آفتابنیوز : آفتاب: جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز (دوشنبه) 23 مردادماه ساعت 08:21 دقیقه با حضور 199 نفر از نمایندگان و به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
*اظهارات رئیس مجلس در نطق پیش از دستور
**مأموریت کمیسیون عمران برای بازسازی منازل زلزلهزدگان
علی لاریجانی پس از پایان تلاوت قرآن کریم به پشت تریبون آمد و به حادثه جانسوز زلزله آذربایجان شرقی اشاره کرد و اظهار داشت: به همکاران و نمایندگان به خصوص نمایندگان استان آذربایجان غربی و شرقی این حادثه ناگوار را تسلیت میگویم.
وی افزود: از همه کسانی که برای نجات مظلومان و اسکان مردم تلاش وافر داشتند، به خصوص اعضای محترم دولت و وزارت کشور، هلال احمر و وزارت بهداشت که به موقع به کمک مردم شتافتند، تشکر میکنم.
لاریجانی تصریح کرد: از خداوند متعال علو درجات را برای درگذشتگان و سلامتی کامل برای حادثهدیدگان را آرزومندیم و لازم میدانیم که کمیسیون عمران پیگیر رفع مشکلات مردم در این مناطق و بازسازی منازل آنها باشد و مستمراً مجلس را در جریان امور قرار دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز ما از مسئولین مربوطه سرکار خانم دستجردی وزیر بهداشت و درمان و مسئولان هلال احمر دعوت کردیم که نمایندگان را در جریان خدماتی که به حادثهدیدگان داشتهاند، قرار دهند.
وی همچنین به درخشش جوانان ایرانی در المپیک 2012 لندن اشاره کرد و اظهار داشت: از قهرمانان عزیز که در المپیک لندن سرور را به قلب ملت شریف ایران آوردهاند، سپاسگزاری میکنم.
**جنگ 33روزه رژیم صهیونیستی را به یک جنازه سیاسی در خاورمیانه تبدیل کرد
لاریجانی در ادامه با اشاره به سالروز جنگ 33 روزه لبنان با رژیم صهیونیستی گفت که در سال 1385 در چنین روزی رژیم صهیونیستی بعداز جنگ 33 روزه به شکل مفتضحانه شکست را پذیرفت و این رژیم تبدیل به جنازهای سیاسی در خاورمیانه شد و به درستی این روز را روز مقاومت اسلامی نام نهادند.
وی افزود: به رزمندگان پیروز این عملیات در لبنان مقاوم به خصوص حزبالله و رهبر شجاع و سلحشور آن سیدحسن نصرالله تبریک گفته و یاد شهدای این مجاهدت بزرگ را گرامی میداریم.
به گزارش فارس،رئیس مجلس شورای اسلامی جنگ 33 روزه علیه لبنان را یک جنگ طولانی و ناکام و پرهزینه برای رژیم صهیونیستی عنوان و تصریح کرد: در این جنگ ارتشی که طی 6 روز در سال 1967 میلادی 3 کشور عربی را شکست داده بود در مقابل مقاومت رزمندگان حزبالله با شکست ناباورانه مواجه شد.
لاریجانی ادامه داد: عمق این شکست تا حدی بود که علاوه بر تشکیل کمیته وینوگراد تحقیقات گستردهای برای شناخت دلایل شکست توسط ارتش و سایر دستگاههای امنیتی و مراکز مطالعاتی این رژیم انجام گرفت که نکات مهمی را روشن کرد.
وی گفت: از جمله نکات مهم تبلیغات وسیعی بود که رژیم صهیونیستی و آمریکا در طول جنگ 33 روزه به راه انداختند و ربودن دو سرباز اسرائیلی را عامل جنگ اعلام کردند اما امروز کاملا روشن شده که این جنگ نتیجه طراحیهای وسیع بین آمریکا و اسرائیل بود که از قبل تدارک دیده شده بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: مئیر داگان رئیس موساد میگوید "کمیته گفتوگوی استراتژیک آمریکا در آخرین نشست خود که اواخر مارس آن سال برگزار شد به بررسی امکان انجام عملیات نظامی گسترده برضد اهداف، پایگاهها و شخصیتهای حزبآلله توسط رژیم اسرائیل پرداخت و طرف آمریکایی هم متعهد شد پوشش کامل این عملیات را تامین کند و ربودن دو سرباز اسرائیلی بهانه تحقق این عملیات بود."
لاریجانی با بیان اینکه در سطح سیاسی اهداف و انتظارات بسیار بالایی برای جنگ 33 روزه لبنان در نظر گرفته شده بود، گفت: اولمرت در اولین سخنرانی خود بعداز اعلام شروع جنگ، اهداف اصلی جنگ را اینگونه توضیح داد "بازگرداندن بیقید و شرط سربازان ربوده شده، نابودی کامل حزبالله، انهدام زیرساختهای نظامی آن، حذف شخصیتها و چهرههای شاخص سیاسی حزبالله، خلع سلاح و پاکسازی جنوب لبنان از رزمندان حزبالله و سرانجام تغییر وضعیتی که تا زمان شروع جنگ در جبهه شمالی اسرائیل وجود داشت."
وی افزود: تغییر چهره خاورمیانه در اثر زایمان و تولد خاورمیانه جدید مهمترین موضوعی بود که توسط وزیر خارجه آمریکا در هفته اول جنگ در سفر به لبنان و در ملاقات با گروه 14 مارس بیان شد؛ در واقع این جنگ عملیات آمریکا و اسرائیل بود و به قول خود اسرائیلیها جنگ اسرائیل به نیابت از آمریکا بود که تصمیم آن و طراحی آن از زمان عقبنشینی خفتبار یکجانبه اسرائیل از جنوب لبنان در سال 2000 میلادی گرفته شد و در چند ماه قبل از جنگ 33 روزه مذاکرات کمیته مشترک آمریکا و اسرائیل قطعی شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به خاطر دارم در هفته اول جنگ 33 روزه که تبلیغات برخی رسانههای داخلی لبنان و رسانههای بینالمللی همراه با تبلیغات پیروزی نظامی رژیم صهیونیسی به تحقیر حزبالله میپرداختند و اسارت 2 سرباز اسرائیلی را اشتباه حزبالله میدانستند، گفت: به دلیل مسئولیتی که در شورای عالی امنیت ملی در این زمینه به عهده داشتم با رهبر معظم انقلاب در مورد شرایط جنگ بحثی داشتیم که ایشان به صراحت فرمودند من تردید ندارم که طراحی این جنگ از قبل انجام شده بود و ربطی به اسارت این دو سرباز اسرائیلی ندارد و باید در این مرحله رزمندگان حزبالله مقاومت کنند تا جنود الهی به کمک آنها بشتابد و دعا کردند و اندرزهایی دادند.
لاریجانی ادامه داد: سخنان مقام معظم رهبری به رزمندگان حزبالله منتقل شد و بعد از پایان جنگ آقای سیدحسن نصرالله به ایران آمدند و گفتند بعد از اخذ نظرات آیتالله خامنهای دریچههایی از حقیقت به روی ما باز و موضوع برای ما روشن و روحیه جدیدی در میدان نبرد حاصل شد و کلید پیروزی در جنگ 33 روزه همین نکات آیتالله خامنهای بود.
وی تصریح کرد: به محض ظهور اولین نشانههای شکست اسرائیل، بوش وزیر خارجه خود را بار دیگر عازم منطقه کرد و رئیس جمهور آمریکا که در دو هفته آغاز جنگ حاضر نبود در خصوص آتشبس اصلا صحبتی کند، از هفته سوم به بعد به محض وارد آمدن خسارتهای نظام سیاسی به اسرائیل برای نجات آبروی اسرائیل سعی کرد در سازمان ملل قطعنامهای را به تصویب برساند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: قطعنامه 1701 شورای امنیت که بر مبنای آن جنگ متوقف شد، در واقع نوعی عقبنشینی برای جلوگیری از شکست عمیقتر اسرائیل بود.
لاریجانی اظهار داشت: درد سیلی مقاومت رژیم صهیونیستی چنان بود که باعث مشکلات سیاسی در امور این رژیم شد و از بُعد بینالمللی موجب سرافکندگی این رژیم شد و برای خروج از اینبنبست داخلی و خارجی به جنگ 22 روزه اقدام کرد که آن هم فضاحت دیگری برای این رژیم به وجود آورد؛ در این موقع امریکا و اسرائیل متوجه شدند با پدیده نوظهوری از مقاومت و جنگهای نامتقارن روبرو شدهاند که در بطن خود نوعی بیداری جدید دنیای اسلام را به همراه دارد و فقط محدود به ایران، لبنان، فلسطین و عراق نمیشود.
وی تصریح کرد: در تحولات اخیر دنیای اسلام، انزوای رژیم صهیونیستی و پایان عمر حکومت دستنشانده آمریکا در منطقه آنان را به اتحادی نامقدس کشاند تا نسبت به جمهوری اسلامی به عنوان کانون بیداری اسلامی و دوستان مقاومت در منطقه با عجله و عصبانیت طرحهای سادهلوحانهای را به اجرا درآوردند و اگر در میدان جنگ 33 روزه بیآبرو شدند، تلافی آن را بر سر ایران و حزبالله و سوریه به بهانه دموکراسیخواهی دربیاورند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز دموکراسیخواهی آمریکا و برخی مرتجعین بیآبرو در منطقه آنقدر رنگ باخته است که درست مثل دغلبازی در جنگ 33 روزه نیات پلید آنها را امروز علنی کرده است. اما آمریکا و رژیم صهیونیستی در یک سال اخیر درک کردهاند که ظاهرا با تحریک برخی کشورهای سادهلوح منطقه به باتلاق عمیقتری در حال سقوط هستند.
لاریجانی با اشاره به تئوری یکی از متفکرین آمریکا در خصوص منطقه خاورمیانه مبنی بر اینکه "باید آمریکا کار سوریه را به اروپا و کشورهای منطقه واگذار کند و خود را کنار بکشد"، گفت: اما ظاهرا کمی دیر شده است و وزیر خارجه آمریکا در روزهای گذشته تازه درک کرده که با سخنرانیهای آتشین و فرمان صادر کردن نمیتواند شاهد تغییرات در سوریه باشد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران مجددا به کشورهای منطقه هشدار میدهد که دست از بازیگوشی و بازیگری در نقشه آمریکا و رژیم صهیونیستی بردارند چرا که این رفتارها در حافظه مردم منطقه میماند و دنبال بهانههای واهی نباشند که این روزها بعضا در سخنان سیاستمداران تازه کار منطقه مشاهده میشود؛ ایران تحرک نظامی در این مسائل نداشته و آن را به مصلحت نمیداند و اگر چنین بود سرنوشت حوادث طور دیگری رقم میخورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی کشورهای منطقه با تحلیل ناقص و تصورات واهی در دام منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی سقوط کردهاند، گفت: بهتر است این کشورها هر چه زودتر خود را نجات دهند و این صحنهای که در سوریه دیده میشود نسل جدیدی از مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی و امپریالیسم آمریکا است نه دموکراسی دروغین و زوری با سلاحهای سنگین.
لاریجانی افزود: الحمدالله تحولات دو سال اخیر منطقه با همه فراز و فرودها، درهای رهایی را به روی مسلمانان باز کرده است و انشاءالله در آینده نتایج آن را برای منطقه شاهد خواهیم بود که همگی نتایج روحی مقاومت مسلمانان است که پس از انقلاب اسلامی و جنگ 33 روزه حاصل شده است.
بعد از اتمام سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی، عضو هیئت رئیسه مجلس از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواست تا برای ایراد سخنان خود به جایگاه مجلس برود.
*دستجردی:کشته شدن 306 نفر در زلزله آذربایجان/ نجات تمام مصدومین از زیر آوار
مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت و درمان به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت زلزله اخیر آذربایجان شرقی پرداخت و اظهار داشت: روز شنبه دو زلزله در آذربایجان شرقی اتفاق افتاد که اولی در ساعت 16:23 در 23 کیلومتری شهرستان اهر و دومی در ساعت 17 در شهرستان ورزقان رخ داد.
وی افزود: از زمان وقوع این زلزله، 116 پس لرزه با شدتهای متفاوت که بزرگترین آن 4.8 ریشتر بود، اتفاق افتاد.
وزیر بهداشت ادامه داد: ورزقان با جمعیت 83 هزار نفری، شهرستان اهر با جمعیت 147 هزار نفری و هر سه شهرستان ورزقان، اهر و هریس روی هم رفته با جمعیت 300 هزار نفری در معرض این مصیبت بزرگ قرار گرفتند.
به گفته وی، پس از وقوع زلزله، از طریق تلفن 115 در ساعت 18:59 به همه اورژانسهای استان آمادهباش اعلام شد و تمام تکنسینهای شاغل در اورژانس در استان برای امدادرسانی فراخوان شدند و دبیرخانه کارگروه تخصصی بهداشت و درمان نیز به سرعت تشکیل و برآورد اولیه از شدت و میزان آسیبها به سرعت انجام شده و به همه بیمارستانهای استان اعلام شد که بیماران غیراورژانسی خود را ترخیص کرده و ارتباط مستمری با اتاق مدیریت بحران داشته باشند.
دستجری با بیان اینکه پس از وقوع حادثه، 137 آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به منطقه اعزام شد و از ساعت 17:30 اعزام این آمبولانسها صورت گرفت و بیمارستان صحرایی نیز برپا شد و حتی سالنهای ورزشی شمارههای یک و دو دانشگاه برای خدمات اورژانس آماده شدند.
وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: روز یکشنبه که از مناطق زلزله زده بازدید داشتیم، شاهد بودیم تمام مصدومین و مجروحین از زیر آوار نجات یافتند و به سرعت به بیمارستانها و مراکز درمانی اعزام و بستری شدند.
وزیر بهداشت با یادآوری اینکه در حوزه بهداشت و درمان به سرعت پیگیریها به نتیجه رسیده است، گفت: بیمارستان صحرایی روز یکشنبه در شهرستان ورزقان برپا شد اما متاسفانه بیمارستانهای اهر و هریس به دلیل اشکالاتی که در ساختمانشان وجود داشت، قابلیت بهرهبرداری را نداشتند البته اکیپهای بهداشت را از روز گذشته در روستاها مستقر کردیم.
دستجردی اعزام اکیپهای بهداشت محیط را از دیگر اقدامات انجام شده توسط وزارتخانه متبوعش در این زمینه دانست و تصریح کرد: با توجه به قطع ارتباطات مخابرات، بیسیمها و تلفنها نیز قطع شدند و این ضعف ارتباطات منجر به طولانی شدن فواصل اطلاعگیری از وضعیت مناطق زلزله زده میشد.
"تیمهای ستادی از سه دانشگاه همگی در منطقه حاضر شدند و در این جا لازم است از پرسنلی که در تمامی بیمارستانها در خدمت مردم عزیز بودند، تشکر کنم".
وزیر بهداشت در خاتمه با بیان اینکه دو هزار مورد اعزام مصدومین و مجروحین بیمارستانی داشتیم، گفت: 2 هزار و 11 درمان سرپایی داشتیم و تعداد فوتیهای زن و کودک در بیمارستانها 219 نفر و تعداد فوتیهای مذکر در بیمارستانها 49 مورد بود که در مجموع 268 مورد فوتی در بیمارستانها داشتیم و تعداد کل فوتیهای زلزله اخیر آذربایجان شرقی 306 نفر بوده است.
علی لاریجانی رئیس مجلس پس از اتمام سخنرانی وزیر بهداشت، از اهتمام جدی که این وزارتخانه برای ارائه خدمات پزشکی به زلزله زدگان داشت، تشکر کرد.
*رئیس سازمان هلال احمر: اعلام آمادگی روسیه و ترکیه برای امدادرسانی به زلزلهزدگان آذربایجان
پس از پایان سخنان وزیر بهداشت بوالحسن فقیه رئیس سازمان هلال احمر به جایگاه رفت و به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت زلزله اخیر آذربایجان شرقی پرداخت و اظهار داشت: روز شنبه دو زلزله 6.2 ریشتری و 6.6 ریشتری در استان آذربایجان شرقی رخ داد و اکیپهای هلال احمر به منطقه اعزام شدند و ما با استانهای همجوار نیز هماهنگ کردیم تا امدادگران خود را به منطقه اعزام کنند.
وی با بیان اینکه در زلزله ورزقان، هریس و اهر 230 روستا بین 70 تا 100درصد آسیب دیدند، گفت: اولیت کاری که سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در امداد و نجات باید انجام دهد، جستوجو و نجات افرادی است که زیر آوار ماندهاند لذا اولویت ما در جمعیت هلال احمر، جستوجو و نجات افراد از زیر آوار است.
ابوالحسن فقیه با بیان اینکه فاز اول جستوجو و نجات افراد 6 صبح روز گذشته پایان یافت و همه مجروحین و کشتهها از زیر آوار نجات یافتند، افزود: فاز دوم اسکان و تغذیه اضطراری است که از روز گذشته آغاز شده و امروز به پایان میرسد.
وی یادآور شد: تا شب گذشته تعداد 8هزار و 705 چادر، 20هزار بسته غذایی، 11هزار و 900 پتو، 33هزار کنسرو و 3هزار تخته موکت بین زلزلهزدگان توزیع شده است که این کار همچنان ادامه دارد.
"فاز بعدی سازمان هلال احمر که از فردا آغاز میشود، توزیع اقلام زیستی و ارزاق و توزیع دفترچههای ارزاق بین حادثهدیدگان است. تعداد کل نیروهای اعزامی به مناطق هزار و 80 نفر در قالب 92 تیم بود و 53 دستگاه خودروی عملیاتی و 6فروند بالگرد نیز به منطقه اعزام شدهاند".
فقیه ادامه داد: استان اردبیل مسئول امدادرسانی به حادثهدیدگان شهرستان اهر شد، استان آذربایجان غربی مسئولیت امدادرسانی به زلزلهزدگان ورزقان را به عهده گرفت و استان اذربایحان شرقی نیز به آسیبدیدگان شهرستان هریس کمک میکند و از سایر استانها هم برای امدادرسانی فراخوان شده است.
وی با تأکید براینکه کمبودی در زمینه امکانات و مواد غذایی وجود ندارد، گفت: کشورهای روسیه، ترکیه و تایوان نیز برای امدادرسانی به زلزلهزدگان آذربایجان شرقی اعلام آمادگی کردند.
پس از پایان سخنرانی فقیه علی لاریجانی رئیس مجلس از زحمات سازمان هلال احمر تشکر کرد و گفت: انشاءالله با همت بیشتر شما مسئولین، بازسازی مناطق زلزله زده هرچه سریعتر انجام شود.
*رئیس سازمان بحران کشور:تسهیلات دولت برای مقاومسازی 20 هزار واحد مسکونی در مناطق زلزلهزده
سومین شخصی که به ایراد سخنان و ارائه گزارش پرداخت حسن قدمی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بود که طی سخنانی اظهار داشت که سازمان مدیریت بحران کشور مسئولیت ایجاد هماهنگی بین دستگاههای ذیربط و سیاستگذاری در شرایط بحرانی کشور را بر عهده دارد.
وی افزود: بعد از وقوع زلزله، بلافاصله جلسه سازمان مدیریت بحران کشور در این زمینه تشکیل شد تا تصمیمات لازم برای امدادرسانی به زلزله زدگان آذربایجان شرقی اتخاذ شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بر همین اساس یادآور شد: متأسفانه بازسازی بافتهای فرسوده سرعت خوبی در استان آذربایجان شرقی نداشته و برخی از مردم به دلیل گلی بودن سقف خانههایشان، جان خود را از دست دادند.
به گفته وی، متأسفانه وسعت خرابیهای زلزله اخیر آذربایجان شرقی به دلیل فضای ساخت و ساز، زیاد بوده اما پس از وقوع حادثه، تصمیمات لازم گرفته و اقدامات ضروری انجام شد.
قدمی بر همین اساس گفت: تهیه چادر و تغذیه در 24ساعت اول حادثه اهمیت زیادی برای دستگاهها ندارد چراکه در ساعات اولیه وقوع حادثه، نجات کسانی که زیر آوار ماندند، برای ما مهم است.
وی افزود: در حال حاضر بازسازی بافتهای فرسوده برای ما اهمیت زیادی دارد و برآورد ما این است که بین 4هزار و 500 تا 5هزار منزل روستایی خسارت دیده باشند ولی ما حاضریم حتی خانههایی که تخریب نشدند را نیز مقاومسازی کنیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از موافقت دولت برای ارائه تسهیلات و امکانات به منظور مقاومسازی 20هزار واحد مسکونی خبر داد و گفت: بنا بر این است که پیشنهاد نهایی را فردا ارائه دهیم تا بازسازیها قبل از رسیدن فصل سرما نهایی شود.
قدمی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در جریان زلزله آذربایجان شرقی حتی کتابخانه و نمازخانه بیمارستانها را خالی و آماده کردیم تا اگر لازم شد از فضای این قسمتها نیز برای امدادرسانی به مجروحان و مصدومان زلزله استفاده شود و حتی ارتش نیز اعلام آمادگی کرد که توانایی پذیرش 200 بیمار را دارد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در خاتمه نکته مهم در زلزله اخیر آذربایجان شرقی را تعداد بالای پسلرزههای آن دانست و گفت: در حال حاضر کثرت پسلرزههای شهرستان ورزقان در حال بررسی است تا در صورت لزوم پیشگیریهای لازم را داشته باشیم.
*لاریجانی خواستار تشکیل جلسه اضطراری کمیسیون عمران شد
پس از اینکه گزارش وزیر بهداشت، رئیس سازمان هلال احمر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور درباره زلزله اخیر آذربایجان شرقی به اتمام رسید، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که از مسئولین ستاد بحران کشور و وزارت کشور تشکر میکنیم، مجموعه گزارشهای ارائه شده توسط دولت نشان میدهد که این حادثه، حادثه عمیقی بود که ابعاد گستردهای داشت.
وی افزود: خوشبختانه در طول روز اتفاق افتاد و منجر به کمکرسانی و امدادرسانی بهتر به زلزله زدگان شد.
لاریجانی بر همین اساس یادآور شد: از کمیسیون عمران میخواهم هرچه سریعتر جلسهای را تشکیل دهد و برآورد واقعی از خسارات وارده داشته باشد تا هم از منابع استانی و هم از منابع ملی استفاده کنیم و بتوانیم هرچه سریعتر بازسازی مناطق زلزله زده را آغاز کنیم.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: بهتر است کمیسیون عمران از امروز سریعتر جلسات خود را تشکیل دهد و برآورد دقیق از خسارات وارده داشته باشد.
*اظهارات نمایندگان در مورد زلزله جانسوز آذربایجان شرقی
**دهقانی: زلزله آذربایجان 500 میلیارد خسارت داشته است
اللهوردی دهقانی نماینده مردم ورزقان طی سخنانی در خصوص وقوع زلزله در شمال غرب کشور اظهار داشت: این زلزله مرگبار بیش از 300 کشته داشته که حدود 100 نفر از این افراد از ورزقان هستند.
وی افزود: در این حادثه علاوه بر اینکه 50 درصد ساختمانهای شهر تخریب شد، بیش از 90 درصد روستاها هم از 20 تا صددرصد تخریب شدهاند.
دهقانی ادامه داد: راههای ارتباطی ورزقان در همان 24 ساعت اول از بسته و اکثر ساختمانهای دولتی هم ویران شد.
نماینده ورزقان گفت: عدم وجود و شکلگیری ستاد مدیریتی بحران در ورزقان باعث بوجود آمدن خسارتهایی در این شهر شده و غیرمقیم بودن فرماندار و خیلی از مسئولان باعث تأخیر حدود 3 ساعته حضور این مسئولان در محل حادثه و عدم شکلگیری ستاد مدیریتی بحران شد.
دهقانی خطاب به وزیر کشور اظهار داشت: مسئولین و مردم حاضر در محل حادثه مدیریت امداد را برعهده گرفتند که جا دارد از آنها تشکر کنم.
وی اضافه کرد: کار امدادرسانی در ورزقان از دیروز شروع شد ولی ما دچار کمبود چادر، پتو و برخی اقلام دیگر هستیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: روز گذشته مطلع شدم که آقای فقیه به همراه دو وزیر در آسمان ورزقان چرخ زدند لذا ما نتوانستیم آنها را زیارت کنیم.
دهقانی گفت: بنده شب گذشته طی تماسی به معاون پارلمانی آقای فقیه مطالبی را گفتم و بر همین اساس از آقای فقیه میخواهم که اقدامات لازم را انجام دهد.
نماینده ورزقان گفت: از وزیر کشور میخواهم که به استانداری دستور ویژه برای مدیریت بحران بدهد و ستاد ویژهای برای ترمیم خسارتهای وارد شده که بالغ بر 500 میلیارد تومان برآورد شده، ایجاد کند.
وی با بیان اینکه وقوع چنین حوادثی در کشور کم نیست، افزود: ضمن تشکر از اقدامات دولت نهم و دهم برای استحکام مناطق روستایی جا دارد که مسئولین بیش از گذشته در این خصوص همت داشته باشند.
**پزشکیان: افراد سودجو چادرهای زلزلهزدگان را بردند/انتقاد از پخش خنده بازار
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز نیز گفت که اگر مردم کمک نمیکردند شاید موضوع به این سادگیها جمع نمیشد.
وی افزود: سؤال من این است که چرا باید یک زلزله 6 ریشتری این همه مشکل درست کند؟ مشکل اصلی، ساختار مدیریتی است که در کشور وجود دارد چرا که شاهد بودیم در برخی مناطق، امداد رسانی راحت انجام میشد ولی برخی مناطق دورتر امداد رسانی به خوبی انجام نمیگرفت.
پزشکیان ادامه داد: برخی از روستاهای ما 100 درصد تخریب شدهاند و اگر زلزله در شب اتفاق میافتاد، خساراتها بیشتر هم میشد.
نماینده تبریز با بیان اینکه اشکالی کار، بحث مدیریت بحران در منطقه است، اظهار داشت: صدا و سیما هم کاری در این زمینه نکرد و انگار نه انگار که اتفاقی افتاده است و هیچ گزارشی از زلزله پخش نکرد و این سؤالی است که در ذهن مردم ما وجود دارد.
پزشکیان با بیان اینکه تقاضای مردم ما از رسانهها این است که به این مسئله توجه کنند، افزود: باید دل افرادی که در این حادثه جریحه دار شده را شاد کنیم.
وی ضمن تشکر از همه مسئولین گفت: البته ضعفها همچنان وجود دارد که باید برای آن چاره اندیشی کرد.
نماینده تبریز با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر مشکل ما در تهیه چادر است، اضافه کرد: خیلی زشت است که در زلزله، یک عده افراد سودجو چادرها را بگیرند و جای دیگر ببرند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در اوضاعی که زلزله پیش آمده، صدا و سیمای ما خنده بازار هم پخش میکند، تصریح کرد: صدا و سیما باید در خصوص مسائل این چنینی دقت بیشتری داشته باشد.
**لاریجانی: صدا و سیما مردم را آزرده نکند
بعد از اتمام سخنان نماینده تبریز در خصوص پخش شدن برنامه «خنده بازار» علی لاریجانی گفت که امروز هم دوستان دولت و هم نمایندگان گزارشی به مجلس دادند که در این گزارش نقایصی هم عنوان شد.
لاریجانی خطاب به فقیه رئیس سازمان هلال احمر گفت: چون در این جلسه چندین بار در خصوص تهیه چادر تذکر داده شده، میخواهیم که برای این مسئله چارهاندیشی کنید.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: تیمی از مجلس به منطقه زلزله زده سفر کنند و ببینند نقایصی که در جلسه امروز مطرح شد، آیا مرتفع شده است یا نه.
وی از مسئولان صدا و سیما هم خواست که دقت بیشتری در پخش برنامهها کنند و شرایط آزردگی مردم فراهم نکنند و کاری کنند که مردم متوجه شوند دردمندی همگانی وجود دارد.
**اسدی:صدا و سیما خجالت بکشد/ چرا خندهبازار را پخش کردند
یونس اسدی نماینده مردم مشکینشهر نیز دنباله سخنان پزشکیان در خصوص پخش خنده بازار توسط صدا و سیمان را دنبال کرد و اظهار داشت: حرکت هیئت رئیسه مجلس از جنس حرکتهای صدا و سیماست.
وی افزود: رهبری فرمودند مسئولین باید مساعی خود را برای کاهش عزیزان زلزلهزده بکار بگیرند.
اسدی ادامه داد: پخش برنامه خنده بازار از صدا و سیما در زمانی که دو روز عزای عمومی اعلام شده، چه معنایی دارد؛، مسئولین صدا و سیما خجالت بکشند.
لاریجانی در پاسخ به اسدی گفت: حالا این طور هم صحبت نکنید.
اسدی هم در پاسخ به لاریجانی گفت که چرا این طور صحبت نکنیم، صدا و سیما چرا خنده بازار را پخش کرده است.
**قاضیپور: جان ما به اندازه یک مسابقه فوتبال هم عزیز نیست!
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه که از ابتدای جلسه امروز مدام در مورد وضعیت زلزله زدگان شهرستانهای آذربایجان شرقی تذکر میداد اینبار اظهار داشت: تذکر من به صدا و سیما و ریاست جمهوری بود که اعلام عزای عمومی به خاطر حادثه زلزله نکردند.
وی افزود: سؤال من این است که اگر در شاهرود یا سمنان این زلزله میآمد، عزای عمومی اعلام نمیشد؟
قاضی پور ادامه داد: جان ما به اندازه یک مسابقه فوتبال و حاشیههای آن هم عزیز نیست.
وی که تذکرش را در خلال بررسی طرح یکفوریتی مربوط به اخذ بودجه سازمان مدیریت بحران از معاونت نظارت راهبردی مطرح میکرد، اظهار داشت: ما موافق این طرح یکفوریتی هستیم و از نمایندگان میخواهیم که به آن رای مثبت دهند.
علی لاریجانی رئیس قوه مقننه در پاسخ به تذکر قاضیپور گفت که در آذربایجان عزای عمومی اعلام شده است.
*طرحها و لوایحی که امروز در مجلس مورد بررسی قرار گرفت
**موافقت مجلس با دوفوریت طرح مربوط به استخدام جانبازان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی خود بررسی طرح دوفوریتی استفساریه تبصره 2 ماده واحده قانون اصلاح بند "و" ماده 44 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه را در دستورکار خود قرار دادند.
جعفرزاده نماینده مردم رشت که به عنوان طراح این طرح دوفوریتی در صحن علنی مجلس سخن میگفت، اظهار داشت: در این طرح سؤال شده که آیا معافیتهای ذکر شده در بند (و) شامل خود جانبازان و ایثارگران هم میشود یا خیر که پاسخ بله است.
وی افزود: در حال حاضر دستگاهها معتقدند فرزند جانباز و وابستگان درجه یک میتوانند استخدام شوند ولی خود جانباز نمیتواند.
نماینده مردم رشت ادامه داد: اکثر جانبازان که در دستگاهها هستند، استخدام نشدند و به صورت قراردادی کار میکنند و سنشان در حال افزایش است و بر همین اساس میخواهیم که به این استفساریه رای دهند که مشکل جانبازان را حل و این عزیزان استخدام شوند.
طرح ذکر شده هیچ مخالفی در مجلس نداشت بر همین اساس هیچ موافقی هم در خصوص آن صحبت نکرد و علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دوفوریت این طرح را به رای مجلس گذاشت و در نهایت نمایندگان مجلس با 197 رای موافق، 13 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 241 نماینده حاضر در مجلس با دوفوریت این طرح موافقت کردند.
**موافقت با یکفوریت طرح اخذ بودجه سازمان مدیریت بحران از معاونت راهبردی
طرح اصلاح مواد 216 و 224 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران با قید یکفوریت دستورکار بعدی مجلسیها بود.
منصور حقیقتپور نماینده مردم اردبیل طی سخنانی به عنوان طراح این طرح در صحن علنی مجلس اظهار داشت: متأسفانه بودجه سازمان مدیریت بحران از وزارت کشور گرفته شده و در اختیار معاونت نظارت راهبردی قرار گرفته که این امر اشکالاتی را به وجود آورده است.
وی افزود: طولانی شدن فرآیند اختصاص اعتبار برای مناطق حادثه دیده از جمله مشکلاتی است که به آن باید اشاره کنیم.
این نماینده مجلس گفت: درخواست ما این است که بودجه سازمان مدیریت بحران از معاونت نظارت راهبردی اخذ شده و در اختیار وزارت کشور قرار گیرد تا این سازمان در مواقع اضطراری چاپک عمل کند.
در ادامه جلسه امروز مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود طی سخنانی در مخالفت با طرح ذکر شده گفت: روشی که دوستان پیشنهاد کردند، در گذشته وجود داشته است یعنی منابع و اعتبارات در اختیار وزارت کشور بود.
وی با بیان اینکه در همین چند وقت اخیر حوادث مختلفی در کشور داشتیم، افزود: گلایههایی در مورد حوادث وجود دارد که باید این گلایهها را مدیریت کرد.
لاهوتی ادامه داد: اگر یک مرکز این اعتبارات را مدیریت کند و بر آن اشراف داشته باشد، خیلی بهتر است، چراکه خیلی از اتفاقاتی که میافتد، باید در درازمدت مورد بررسی قرار گیرند لذا ما نیاز به مدیریت واحد داریم.
این نماینده مجلس تأکید کرد: تصمیمی که در برنامه پنجم گرفته شده، تصمیم درستی است و اگر هم نقدی وجود دارد، دولت به وظیفه خود عمل کند، بهتر است برای آن چارهاندیشی کنیم.
در ادامه جلسه امروز هادی قوامی نماینده اسفراین هم طی سخنانی در موافقت با این طرح اظهار داشت: متأسفانه چون فرآیند تخصیص اعتبار به حوادث غیرمترقبه طولانی شده، ما با مشکل برخورد کردهایم.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون حوادث مختلفی در کشور داشتیم، افزود: وزارت کشور باید متولی بررسی این حوادث شود و در هیئت دولت آن را مطرح کند.
قوامی ادامه داد: در حال حاضر تا تخصیص اعتبار در معاونت نظارت داده شود و بعد به هیئت دولت برود، روند تخصیص اعتبار طولانی میشود.
این نماینده مجلس گفت: هرچه روند تخصیص اعتبار بیشتر شود، خسارتها هم بیشتر میشود، بر همین اساس از نمایندگان میخواهیم که به این طرح یکفوریتی رأی مثبت دهند.
بعد از اظهارات موافقان و مخالفان این طرح یک فوریتی علی لاریجانی رئیس مجلس این طرح را به رأی مجلس گذاشت و در نهایت نمایندگان مجلس با 147 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 40 رأی ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر در مجلس با بررسی یکفوریتی این طرح موافقت کردند.
**مخالفت مجلس با یکفوریت طرح استخدام مشاور برای نمایندگان
مجلسیها همچنین بررسی یکفوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده 33 و یک تبصره به ماده 193 آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی را در دستورکار خود قرار دادند که در نهایت بعد از اظهارات طراح و نمایندگان موافق و مخالف، این طرح به دلیل کمبود یک رای تصویب نشد.
نمایندگان مجلس با 116 رای موافق، 53 رای مخالف و 23 رای ممتنع با این طرح یکفوریتی مخالفت کردند.
در ماده واحده این طرح آمده است که یک تبصره به عنوان تبصره 4 به ماده 33 و یک تبصره به عنوان تبصره 4 به ماده 193 آئیننامه داخلی مجلس الحاق میشود.
در تبصره 4 الحاقی به ماده 33 آمده است هر یک از نمایندگان مجلس میتوانند با رعایت شرایط مندرج در تبصره 2 این ماده حداقل دو نفر مشاور ذیصلاح به کارگیری کنند.
همچنین در تبصره 4 ماده 193 هم آمده است در صورت اعتراض نماینده سوالکننده به عدم رعایت مهلت مقرر در بند 2 این ماده جهت بررسی سوال در کمیسیون تخصصی مربوطه، هیئت رئیسه مجلس موظف است مراتب تذکر کتبی نماینده یاد شده را در اولین جلسه علنی قرائت کند. اگر تعداد تذکرات کتبی نمایندگان سؤالکننده به صورت جدا حداقل به 5 مورد در خصوص هر یک از کمیسیونهای تخصصی برسد، هیئت رئیسه موظف است نوع کمیسیون تخصصی مربوطه و اسامی تذکردهندگان را در جلسه علنی اعلام کند.
اگر تعداد تذکرات حداقل به 10 مورد برسد، با تأیید صحت تذکرات و تخلف اعضای هیئت رئیسه کمیسیون تخصصی، هیئت رئیسه مجلس معادل ریالی 2 روز را از حقوق اعضا یا عضو هیئت رئیسه کمیسیون ذیربط کسر میکند.
اگر تعداد تذکرات نمایندگان سوال کننده به عدم رعایت مهلت مقرر در رسیدگی به سوالات ارجاع شده به کمیسیون تخصصی حداقل به 20 مورد در طول یک سال برسد، با اعلام مراتب در جلسه علنی مجلس، عضو یا اعضای مسئول هیئت رئیسه کمیسیون تخصصی ذیربط، حق نامزد شدن در انتخابات هیئت رئیسه همان کمیسیون در سالهای باقیمانده دوره 4 ساله مجلس شورای اسلامی را ندارند.
*نطق میان دستور نمایندگان
**دواتگری: رکود و تورم امروز نتیجه بیتوجهی دولت به شعار سالهای اخیر است
مهدی دواتگری نماینده مردم عجب شیر در مجلس در نطق میاندستور خود در جلسه علنی امروز مجلس با اشاره به زلزله اخیر در استان آذربایجان شرقی گفت: از دستگاههای ذیربط درخواست دارم نسبت به امدادرسانی بیشتر و تأمین امکانات لازم برای حفاظت و تأمین نیازهای غذایی و درمانی اقدام عاجل کنند.
**نعیمی: دورنمای شهرک صنعتی آستارا توریستی است نه صنعتی
صفر نعیمی نماینده مردم آستارا در مجلس با انتقاد از مکان جغرافیایی شهرک صنعتی این شهرستان، گفت که شهرک صنعتی آستارا در مکانی ایجاد شده که برای سرمایهگذاری مقرون به صرفه نیست چراکه مسیر طولانی آن از بین روستاهای متعدد رد شده و دورنمای آن نیز بیشتر به مکانی برای توریست شباهت دارد تا یک شهرک صنعتی.
**با اقتصاد مقاومتی دشمنان را به سجده در مقابل ایران وادار میکنیم
حبیب برومند نماینده مردم پارسآباد در مجلس با بیان اینکه امروز دشمن با سلاح محاصره اقتصادی وارد میدان نبرد شده است، اظهار داشت: ما با رهنمودهای رهبر حکیم انقلاب با آنچه که در مملکت داریم به جنگ اقتصادی با کفر خواهیم رفت و با قناعت و پرهیز از اسراف و تلاش در افزایش داشتههای خود، دشمنان را به سجده وادار میکنیم، به شرط آنکه ارگانهای مربوطه با برنامهریزی صحیح و هماهنگی کامل اقدام به پیشبینی و رفع نیاز مردم در مسائل اقتصادی کنند.
*پایان جلسه علنی امروز مجلس
جلسه علنی صبح امروز دوشنبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعلام حجتالاسلام سیدمحمدحسن ابوترابیفرد نایب رئیس اول پارلمان که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، پایان یافت.
ابوترابیفرد پیش از پایان جلسه اعلام کرد که پس از پایان جلسه علنی، انتخاب اعضای بینالمجالس جهانی برگزار میشود.
وی افزود: جلسه علنی بعدی پارلمان چهارشنبه هفته جاری 25 مردادماه رأس ساعت 8 صبح با دستور کار ادامه رسیدگی به دستور هفتگی تشکیل میشود.
در حال حاضر ، اینکه برای این خانه ها بخواهند ، مرمت سازی کنند ، مثل وصله پینه می باشد . باید طرحهایی خیلی قوی و
انقلابی ، برای کلیه روستاهای دورافتاده ، در نظر گرفته شود و کلا" در کنار زمینهای کشاورزی مکانیزه و با برنامه ریزی شده ، خانه های مدرن و مستحکم ساخته شود و در کنار اینها ، مراکز آموزشی ، رفاهی ، کاری و تفریحی در نظر گرفته شود .تا کی باید شاهد این نابسامانی ها و خیانت به مستضعفین را شاهد باشیم .
آبروی هر مملکتی به آبادانی روستاها و خودکفایی در کشاورزی آن مملکت است که درکنارش دامپروری،مرغداری ،
صنعت و تولیدات داخلی ،حرف اول را می زنند و تا وقتی که
این نظام ، به اهمیت کشاورزی و رفع مشکلات روستائیان ،
فکر و برنامه ریزی نکند ، اوضاع مملکت ، همینطور نابسامان
است .
در کشاورزی ، نعمت اول ، نداشتن نیاز به مواد خوراکی و غذایی به کشورهای خارجی و دوم در صورت موفقیت در طرحها ، می توان صادرات قابل توجهی از این راهها به دست آورد . و اقتصاد مقاومتی ، تنها دراین صورت است .
جناب آقاي لاريجاني فكر مي كنم كه به حضرت عالي گزارش اشتباهي داده باشند چرا كه جمعيت هلال احمر بعد از 7 ساعت زلزله به محل رسيدن ،...
در پاسخ به این نماینده محترم عرض می کنم احتمالا" صدا وسیما در داخل ایران خبرنگار ندارد چون ما بیشتر اخبار سایر کشورها را از صدا وسیمای ایران می شنویم
انقلابی ، برای کلیه روستاهای دورافتاده ، در نظر گرفته شود و کلا" در کنار زمینهای کشاورزی مکانیزه و با برنامه ریزی شده ، خانه های مدرن و مستحکم ساخته شود و در کنار اینها ، مراکز آموزشی ، رفاهی ، کاری و تفریحی در نظر گرفته شود .تا کی باید شاهد این نابسامانی ها و خیانت به مستضعفین را شاهد باشیم .
آبروی هر مملکتی به آبادانی روستاها و خودکفایی در کشاورزی آن مملکت است که درکنارش دامپروری،مرغداری ،
صنعت و تولیدات داخلی ،حرف اول را می زنند و تا وقتی که
..، به اهمیت کشاورزی و رفع مشکلات روستائیان ،
فکر و برنامه ریزی نکند ، اوضاع مملکت ، همینطور نابسامان
است . »
آیا چنین خواهد شد؟؟؟؟؟ چه وقت؟؟؟؟؟؟؟؟؟