آفتابنیوز : آفتاب: ادامه بازتاب گزارش آنکتاد از نرخ سرمایهگذاری خارجی در ایران، گزارش بانک مرکزی از دو برابر شدن هزینه خانوار، اعلام جرم علیه علی مطهری و ادامه خط و نشانهای سیاسی در فضای پیش از انتخابات ریاست جمهوری، از جمله موضوعاتی است که نشریات امروز کشور به آنها پرداختهاند.
روزنامه شرق در صفحه نخست خود، موضوع برگزیده شدن لیلا حاتمی به عنوان بهترین بازیگر زن جشنواره کارلو وی واری پرداخته و صفحه نخست امروز این روزنامه، رنگ و بویی سینمایی گرفته است. همچنین در ستون حرف اول در مطلبی از علیرضا داودنژاد با نام توصیهای به لیلا حاتمی، به موضوع دریافت جایزه این بازیگر برای فیلم «پله آخر» پرداخته است.
دیگر آن که این روزنامه با بازتاب موضوع برگزاری چهاردهمین نشست دادگاه فساد بزرگ مالی، به سخنان دادستان تهران در حاشیه این نشست پرداخته که طی آن، جعفری دولت آبادی از تشکیل پروندهای برای ملتهب کنندگان بازار ارز و سکه خبر داده که البته قرار است، با تشکیل جلسات محاکمه، مطبوعات در جریان آن قرار بگیرند.
اما امروز روزنامه ایران، بحث مقابله دولت با بحران سازی اقتصادی را به عنوان موضوع اصلی صفحه نخست خود برگزیده که گزارشی است از دسیسه داخلی و خارجی علیه تیم اقتصادی دولت و نحوه عمل دولت در مدیریت اقتصادی و مقابله با این دسیسهها.
در این گزارش که مجموعه گفتوگوهایی با مسئولان دولتی و برخی کارشناسان را در بر میگیرد، به بحث جنگ تمام عیار اقتصادی علیه کشور از خارج و عملیات روانی بیسابقه در درون علیه دولت، سیر دسیسهچینیها و همچنین تمثیل حرکت دولت در میدان مین برای اجرای طرح تحول اقتصادی پرداخته شده است.
و اما این روزها، موضوع گرانی و فشار اقتصادی بر خانوار ایرانی، مطلبی است که نشریات اصولگرا و اصلاحطلب ـ هر دو ـ به آن میپردازند. امروز، گزارش اخیر بانک مرکزی ـ که حاکی از دو برابر شدن هزینههای خانوار ایرانی از سال ۸۵ تا ۸۹ است ـ مطلب اصلی اقتصادی بسیاری از روزنامهها بود؛ روزنامه آرمان با مطرح کردن این موضوع در صفحه نخست خود به گزارش مفصل بانک مرکزی پرداخته است. همچنین روزنامه تهران امروز، این موضوع را مشخص و مفصل بازتاب داده است.
از دیگر موضوعاتی که امروز در روزنامههای گوناگون بازتاب داشته است، سخنان محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور در مراسم اعلام گزارش سرمایهگذاری خارجی در کشور بود. در این مراسم که مختص گزارش اخیر آنکتاد از نرخ سرمایهگذاری مستقیم خارجی در کشورهای گوناگون بوده، محمدرضا رحیمی و همچنین سید شمس الدین حسینی، مطالبی گفتند که نشریات امروز به فراخور طبع، بخشهای خاصی از این سخنان را پرنگ کردهاند.
روزنامه اعتماد با تیتری به نقل از سخنان رحیمی آورده است: وابستگی اقتصادمان به نفت، کمتر از یارانه هر ایرانی است.
روزنامه رسالت، موضوع عقبنشینی دو کشور از تحریم نفت و خودروی کشور را در سخنان دیروز رحیمی مورد توجه قرار داده است.
اما از موضوعات سیاسی که امروز در صفحات نشریات دیده میشود، موضوع اعلام جرم از علی مطهری است که در پی سخنان چندی پیش وی در نطق پیش از دستور مجلس روی داده است؛ روزنامههای امروز، این موضوع را که دیروز از زبان جعفری دولت آبادی، دادستان تهران گفته شد، بازتاب گستردهای دادهاند، به گونهای که اعتماد، سابقه این موضوع را نیز بررسی کرده که بنا بر آن، سخنان چندی پیش مطهری در مجلس علیه سپاه پاسداران، در آغاز منجر به شکلگیری شایعهای مبنی بر شکایت این نهاد از علی مطهری شد که چندی بعد، این شایعه تکذیب شد، ولی دیروز با سخنان دادستان تهران، مشخص شد که اعلام جرم علیه علی مطهری اعلام شده است.
با تسریع روند سنگربندیهای سیاسی و با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، فضای نشریات کشور نیز از این روند عقب نمیمانند و همچنان به بحث جناحبندیها و انتقادات از جهبههای رقیب میپردازند. روزنامه رسالت امروز در مطلبی با نام: پیشنهاد کواکبیان در کوره رقابتهای اصلاح طلبان آب شد، به موضوع پیشنهاد طرحی از سوی مصطفی کواکبیان به خاتمی با عنوان مناسک و برای حضور دوباره اصلاح طلبان در فضای سیاسی پرداخته است.
این مطلب با اشاره به موضعگیریهای متفاوت اصلاحطلبان درباره این طرح و با هدف نشان دادن گسست میان جبهه اصلاحات نوشته است: برخی از اصلاح طلبان ترجیح دادند با سکوت از کنار این طرح بگذرند و برخی دیگر نیز این طرح را مثبت ارزیابی نکردند.
همچنین در ادامه این مطلب با نقل قولی از صادق زیبا کلام در همین زمینه آورده است: ابتدا باید مشخص شود که آیا اساسا حزب مردمسالاری، جزو احزاب اصلاح طلب هست یا نه؟
از آن سو، روزنامه آرمان در گفتوگویی با صادق زیبا کلام، موضوع انتقاد از اصلاح طلبان به دلیل بیبرنامگی و بیهدفی در انتخابات را نشانه گرفته است.
زیبا کلام در این گفتوگو با انتقاد از رویه کنونی اصلاحطلبان و بیبرنامگی آنها گفته است: رهبران اصلاحات برای ریاست جمهوری، هیچ طرح و برنامهای ندارند و هیچ گام جدی تا کنون در این باره دیده نشده و سخنان آنها تفننی و کلیگویی بوده است.
اما آرمان پیکان خود را به سمت جبهه اصولگرا نشانه رفته و در مطلبی در صفحه نخست خود با نام: جدل اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری، با ذکر سخنان ذوالنور در نشریه پنجره، آورده است که پس از گذشت چند ماه از انتخابات مجلس، هنوز ماجرای انتخاب هیأت رئیسه و اختلاف بین اصولگرایان مشهود است و هر از چندی، سخنان و مصاحبههایی پیرامون انتقاد از مجلس نهم و انتخابات هیأت رئیسه مجلس دیده میشود.
روابط خوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، یا آن گونه که آرمان میگوید، آسمان آفتابی روابط مجمع و دولت نیز از جمله مباحثی است که گویا به مذاق بیشتر نشریات ـ از اصولگرا و اصلاحطلب ـ خوش آمده است!