آفتابنیوز : آفتاب: معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: اصلاح طلبان انقدر به راه، اهداف و طرحهای خود اطمینان دارند که نیازی نمیبینند تا اجاره نشین جریان دیگری باشند. چراکه امروز مشخص شده است دولت اصلاحات با تمام محدودیتها میتواند کارهای بزرگی را انجام دهد.
سید محمود میرلوحی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص ارزیابی خود از عملکرد دولت گفت: برای ارزیابی یک دولت ابزارهای متفاوتی وجود دارد. بطور مثال میتوان به آمارهایی که در مراکز آمار و بانک مرکزی ثبت میشود اشاره کرد. ضمن اینکه شاخصهایی نیز به شکل دورهای توسط حوزههای مختلف ارائه میشود.
وی ادامه داد: علاوه براین با توجه به جایگاه نظارتی که مجالس نسبت به دولتهای مختلف دارند میتوانند در کنار جامعه و افکار عمومی نیز عملکرد دولت را مورد ارزیابی قرار دهند.
میرلوحی تصریح کرد: در کشورهای مختلف برای بررسی عملکرد دولت از برخی متون معتبر و رسمی نیز استفاده میشود که البته در کشور ما از این متون میتوان به چشم اندازه ۲۰ ساله و قانون برنامه و بودجه یک ساله اشاره کرد. بنابراین بطورکلی باید گفت که ارزیابی کار سادهای نیست.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه در سال ۸۴ دولت اصلاحات یک کشور روی ریل را به احمدینژاد تحویل داد، گفت: من معتقدم فرصتها و منابع دولت نهم و دهم بیش از سایر دولتها بود چراکه در این دوره قانون چشم انداز ۲۰ ساله نظام تدوین و ابلاغ شده بود و در عرصه اقتصادی نیز کشور کنترل شده بود ضمن اینکه با مهار تورم در دوره قبل مقایسه قدرت خرید جامعه به نفع مردم بود.
وی افزود: در دولت اصلاحات با تدابیر صورت گرفته بهره سودهای بانکی و بیکاری به شدت کاهش یافته بود و همچنین در عرصه بین المللی نیز از شرایط مطلوبی برخوردار بودیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه در دوره اصلاحات به خاطر مناسبات خوب دولت با همسایگان خود و سایر کشورهای دنیا پرونده هستهای ایران در حال مدیریت بود، تصریح کرد: در حوزه بین الملل سیاست تنش زدایی پیش گرفته شد و همچنین در بعد داخلی نیز تلاش شد تا روابط میان اقوام به سطح بهتری ارتقا پیدا کند.
میرلوحی با اشاره به نهادینه شدن مشارکت بالای جوانان و زنان در دولت اصلاحات، تاکید کرد: میتوان گفت از حیث فعالیتهای سیاسی و اجتماعی فضای تساوی برقرار شده بود ضمن اینکه به جهت مسائل ارزی، صنعتی و تولیدی نیز به نقاظ خوبی رسیده بودیم و بطورکلی کشور در آستانه یک جهش به تمام معنا قرار داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: همانطور که شاهد بودیم دولت نهم و دهم با شعار مهربانی و خدمت به مردم وارد شد و انتظار میرفت با توجه به امکاناتی که از گذشته در اختیار آنها گذاشته شده، بتواند کشور را شکوفا کند. چرا که همزمان با این دوره با افزایش قیمت نفت درآمد دولت نیز افزایش یافت.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید براینکه با ورود دولت نهم ساختارهای کشور به هم خورد، خاطرنشان کرد: همزمان با این دولت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور منحل شد و این مساله به تصمیمات کلان کشور لطمه زد.
وی با اشاره به اینکه با روی کار آمدن دولت نهم هیچگاه بودجه کشور به موقع به مجلس ابلاغ نشد، یادآور شد: از این زمان آشفتگی نظام آماری کشور آغاز شد و دولت با شعار خروج مردم از تهران تنها هزینههایی را برای کشور ایجاد کرد اما هیچگاه این وعدهها عملی نشد و میتوان گفت هفت سال فرصت برنامه ریزی از کشور سلب شد.
میرلوحی با تاکید براینکه درآمد ارزی دولت هم اکنون با کل درآمدهای ارزی دولتهای قبل و بعد از انقلاب برابری میکند، تصریح کرد: علاوه بر درآمد کلان دولت نهم و دهم این دولت از ظرفیتهای دولتهای پیشین نیز بر خوردار بود اما برون داد این منابع خیلی کمتر از حد انتظار بود.
وی با بیان اینکه دولت اصولگرا در حوزه اقتصادی فرصتهای بسیاری را از دست داد، گفت: در حوزه سیاست خارجی هم اکنون هزینههای زیادی را پرداخت میکنیم در حالیکه با سیاست تنش زدایی دولت اصلاحات میتوانستیم زودتر به نتیجه برسیم. بنابراین معتقدیم دولت احمدینژاد دولتی نبود که بتواند به راحتی با دنیا گفتوگو کند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه با نگاه سوءظن دولت اصولگرا احزاب به رکود کشیده شدند و همکاری آنها کاهش یافت، اذعان داشت: متاسفانه علاوه بر وضعیت نه چندان مناسب دولت در عرصههای اجتماعی که منجر به شرایط نگران کننده طلاق و مواد مخدر در کشور شده است، شاهد این هستیم که با آسیب جدی به صنعت و تولید کشور روزانه کارکنان بسیاری باز خرید میشوند.
میرلوحی افزود: زمانی که من استاندار بودم بدون محافظ و با ماشین شخص خود در دولت اصلاحات به شهرهای مختلف کشور سفر میکردم اما امروز این مساله مقدور نیست.
وی ادامه داد: متاسفانه دولت نهم و دهم با عملکرد ضعیف خود در عصه دینی و فرهنگی نیز جریان اصلاحات را زیر سوال برد و به شکل غیر منصفانهای آسیب جدی به این جریان وارد کرد درحالیکه گرایش به دین در جوانان درحال افزایش بود اما امروز به راحتی شاهد هستیم که بحث دین گریزی حتی از سوی مراجع نیز مطرح میشود.
میرلوحی با بیان اینکه این اولین باراست که دولت در راس کار قراردارد و مردم داوری منفی نسبت به آن دارند، گفت: دولتهای هاشمی و خاتمی با شرایط بهتری عرصه را ترک کردند اما این اولین باری است که پیش از کنار رفتن دولت، مردم به آن نمره منفی میدهند.
وی با تاکید براینکه مشکل اصلی عدم پذیرش تکثر درجامعه از سوی برخی است، تصریح کرد: متاسفانه عدهای تنها به دنبال تک صدایی در کشور هستند که برای حل این مشکل باید احزاب به صورت قدرتمندی در کشور شکل بگیرد.
میرلوحی با اشاره به اینکه مشخص نیست کدام نهاد در کشور وظیفه ساماندهی حوزه سیاست را برعهده دارد، گفت: متاسفانه چنین پروژه مهمی را به دست امواج سپردهایم. امروز دولتها با چند شعار وارد عرصه میشوند در حالیکه در گذشته چنین نبود.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات با اشاره به حضور آیت اله هاشمی در تریبون نمازجمعه یادآور شد: هاشمی در تریبون نماز جمعه دیدگاههای خود را مطرح میکرد بنابراین مردم میدانستند که با چه شخصیت و دیدگاهی سر و کار دارند علاوه به این دیدگاههای شخصی همچون خاتمی نیز پیش از این تحت عنوان کتابهای مختلف به چاپ رسیده بود در حالیکه میتوان گفت احمدینژاد به نوعی هندوانه در بسته بود.
میرلوحی با تاکید بر نقش احزاب در بهبود وضعیت کشور، خاطرنشان کرد: متاسفانه در قانون اساسی به احزاب تنها به شکل کلی پرداخته شده در صورتیکه تنها شکل گیری احزاب مطرح نیست، محدودیتهای احزاب پس از شکل گیری آنها به شدت بر عملکرد آنها تاثیر منفی میگذارد.
وی همچنین در خصوص اظهارات مطرح شده در مور روی کار آمدن یک اصولگرای معتدل برای دوره آینده ریاست جمهوری تاکید کرد: اصلاح طلبان انقدر به راه، اهداف و طرحهای خود اطمینان دارند که نیازی نمیبینند تا اجاره نشین جریان دیگری باشند. چراکه امروز مشخص شده است دولت اصلاحات با تمام محدودیتها میتواند کارهای بزرگی را انجام دهد.
میرلوحی در پایان خاطرنشان کرد: اصلاح طلبان نباید خانه نشینی را انتخاب کنند بلکه باید با حمایت از چهرههای ورزیده خود بار دیگر توانمندی خود را به اثبات برسانند و در این راه نیاز به قرض گرفتن از گروههای دیگر نیست. چرا که در نهایت مردم باید تصمیم بگیرند چه کسی شایسته در دست گرفتن امور اجرایی کشور است.
خواسته های برحقی که شاهدان آن امام خمینی ، شهیدان عزیزمان و تمامی مردم بودند ، خودکفایی در کشاورزی ( که آبروی هر مملکتی در آن است ) ، دامپروری ،صنعت و تولیدات داخلی ، ( که مورد نظر رهبر محترم هم می باشد ) ، بیشترین احتیاجات یک مملکت را برای استقلال ، مهیا می کند و در کنار آن ، عدالت ، شفافیت ، صداقت مسئولین در قوانین و خدمت به مردم ، این اهداف را آسانتر می کند .
و همه و همه و همه ، در هر گروه و حزب و باندی که باشیم ، فراموش نکنیم که ایمان به خداوند و انجام امور خیر (عملوالصالحات ) بالاترین هدف ، برای مسئولین و ما مردم ، برای رسیدن به رضایت پروردگارمان است .