند تا مدرک درجه 1 آنها به درچه 3 تبدیل شود. تابتوانند بیمه شوند.
اصل موضوع اینجاست:
آیا آن نقاشی که به مدت3 سال زیر نظر مهندس دارای شماره مهندسی مشغول بکار بوده نباید طبق قانون در این مدت بیمه میشده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ در این صورت نیازی به مراجعه به سازمان فنی وحرفه ای میباشد؟؟؟
آیا مهندسی وجود دارد که تخلفی که بابت بیمه نکردن کارگرش مرتکب شده را اذعان کند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من پس از کسب مهارت از سازمان فنی حرفه ای مدت زیادی است که به شغل نقاشی مشغول هستم تا به حال فردنقاشی را شناسایی نکردم که به مدت ٣ سال با یک مهندس ناظر کار کند.
آیا شما چنین نقاشی را سراغ دارید؟؟؟؟؟؟؟
آخرین سوالم اینکه:
چرادولت به خواسته ی سازمانش مبنی برمخالفت با بیمه شدن کارگر ساختمانی توجه نمیکند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/ اگر توجه کند و این طرح را جمع کند دیگر کدورتی بین کارگر و سازامان فنی حرفه ای ودولت درمیان نمیماند.
با تشکر ازبذل توجهتان .
هدف ازمطرح کردن این موضوع تقاضای کمک از شما و ایجاد توجه نسبت به این موضوع میباشد. سازمان فنی وحرفه ای یک تشکل دولتی میباشد ضمنا تا 25مرداد مهلت تبدیل کارت مهرت فنی وجود دارد.
بازهم از بذل توجه صمیمانه متشکرم.