آفتابنیوز : در این ارتباط یکی از مقامات اندونزی گروه جماعت اسلامی را عامل انفجارها می خواند.
انفجارها در جزیره توریستی بالی در شرایطی روی می دهد که ماه گذشته رئیس جمهوری اندونزی نسبت به وقوع حملات تازه تروریستی هشدار داده بود.
در پی این حوادث کارشناسان مبارزه با تروریسم در این منطقه اعلام کردند که با وجود تلاش های دولت اندونزی برای بازداشت رهبران کلیدی گروه شبه نظامی جماعت اسلامی، این گروه مرتبط با القاعده هم چنان فعال است.
حدود 3 سال پیش نیز بمبی در یک کلوپ شبانه در جزیره بالی منفجر شد که به مرگ بیش از 200 تن انجامید. در آن انفجار جماعت اسلامی مقصر شناخته شده بود.
آنچه در جزیره توریستی بالی روی داد بر این واقعیت صحه گذارد که تروریست ها هنوز فعال هستند و راه دراز و طولانی برای قلع و قمع آنها باید طی شود.
مشکل اصلی بر سر راه مقابله ریشه ای و اصولی با تروریسم ارتباط برخی از کشورها با این شبکه هاست.
این مسأله در گزارش چند ماه قبل دبیرکل سازمان ملل هم مورد تأکید قرار گرفته بود به گونه ای که یکی از دلایل ادامه فعالیت تروریست ها، ارتباط مالی، تسلیحاتی و سیاسی برخی کشورها با این گروه ها عنوان شده بود.
ارتباط گروه های تروریستی نظیر القاعده با برخی کشورها و بهره گیری آنها از امکانات سیاسی، تسلیحاتی و امنیتی این کشورها بر کسی پوشیده نیست همین مسأله راه گریز تروریست ها را از اضمحلال و نابودی هموار کرده است. در حالی که اگر جهانیان به این واقعیت واقف بودند که تروریست ها وطن نداشته و همه را دشمن خود می دانند و صرفا به فکر استفاده ابزاری از آنها هستند چنین روشی را پیش نمی گرفتند.
اگر امروزه برخی از کشورها از گزند حملات تروریست ها در امان هستند صرفا به دلیل ارتباطات ناسالم آنها با تروریست هاست ولی نمی توان امیدوار بود که این وضعیت استمرار یابد به این دلیل که تروریست ها قابل اعتماد نبوده و نمی توان به قول و سخن آنها اعتماد کرد.
خطر تروریسم مسأله ای نیست که قابل چشم پوشی بوده و یا مقطعی باشد بلکه تا زمانی که این گروه ها فعال هستند خطر جهانیان را تهدید می کند ولی از آنجا که تروریسم مرز و زمان نمی شناسد نمی توان یک منطقه را ایمن دانسته و منطقه دیگر را در معرض خطر به حساب آورد. زیرا ممکن است آنچه در جزیره بالی روی داد در دیگر نقاط جهان هم اتفاق بیفتد و عده دیگری به خاک و خون کشیده شوند.