کد خبر: ۱۶۵۵۶۹
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۸

ناکامی طرح خروج کارمندان از پایتخت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در حالی که مدتی است کارمندان سازمان میراث فرهنگی که در راستای طرح انتقال کارکنان از تهران، به شیراز و اصفهان منتقل شده بودند، اکنون در حال بازگشت به تهران هستند، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری اعلام کرده این امر وجه قانونی ندارد.

به گزارش «امروزی ها» تهران امروز نوشت: طبق مصوبه هیات دولت که چند روز پیش از نوروز 89، یعنی دقیقا در 23 اسفندماه 88 تصویب و برای اجرا از ابتدای سال 89 به کلیه اداره‌ها و سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی ابلاغ شد، 5 میلیون کارمند دولت باید برای کاهش جمعیت شهر تهران این شهر را به مقصد شهرهای دیگر ترک می‌کردند. تقریبا یک سال پس از ابلاغ «طرح خروج کارمندان دولت از تهران»، معاون رئیس‌جمهور اعلام کرد که 30 هزار کارمند دولت در مقابل مزایایی که دولت برای آنها تعیین کرده، متقاضی خروج از تهران شده‌اند. اما رئیس وقت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی که در مجلس قرائت شد، کارمندانی را که قرار بود طی این طرح منتقل شوند، 6هزار نفر عنوان کرد که از میان آنها تنها 200هزار نفر به طور جدی از تهران خارج شده‌اند. پس از آن بود که توکلی این سوال را مطرح کرد که ضرورت اجرای چنین طرح‌هایی از سوی دولت چیست و آیا خروج 200هزار نفر کمکی به کاهش جمعیت پایتخت و افزایش ایمنی این شهر در مقابل بلایای طبیعی کرده است یا خیر. آن طوری که به نظر می‌رسد، آنچه در 28 ماه پس از ابلاغ تصمیم دولت اتفاق افتاده، مقدمه‌ای بر شکست طرح دولت برای انتقال کارمندان از تهران بوده است.

کسی از انتقال کارکنان خبر ندارد!

میراث فرهنگی نخستین نهاد دولتی بود که برای خروج کارمندانش از تهران اعلام داوطلبانه کرد. اما این روزها بنا به اعلام رئیس سازمان میراث فرهنگی ماموریت منتقل شده‌ها از پایتخت، پایان یافته و آنها در حال بازگشت به تهران هستند. اینطور اعلام شده که هدف از این انتقال آموزش نیروهای بومی و فرهنگ‌سازی در استان‌های مقصد یعنی شیراز و اصفهان بوده و کسانی که تمایل دارند در حال انتقال به تهران هستند. موسوی درباره‌ دلیل انتقال و بازگشت کارمندان پژوهشگاه سازمان و معاونت میراث فرهنگی به شیراز و همچنین هزینه‌هایی که در این رفت‌وبرگشت صرف شد و آسیب‌هایی که خانواده‌های این بخش‌ها متحمل شدند، به ایسنا اعلام کرد: تاکنون گزارشی از چنین اتفاق‌هایی نداشته‌ام. پژوهشگاه سازمان از تهران رفت که فرهنگ‌سازی کند و حالا نیروهایی که تمایل داشتند، برگشته‌اند. معاونت میراث فرهنگی نیز همین‌طور بوده است. این در حالی است که بنا به ماده 65 قانون برنامه پنجم توسعه هرگونه انتقال به کلانشهرها جز در مورد مقامات و موارد خاص ممنوع است و احتمالا انتقال این کارمندان از موارد خاص و استثنا بوده است.

اما در این باره عبدالعلی تاجی، معاون حقوقی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهوری، با بیان اینکه از این مسئله اطلاعی ندارم، به ایسنا گفت: اگر چنین امری صحت داشته باشد خلاف قانون برنامه پنجم است زیرا در بند الف ماده 65 قانون برنامه پنجم آمده کسانی که از تهران خارج شده‌اند اجازه بازگشت به تهران و سایر کلانشهرها را ندارند. وی با اشاره به اینکه بازگشت افرادی که براساس مصوبه دولت از پایتخت خارج شده‌اند ممنوع است، گفت: قاعدتا مراجع نظارتی چنین مسائلی را کنترل می‌کنند و بازگشت کارمندان منتقل شده به تهران وجاهت قانونی ندارد.

تاجی خاطرنشان کرد: در واقع هیچ کارمندانی اعم از رسمی، غیررسمی، پیمانی و حتی قراردادی حق انتقال به تهران را که یک کلانشهر است ندارد مگر در موارد خاص که کارگروه تشکیل می‌شود.

نتیجه تصمیم‌های احساسی بهتر از این نمی‌شود

در این باره جعفر قادری نماینده شهر شیراز در گفت‌وگو با تهران امروز درباره دلایل بروز چنین اتفاقاتی گفت:‌ تعدادی از کارمندان میراث فرهنگی به شیراز منتقل شدند که متاسفانه شاهد آن هستیم که بی‌دلیل به تهران بازگشتند و امکاناتی که در شیراز در اختیارشان بود، رها کردند.

وی افزود: اگر انتقال کارکنان به شیراز منطق نداشت، چرا دولت آن را با آب و تاب فراوان مطرح کرد و هزینه‌های هنگفتی برای اجرای این طرح صرف کرد؛ به طوری که در همین دولت شاهد بازگشت کارکنان منتقل شده، از شیراز و اصفهان، به تهران هستیم.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه هرگاه تصمیماتی در دولت به صورت انفرادی و غیرکارشناسی گرفته می‌شود، شاهد چنین نتایجی هستیم، تصریح کرد: ما از ابتدا اعلام کردیم این طرح نباید اجرا شود، اما دولت اصرار کرد که باید کارکنان از تهران خارج شوند و اکنون به آنجا رسیده‌ایم که اقدامی رخ داده که وجاهت قانونی ندارد.

قادری با اشاره به اینکه در حال حاضر ساختمان‌های میراث فرهنگی در شیراز و اصفهان تعطیل شده، اعلام کرد: وقتی پشت تصمیمی منطق وجود نداشته باشد، اصلا در مورد شکست آن نمی‌توان اظهارنظری کرد. چون یک تصمیم احساسی بوده است. به این نکته توجه کنید که دولت اعلام کرد نخستین ارگانی که به شهر دیگری منتقل می‌شود، میراث فرهنگی است و اولین نهادی هم که به تهران بازگشت، همین میراث فرهنگی بوده است. اینها حاکی از آن است که کار دولت با حساب و کتاب نبوده است. وی درباره راهکارهای چنین اقداماتی گفت: مجلس باید از جایگاه خود برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی جلوگیری کند. ما باید پیگیر باشیم و دولت نیز باید به مجلس پاسخگو باشد. در مورد میراث فرهنگی نیز تلاش ما در مجلس بر این است که این نهاد را به سازمان تبدیل کنیم تا هر کسی نتواند بخشی از آن را از هم بپاشد.

این در حالی است که تعدادی از کارمندان منتقل شده به کلانشهرهایی مانند تبریز، شیراز و قم پیش‌تر طی تماس با خبرگزاری‌ها از جمله ایسنا از وضعیت خود ابراز نارضایتی کرده و اعلام کردند که با مجوز معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی منتقل شدند اما اکنون این مجوز از سوی دستگاه‌ها پذیرفته نیست و آنها به دلیل دریافت حقوق به صورت نامنظم مشکل دارند و حتی حاضرند برای رفع مشکلات ایجاد شده به تهران اما بنا به قانون چنین امری ممکن نیست.

به نظر می‌رسد دولت باید در مقابل چنین اتفاقاتی که از قرار معلوم منتهی به شکست بوده‌اند، در قبال مردم و نمایندگان آنها در مجلس شورای اسلامی پاسخگو باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
0
0
سلام ، در شرایطی که با دور ماندن از اهداف اولیه انقلاب که
خودکفایی و احیای کشاورزی و دامپروری و صنعت و تولیدات داخلی بود ، خیلی از روستائیان به خاطر بیکاری و مشکلات ، در امر کشاورزی به شهرها آمده اند و بعضی ها ، اینهم راضیشان نمی کند و سر از انگلیس و استرالیا و کانادا ، در می اورند . (البته پدر چشم وهمچشمی بسوزد ) .
در این شرایط ، کارمندی که خودش در تهران بزرگ شده و تمامی فامیل و کارش در تهران است ، چطور می تواند به جاهای دیگر برود ، مگر با وعده وعیدهای زیاد و به طور اجباری . لازم است که به اهداف اولیه انقلاب برگردیم ، خیلی از مهاجرتها به تهران کم می شود و انشاءالله روزی برسد که با وجود روستاهای آباد و پر کار ، تهرانی ها ، به آنجاها مهاجرت کنند .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
0
0
کدام طرح موفق بوده که اين يکي ناموفق شده .
طرح سه برايري يارانه .
طرح سهام عدالت .
طرح يک هزار متري ويلا .
طرح بيکاري .
طرح هاي زود بازده
طرح مسکن و..............
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
0
0
چطور از میان 6 هزار نفر 200 هزار نفر خارج شده اند یکبار دیگر مطلب را بخواند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۸
0
0
لطفا" فقط یک طرح موفق بگویید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین