کد خبر: ۱۶۲۰۴۸
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۶
رئیس مجلس شورای اسلامی:

تکروی‌های برخی مسئولان در اداره کشور ممکن است مشکلات دیگری ایجاد کند

ضعف اقتصادی موجود ناشی از عدم استفاده بهینه از نخبگان است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس گفت: علت مشکلات اقتصادی موجود این است که به اندازه و قاعده از تفکرات فرهنگی و نخبگان متخصص استفاده نشده است.

به گزارش ایلنا، علی لاریجانی با حضور در دهمین کنگره سراسری جامعه اسلامی مهندسین گفت: عدالت زمانی ایجاد می‌شود که همه ارزش‌ها متوازن و سنت‌ها رعایت شود. باید در نظام اسلامی به سنت‌ها و ارزش‌های صحیح به طور متوازن نگریسته شود.

وی در ادامه بیان کرد: در مسیر رسیدن به عدالت باید به وضع خود نیز توجه کنیم چرا که در حال حاضر فشارهای بین‌المللی خیلی بیشتر از گذشته شده و مسائلی را در منطقه برای ما ایجاد کرده که نتوانسته‌ایم هنوز در این زمینه به سامان برسیم.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه جوامع غربی برای فشار آوردن بر ملت ایران امروزه بر اقتصاد ایران تکیه کرده‌اند گفت: تمرکز کشورهای غربی بر مسائل اقتصادی ایران بیشتر از گذشته شده و کاملا این مشهود است و در این زمینه با استفاده از لوازم بین المللی تا حد زیادی بهره‌های بسیار برده‌اند.

لاریجانی با بیان اینکه امروز وضع داخلی ما نیز وضع نابهنجاری نیست گفت: درست است که وضع داخلی کشورمان وضع ناهنجاری نیست اما این وضع به قاعده هم نیست چون از سرمایه واقعی نتوانسته‌ایم درست استفاده کنیم به همین دلیل شرایط امروز فرهنگی و سیاسی کشورمان شرایطی نسبتا سنگین است.

وی در ادامه تصریح کرد: علت این همه مشکلات موجود این است که به اندازه و قاعده از تفکرات فرهنگی و نخبگان متخصص استفاده نشده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به دلیل عدم استفاده بهینه از متخصصین و نخبگان در حوزه اقتصاد امروز در این حوزه ضعف‌هایی داریم و عدم مدیریت صحیح باعث شده تا نتوانیم به خوبی در این حوزه حل مشکل کنیم.

وی به تکروی‌های برخی از مسئولان اشاره کرد و گفت: تکروی‌های برخی مسئولان در این مسیر با توجه به رفتارشان ممکن است مشکلات دیگری را ایجاد کند چراکه کشور ما کشور مردم سالاری است و می‌بایست از تک نظری‌ها دور باشد اما در حال حاضر خرد جمعی در کشور ما فراهم نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه به قانون هدفمندی یارانه‌ها که طی مدت یک سال در مجلس هشتم به تصویب رسید اشاره کرد و گفت: نمایندگان مجلس هشتم در طول یک سال و اندی قانون هدفمندی یارانه‌ها را با استفاده از متخصصان و نخبگان جمع آوری و آن را در صحن علنی به تصویب رساندند.

لاریجانی در ادامه با اشاره به اینکه برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در کشور دو نظریه حرکت در شیب تند و شیب متعادل وجود داشت گفت: در زمان تصویب قانون هدفمندی یارانه‌ها در مجلس شورای اسلامی دو دسته درمجلس بودند که نظریه‌های انجام اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در یک زمان و رسیدن به هدف نهایی و دیگری اجرای شیب ملایم قانون هدفمندی یارانه‌ها که با اکثریت آراء نمایندگان شیب ملایم مدنظر قرار گرفت.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: طبق تصویب قانون هدفمندی یارانه‌ها در مجلس می‌بایست دولت ۳۰ درصد هزینه‌های یارانه‌ها را به بخش تولید و ۲۰ درصد به بخش کشاورزی برای اثرگذاری بیشتر این دو بخش اختصاص دهد اما عملا مشاهده کردیم که چنین کاری صورت نگرفته است.

وی در ادامه با طرح سوالی مبنی براینکه آیا قانون هدفمندی یارانه‌ها عملی سلیقه‌ای بوده است یا خردجمعی گفت: نمایندگان مجلس انتخاب شیب ملایم برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را سلیقه‌ای به دست نیاوردند بلکه برای این نظریه از نخبگان و متخصصان بزرگی بهره گرفته چراکه قانون هدفمندی یارانه‌ها کار بزرگ اقتصادی است که برای اولین بار در کشور اجرایی ‌شده است.

وی گفت: در دورانی که حامل‌های انرژی از تولیدات و صنایع کشاورزی برداشته می‌شد لازم بود تا تولید کنندگان تجهیزات خود را به تجهیزاتی که نیاز به حامل‌های انرژی کمتری داشت تغییر می‌دادند و این امر اجرایی نمی‌شد مگر با حمایت و صیانت دولت از این بخش اما ما شاهد بودیم که دولت نتوانست این امر را به خوبی اجرایی کند و گزارش کمیسیون ویژه هدفمندی یارانه‌ها نیز در صحن علنی در این زمینه ارائه شد.

لاریجانی با طرح پرسشی مبنی براینکه آیا ایجاد تورم با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها قابل پیش بینی نبوده است گفت: ایجاد تورم در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را متخصصان و نخبگان اقتصادی پیش بینی کرده و اعلام کردند که در بخش دامداری صنعت وکشاورزی با اجرای این قانون دچار مشکل می‌شویم.

لاریجانی با بیان اینکه هم اکنون در بخش دامداری، صنعت و تولید دچار ضعف هستیم گفت: به دلیل همین ضعف‌ها بود که مقام معظم رهبری سال جاری را سال وقف تولید و صیانت از سرمایه کار نام گذاری کرده است چراکه اگر قانون به درستی اجرای می‌شد و نقدینگی به موقع به واحدهای تولیدی واریز می‌شد قطعا این مشکلات امروز در کشور را شاهد نبودیم.

وی با بیان اینکه باید درحوزه اقتصاد بایداز تکروی دوری کنیم گفت: امروزه درحوزه اقتصاد به دلیل مشکلات موجود مردم به جای اینکه به سمت سرمایه گذاری و تولید بروند به سمت اقدامات دلالی رفته‌اند و برای ریشه کنی این تفکر باید بستر سازی لازم را فراهم کنیم.

وی تصریح کرد: امروزه این تفکر که اگر یک نفر پشت میز را که در حال کارکردن استٰ یک دفعه تغییر دهیم تفکر سنجیده‌ای است اما این گونه نباید باشد چراکه جابه جایی‌های بیش از حد نه تنها مثمرثمر نیست بلکه زیان وار است و مردم نمی‌توانند با فرمانی زندگی کنند که در یک لحظه به یک سو حرکت می‌کند ودر لحظه دیگر حرکت خود را به جهت مقابل تغییر می‌دهد، ما باید تلاش کنیم تا با استفاده از روش‌های صحیح و سیستم‌های روز و نخبگان سنجیده حرکت‌ها را تغییر دهیم.

وی به ملاقات اخیر مقام معظم رهبری با سران قوا در مشهد اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در مشهد سران قوا را به همکاری، همفکری و تبادل نظر با یکدیگر توصیه کرد و قوه مقننه نیز امروز در تلاش است تا مشکلات و مسائل اصلی مردم را با قوانین درست رفع کند.

وی گفت: درست است که اختلاف نظرهایی در کشور وجود دارد اما نباید این اختلاف نظر‌ها به جدال‌های سیاسی تبدیل شود.

وی روحانیت را موتور متحرک نظام اسلامی ایران دانست و گفت: امروزه برخی حرف‌ها شنیده می‌شود که روحانیت و مراجع حرف‌هایی که می‌زنند خلاف واقع است باید بدانیم که با این گونه حرف‌ها وحدت ملی شکل نمی‌گیرد و روحانیت موتور حرکت نظام اسلامی است و با آنان است که وحدت ملی حول تفکر دینی شکل می‌گیرد.

وی درادامه افزود: وجود روحانیت برای کشور یک هدیه الهی است و اگر در کشور وجود نداشته باشند مشکلات بسیاری را شاهد خواهیم بود.

لاریجانی در ادامه به اعضا قوه مقننه و کمیسیون‌های تخصصی در مجلس و قوه قضائیه و مجریه توصیه کرد که بایدتمرکزشان بر حل مسائل اقتصادی باشد و با استفاده از نخبگان و عقلانیت جمعی این مساله را در زمان کنونی حل کنند.

لاریجانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود جامعه اسلامی مهندسین را یکی از تشکیلات مکتبی و مذهبی دانست که توانسته به طور منسجم تا کنون تشکیلات خود را اداره کند.

وی در ادامه به شرایط فعلی سنت در کشور اشاره کرد و گفت: در سنت اسلامی عقل، دین، متعادل بودن دراجرا و برنامه داشتن را از اصولی دانست که باید برای ادامه راه به این اصول توجه شود.

وی گفت: عقلانیت و تفکر دینی به یکدیگر کمک می‌کنند تا در مسیر کار و اداره اجتماع سازو کارهای عقلانی را استفاده کنیم چراکه عقلانیت نکته‌ای است که مسئولان باید آن را پیشه راه خود قرار دهند.

محمدرضا باهنر نیز به عنوان دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در آغاز برگزاری دهمین کنگره سراسری جامعه اسلامی مهندسین ریاست علی لاریجانی را به مجلس شورای اسلامی تبریک گفت و از نمایندگان و مسئولان و اعضایی که در این کنگره حضور یافتند تشکر کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
0
0
این تفکّراصلاً اعتقادی به نخبه گرایی نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
0
0
کسی که خودش راهمه فن حریف می داند ودرهمه اموراظهارنظرمی کندوافرادباتجربه وکارآزموده را ازصحنه بیرون می کند عاقبت تک رویهایش لطمه به زندگی مردم است
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
0
0
بیچاره نخبگان آنگاه که در سالهای 84و85 اعلام خطر کردند مورد

بی مهری قرار گرفتند و وضعیت کنونی نتیجه طبیعی حذف

سرمایه های انسانی ارزشمندی بود که باید نگهداری می شدند

ضمنآ صادقانه بگوییم جامعه مهندسین خود از ارکان اصلی حذف نخبگان بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
0
0
بنده منکر صحبت جناب دکتر لاریجانی نیستم ولی میشه بگن چرا تا حالا این مسایل رو عنوان نکردن؟!.......
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین