آفتابنیوز : آفتاب: " اینکه برخی از بنگاههای کوچک با اجرای قانون یارانه ها دچار مشکلاتی شدند، این موضوع جزء ذات طرح هدفمندی یارانه هاست که بایستی دولت حمایت میکرد و قطعا هم حمایت می کند."
این ها آخرین اظهارات محمد رضا فرزین ، دبیر ستاد هدفمندی یارانه هاست.اظهاراتی که در آن بالاخره یک مقام دولتی به تاثیر گذار بودن یارانه ها در تولید اعتراف کرد و تلویحا تبعات منفی اجرایی کردن این طرح بر تولید را پذیرفت.
بعد از اجرایی شدن فاز اول هدفمندی یارانه ها بود که مشکلات واحد های تولیدی و صنعتی کشور آغاز شد.بخش کشاورزی نیز که در چرخه تولید نقش اساسی را ایفا می کند با اجرایی شدن این طرح دچار مشکلات عدیده ای شد چرا که با بالا رفتن قیمت حامل های انرژی عملا هزینه تولید بالا رفت اما اجازه ای برای افزایش قیمت موجود نبود و از سوی دیگر هم دولت بنا بر گزارش های مرکز پژوهش های مجلس و دیوان محاسبات تخلفاتی در پرداخت یارانه واحد های تولیدی داشت و یارانه بخش تولید و صنعت را پرداخت نکرد تا هزینه های پرداخت یارانه نقدی را تامین کند.
به این ترتیب هر روز اخبار نگران کننده از بسته شدن کارخانه ها و بنگاه های تولیدی کوچک و بزرگ به گوش می رسید و این وضعیت تا امروز هم که زمزمه های اجرایی کردن فاز دوم هدفمندی یارانه ها پیچیده است ادامه دارد.
هر چند وزیر اقتصاد چند روز پیش از عدم تغییر قیمت حامل های انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانهها سخن گفت اما هنوز مشخص نیست این بحث فقط مختص بخش خانوار است یا صنایع را نیز شامل میشود و همین مسئله صنعتگران را دچار بلاتکلیفی و ناتوانی در برنامهریزی برای تولید خود کرده است چرا که در صورت افزایش مجدد قیمت برق و گاز و سایر حامل های انرژی برای صنعتگران، مسلما مشکلات آنها که این روزها کم هم نیست اضافه تر خواهد شد و در سال تولید ملی ، باز هم کارخانه های بیشتری در مرز ورشکستگی قرار می گیرند.
در چنین شرایطی مسئولان وزارت صنعت و به ویژه رئیس ستاد تحول صنایع پاسخگوی سؤالات صنعتگران و خبرنگاران در این خصوص نبوده و از اعلام برنامههای این وزارتخانه خودداری میکنند.
بحث عدم افزایش قیمت حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانهها در حالی مطرح است که رضا فاطمی امین، رئیس ستاد تحول صنایع اخیراً در مورد نحوه قیمتگذاری انرژی مصرف بخش صنعتپیش از این گفته بود: در مرحله دوم هدفمندی یارانهها افزایش قیمت برق صنایع خیلی کمتر از قیمت گاز خواهد بود و در نتیجه نیازی به ارائه خط اعتباری انرژی برای برق نیست.
به این ترتیب بر اساس این سخنان باید منتظر افزایش قیمت حامل های انرژی برای واحد های تولیدی و صنعتی بود .
در هر حال ضد و نقیض های دولتی ها در خصوص اجرایی کردن یا نکردن فاز دوم هدفمندی یارانه ها مردم و صنعت گران را در اضطراب قرار داده و موجی از نگرانی را در فضای جامعه ایجاد کرده است و در آخر معلوم نیست بالاخره تکلیف فاز دوم هدفمندی یارانه ها چه خواهد بود و وضعیت تولید کشور به کجا خواهد رفت؟
به گزارش شفاف،باید منتظر ماند و دید آیا دولتی ها بالاخره از این راز سر به مهر فاز دوم هدفمندی به طور صریح رونمایی خواهند کرد یا خیر؟