آفتابنیوز : آفتاب: مقدسی در سومین جلسه کمیته مشترک تالاب انزلی که در در سالن شهید انصاری استانداری گیلان با حضور تیم کارشناسی جایکا برگزار شده بود ،با اشاره به اینکه تالاب انزلی فقط متعلق به مردم گیلان نیست و باید نگاه جهانی به آن داشته باشیم، افزود: تالاب انزلی از جمله تالابهایی است که در کنواسیون رامسر به ثبت رسیده است و نزديکی این تالاب به شهر رامسر برای آن یک فرصت است که باید از آن استفاده کرد.
وی با بیان این مطلب که سازمانهای مردم نهاد در امر ظرفیت سازی و ارتقاء آگاهی مردم در حفاظت از تالاب انزلی نقش مهمی دارند، افزود: باید به فکر اجرای ساختارهای بین بخشی در تالاب انزلی باشیم و زون بندی این تالاب که در مرحله آغاز اجراست، باید با توافق همه دستگاهها انجام شود تا به منطقه بندیهای تالاب انزلی به نتیجه مطلوب برسد.
وی با ابراز خرسندی از خواهر خواندگی تالاب انزلی و تالاب کوشیروی ژاپن خاطر نشان کرد: ژاپن کشوری است که بیش از 500 تالاب بینالمملی ثبت شده دارد و استفاده از تجارب این کشور یک انتخاب بسیار خوب است.
در ادامه این جلسه دکتر مسعود باقرزاده کریمی ـ معاون دفتر زیستگاهها و امور مناطق سازمان محیط زیست کشور ـ خاطر نشان کرد: تالاب انزلی و تالاب کوشیروی ژاپن شباهتهای زیادی به هم دارند، اما حفاظت از تالاب کوشیرو با توجه به کمکهای مردمی و عرصههای گسترده حفاظتی از آن بهتر انجام میشود.
وی افزود:در تالاب کوشیرو تردد قایق موتوری ممنوع است و فقط از قایقهای پارویی استفاده میشود.
وی ادامه داد:درنای ژاپنی سمبل تالاب کوشیروی ژاپن است و در این کشور کودکان ژاپنی برای غذا دادن به این درناها ذرت کشت میکنند.
باقرزاده اظهار کرد: در گیلان هم باید از کودکان که میراث محیط زیست کشور هستند، بیشتر استفاده کنیم تا در حفاظت از تالاب آگاهیهای بیشتری کسب کنند.
وی نتایج کمیته مشترک مدیریت تالاب انزلی را باتیم آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن بسیار مثبت عنوان کرد و گفت: این مشارکت نباید تعطیل شود.
وی افزود: جایگاه جوامع صنفی وابسته به تلاب در این کمیته خالی است و انتظار میرود از صیادان و آببندان داران نیز نمایندهای در این کمیته حضور داشته باشد.
مشاور ارشد تیم آژانس همکارهای بینالمملی ژاپن: ناکافی بودن هماهنگیها از مشکلات احیای تالاب انزلی است
مشاور ارشد تیم آژانس همکارهای بینالمملی ژاپن گفت: تبدیل تالاب انزلی به یک تالاب سالم نیاز به استفاده از خروجیهای پروژه مدیریت اکولوژیک این تالاب دارد.
به گزارش ايسنا، شین ایچی رو تانی موتو گفت: این پروژه پیش از این توسط تیم ارزیاب آژانس همکاری بینالمللی ژاپن (JICA )مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه ارتباط ، اثر گذاری و بازدهی فعالیتهای پروژه بالا و تاثیر عملی پروژه و پایداری نتایج آن متوسط ارزیابی شد، افزود: به منظور تقویت تاثیر عملی پروژه ما به تقویت ارتباط و همکاری با سایر سازمانهای دولتی و همچنین سازمانهای مردم نهاد (NGO) نیاز داریم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: به منظور بالا بردن و تضمین پایداری نتایج پروژه و برگزاری منظم و دورهای جلسات کمیته مدیریت تالاب، فعالیتهای اجرایی مبتنی بر اساسنامه کمیته و ایجاد یک بخش جدید در سازمان محیط زیست به عنوان دبیرخانه کمیته مدیریت تالاب انزلی ضروری است.
شین ایچی رو تانی موتو پروژه مدیریت تالاب انزلی را یک سیستم پایه برای محافظت از تالاب انزلی عنوان کرد و گفت:حمایت فنی کارشناسان ژاپنی به زودی به پایان خواهد رسید، اما مطمئن هستم که کارشناسان ایرانی این سیستم را درجهت اعمال مدیریت یکپارچه بر تالاب انزلی توسعه خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه از سال 2003 ميلادي با حفاظت از تالاب انزلی مرتبط هستم و بخشی از عمرم را در ایران گذراندهام، تصریح کرد: به این نتیجه رسیدهام که دانش و مهارتهای فنی کارشناسان ایرانی بسیار بالاست و فقط مشکل ناکافی بودن هماهنگی ها وجود دارد.
وی گفت: قلبا انتظار دارم که ایرانیان از خروجیهای این پروژه نهایت استفاده را برای احیای تالاب انزلی و تبدیل آن به یک تالاب سالم و با نشاط ببرند.
در ادامه این جلسه مهندس امیر عبدوس ـ مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ـ نيز گفت: فاز دوم پروژه مدیریت اکولوزیک تالاب انزلی را در شرایطی به پایان میبریم که مشارکت ذینفعان در آینده به راه خود ادامه خواهد داد. راهی که امروز از شرایط بحرانی زیست بومهای در معرض خطر شناخته و برآن تاکید میشود.
وی افزود: امروز در ظاهر پروژه مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی خاتمه یافته است، اما فرایند این مدیریت در آغاز راه است و با تکیه بر دانش بومی و مشارکت عمومی به راه خود ادامه خواهد داد.
معاون عمرانی استاندار گیلان خبر داد: 600 هزار دلار سرمایهگذاری کشور ژاپن در تالاب انزلی
معاون عمرانی استاندار گیلان از سرمایهگذاری 600 هزار دلاری کشور ژاپن در تالاب انزلی خبر داد.
محمد اکبرزاده در گفتوگو با ايسنا در حاشیه برگزاری کمیته مشترک مدیریت تالاب انزلی با کشور ژاپن گفت: 600 هزار دلار حجم سرمایهگذاری کشور ژاپن برای تالاب انزلی درنظر گرفته شده است.
وی افزود: فاز اول مبنی بر مطالعات پهنهبندی و زومبندی در چارچوب کنفرانس رامسر و آغاز عملیات اجرایی با رویکرد آموزشی NGO برای مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی و همکاری کشور ایران و ژاپن است.
به گزارش ایسنا،اکبرزاده گفت: این سومین نشست کمیته مدیریت تالاب انزلی است که با حضور تاکی اوجی سرپرست دفتر آژانس است که مدت 16 ماهه است که فاز اول آن به اتمام رسیده که برای احیای تالاب انزلی در سال 89، 90 میلیارد تومان به مدت 5 سال درنظر گرفته شده است.