آفتابنیوز : آفتاب: مریم مجتهد زاده با اشاره به کاهش ساعت کاری زنان گفت: زنان شاغل به دلیل شرایط و مسئولیت محیط کار و از سوی دیگر مسئولیتهای خانوادگی به عنوان همسر و مادر دچار شرایط سختی هستند.
به گزارش مهر،وی با بیان اینکه کار در خارج از منزل و مسئولیت خانه به طور همزمان موجب فرسودگی جسمی و روحی زنان میشود و از طرفی ممکن است موجب تاثیر نامطلوب بر جایگاه و نقش آنها در خانواده شود گفت:بخش اعظمی از مشکلات و مسائل جامعه زنان کشور ریشه در نگرش نادرست به وظائف و مسئولیتهای خانوادگی دارد واین طرز تفکر زن را صرفا مسئول رسیدگی به امور منزل میداند و از طرفی ارزش کمی کار خانگی محاسبه نمیشود.
زنان 5 برابر مردان به امور خانه رسیدگی می کنند مجتهد زاده ادامه داد: زنان به طور میانگین 5 برابر بیشتر از مردان ساعاتی را در هفته به امور خانگی اختصاص میدهند طبق آمار حجم کاری زنان دارای فرزند زیر 5 سال روزانه به مدت 10 ساعت و بیشتر است.
مشاور رئیس جمهور در امور زنان با اشاره به ضروت کاهش ساعت کاری بانوان به منظور تقویت جایگاه خانواده، عنوان کرد: اگر چه کاهش ساعت کاری زنان میتواند موجب عدم استقبال مدیران به جذب و استخدام آنها و کاهش اضافه کاری شود اما به نظر میرسد پیش بینی تمهیدات قانونی به ویژه برای زنانی که دارای فرزند معلول یا سرپرست خانوار هستند باعث حضور به موقع زنان در منزل و ایفای مطلوب وظائف محوله شود.
پیشنهاد کاهش کاری بانوان شاغل بدون کسر حقوق و مزایا / موافقت دولت
وی بیان کرد: مرکز امور زنان و خانواده پیشنهاد کاهش ساعت کاری بانوان شاغل در دستگاههای دولتی را از 44 ساعت به 36 ساعت در هفته بدون کسر حقوق و مزایا و در صورت عدم استفاده از کاهش ساعت کاری استفاده از دو روز مرخصی اضافه در هر ماه را به هیئت دولت تقدیم کرد.
مجتهد زاده گفت: در جلسات هیئت دولت به دلیل مشکلات مرتبط با کاهش ساعت کاری زنان با استفاده از دو روز مرخصی اضافه که این مرخصی به عنوان مرخصی استحقاقی و ذخیره لحاظ نخواهد شد، موافقت شد.
وی ادامه داد: موضوع کاهش ساعت کاری مجددا از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور بررسی شد و با توجه به ایرادات وارده، مرکز امور زنان و خانواد پیشنهادات اصلاحی و تکمیلی خود را در این خصوص به معاون امور دولت در 12 بند تقدیم کرد که مجددا پس از بررسی در کمیسیون فنی امور اجتماعی دولت در جلسه 12 اردیبهشت 91 بازبینی شد.
کاهش ساعت کاری ویژه زنان دارای فرزند زیر 7 سال رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: کاهش ساعت کاری زنان اختصاصا برای زنان دارای فرزند زیر 7 سال یا دارای همسر و فرزند معلول یا صعب العلاج و زنان سرپرست خانوار در هفت بند به تصویب کمیسیون فرعی دولت رسید و در جریان تصویب قرار گرفته است.
آيا اين طرح براي كليه بانوان شاغل قابل اجرا است !من كه فكر مي كنم امكان ندارد چرا كه به عنوان مثال پرستاران با آن حجم كاري و نيروي كم نمي تواند از اين مزايا استفاده كند و در حقيقت به آنها ظلم خواهد شد و اين ضربه را بايد بيماران تحمل كنند.
بعدش هم خانه نشین کردن بانوان و محرومیت از تحصیلات و ...
من در بخش خصوصی کار میکنم و تا امروز در استخدام کارشناسان زن و مرد تفاوتی قایل نبودم ولی حال که کارشناسان زن در ماه دو روز کمتر در اختیار شرکت هستند پس با کارشناسان مرد قابل مقایسه و برابر نیستند بنا بر این یا باید قبول کنند که با حقوق کمتر استخدام شوند یا اولویت با مردان خواهد بود.
از این بهتر نمیشد خانمها را خانه نشین کرد.
البته در بخش دولتی چندان توفیری ندارد چون کار زیادی انجام نمیدهند.
با تشکر
خانمهای شاغل بگذارد
چطور حقوق خانم را ماه به ماه درب منزل بفرستند یک سمتی پستی هم در اداره بدهند دفتر حضور غایب را هم
سالی یک بار توشیح نمایند یاحق
رو دربایستی عرض کنم از امکانات مادی خانم استفاده میکنند بخصوص اگر ایشان شاغل دریکی از موسسات دولتی
باشد که وام مسکن هم داشته باشد بعد که از این مزایا بهره مند شدند دنبال این هستند که خانم باید خانه بنشیند و بچه ها را بزرگ کند خواهان این است که دولت امتیازاتی قایل شود
جسارتا به این آقایان باید گفت بابا یا زنگی زنگ یا رومی روم
یا ا ز اول دنبال خانم شاغل نروید حال اینگونه انتخاب کردید
وجدانا و اخلاقا این صحیح نیست که بعد از استفاده بردند مخالفت کنید
البته در بعضی مواقع خود خانمها هم مقصر ند و جالب اینکه انتظار دارند در موسسه به آنها پست و سمت هم بدهند