آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه جمهوری اسلامی در سر مقاله امروز خود با عنوان "دستگاه قضایی، آن گونه که بهشتی می خواست" نوشته است:
بهترين خدمت به مسئولان قوه قضائيه در هفتهاي كه به نام اين قوه اختصاص يافته اينست كه بدون تعارف و با صراحت اعتراف كنيم هم اكنون مسئولان قوه قضائيه كشورمان نزد افكار عمومي در زمينه برخورد بيملاحظه با خاطيان دانه درشت زير سؤال هستند.
مردم ايران وقتي اخبار مربوط به بركناري نخستوزير پاكستان با حكم ديوان عالي اين كشور را فقط به جرم اينكه حاضر نشد دستور يك قاضي را براي نوشتن نامه به دادگستري سوئيس جهت پيگيري پرونده پولشوئي رئيسجمهور پاكستان اجرا كند ميشنوند بطور طبيعي اين سؤالها به ذهنشان راه مييابد كه چرا در ايران كه از نظام جمهوري اسلامي برخوردار است و طبعاً بايد قوه قضائيه و حكم قاضي آن نافذتر از پاكستان باشد چنين قدرت و قاطعيتي در دستگاه قضائي ديده نميشود؟
چرا يك روز يك مقام ارشد قضائي ميگويد فلان مسئول بلندپايه در فلان پرونده متهم است و بايد پاسخگو باشد و روز ديگر همان مقام ارشد قضائي همان شخص را بيگناه و غيرقابل تعقيب اعلام ميكند؟ چرا يك روز يك متهم در جلسه دادگاه آشكارا تعدادي از دانه درشتها را به گرفتن رشوه و شركت در جرائم متعدد متهم ميكند و روز ديگر همان متهم در جلسه همان دادگاه حرف خود را پس ميگيرد؟...
هر چند براي هر يك از اين موارد ميتوان توجيهاتي دست و پا كرد كما اينكه كردهاند و ميكنند ولي واقعيت اينست كه اين توجيهات نه تنها افكار عمومي را قانع نميكنند بلكه مردم با شنيدن اين توجيهات و عدم برخورد با دانه درشتها با سؤالهاي بيشتري مواجه ميشوند.
اين سؤالها هنگامي بيشتر و عميقتر ميشوند كه مردم ميبينند همان دانه درشتها با عناوين دهن پركنتري هر روز از طريق رسانهها مطرح ميشوند و حتي داعيه دفاع از حقوق مردم و مبارزه با انحرافات و مفاسد را نيز دارند! بياعتنائي به قانون و حتي اعلام صريح قبول نداشتن قانون و خود را معيار قانون دانستن توسط دانه درشتها موارد ديگري هستند كه در زمان ما سكه رايج شدهاند و دستگاه قضائي نيز از كنار آنها بيتفاوت ميگذرد.
مشي شهيد مظلوم آيتالله بهشتي درست در جهت خلاف اين وضعيت بود. او بياعتنائي به قانون را از هيچكس حتي از نزديكترين افراد خود بر نميتابيد و خود نيز بيش از ديگران به قانون پايبندي نشان ميداد. برخورداري از همين روح بزرگ بود كه به شهيد بهشتي امتيازات زيادي همچون استقلال، شجاعت و قدرت تصميمگيري داده بود. مسئولان قوه قضائيه در هر زماني فقط با برخورداري از همين ويژگيهاست كه ميتوانند دستگاه قضائي را به جايگاه واقعي آن برسانند، چيزي كه بهشتي براي اين دستگاه ميخواست و براي جامعه امروز ما يك نياز حياتي است.