آفتاب: مدیر شركت آب و فاضلاب شهری سیستان و بلوچستان گفت: آب سد پیشین در جنوب این استان با حجم 175 میلیون مترمكعب به طور كامل خشك شد كه در نتیجه اهالی 70 روستای شهرستانهای چابهار و سرباز بهزودي با كمبود آب آشامیدنی مواجه خواهند شد.
به گزارش ايرنا، محمدرضا كرمینژاد افزود: از آنجا كه میزان بارندگی در جنوب شرق كشور طی ماههای گذشته 45 درصد زیر حد نرمال بوده است، بیشتر سدهای نواحی مركزی و جنوبی سیستان و بلوچستان بویژه پیشین و زیردان با بحران كمآبی مواجه شدند.
وی گفت: خط انتقال آب از سد پیشین 60 روستا با 12 هزار نفر در شهرستان چابهار و 10 روستا در شهرستان سرباز با 3000 نفر را زیر پوشش دارد.
وی افزود: طی نشستهایی كه با مسئولان مرتبط با حوزه آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان برگزار شد، مقرر شد روستاهایی كه منبع تغذیه آب آنها از سد پیشین است، نیازشان از طریق آبرسانی سیار برطرف شود.
مدیر شركت آب و فاضلاب شهری سیستان و بلوچستان با بیان این كه احتمال جیرهبندی آب در بخش شهری استان در تابستان امسال ضعیف است، گفت: در عین حال اگر طرح جیرهبندی آب در استان اجرایی شود ناگزیر روستاها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی با اشاره به رفع مشكل آب شهری در شمال سیستان و بلوچستان افزود: طی روزهای آینده پروژه آبرسانی به شهرهای سیستان به بهرهبرداری میرسد و دیگر مشكلی در زمینه كمبود آب آشامیدنی این منطقه وجود نخواهد داشت.
به گفته وي، پروژه آبرسانی به شهرهای سیستان شامل آبگیر، تصفیه خانه آب با ظرفیت تصفیه 2050 لیتر آب در ثانیه، ایستگاه پمپاژ و هفت مخزن ذخیره به حجم كل 50 هزار مترمكعب با اعتبار هزار میلیارد ریال در دست انجام است.
كريمينژاد گفت: با بهرهبرداری از این پروژه مشكل تأمین آب شهرهای زابل، زهك، دوست محمد، بنجار، ادیمی و محمدآباد در یك مقطع زمانی 25 ساله برطرف میشود.
مدیر آبفای شهری سیستان و بلوچستان به مردم استان توصیه كرد در مصرف آب بیشتر صرفهجویی كنند، زیرا تامین آن در این استان با توجه به شرایط اقلیمی گرم و خشك، كمی باران و افت سطح سفره های زیرزمینی دشوار شده است.
كريمينژاد افزود: پروژه آبرسانی به شهرهای چابهار و كنارك با 240 كیلومتر خط انتقال از سدهای پیشین و زیردان با اعتبار 260 میلیون یورو در دست اجراست كه امید است آب سدهای مذكور از وضعیت بحرانی خارج شود.