آفتابنیوز : آفتاب: مردم چين هفته گذشته شاهد اشكال جالبي از ابرهايي شبيه به بشقاب پرنده بودند كه در آسمان آبي شناور بوده و همچنين در روزهاي بعدي به تماشاي يك هاله نشستند كه در اطراف خورشيد براي چند ساعت پديدار شده بود.
هر دو مورد تنها پديدههاي هواشناسي ساده محسوب ميشوند اما شكل عجيب آنها بسياري از مشاهدهكنندگان را به تعجب واداشت.
ابر عجيب به شكل بشقاب پرنده كه در حقيقت يك ابر عدسي بوده، بر فراز استان جيلين در چين شكل گرفته بود. اين ابرها بيشتر روي كوهها شكل ميگيرند اگرچه ممكن است ندرتا توسط بادهاي برشي ايجاد شوند.
اين ابرها عموما هنگامي كه هواي ثابت در بالاي يك كوه به جريان در ميآيد، شكل ميگيرند. قطرات مرطوب در يك شيب تند به بالا رانده شده و در مسير خود به شكل ابر متراكم ميشوند كه در نهايت يك شكل مارپيچي را در بالاي كوه تشكيل ميدهند.
براي افرادي كه در دانه كوهستانها زندگي ميكنند، اين منظره بسيار رايج است اما مشاهده يكي از آنها بخصوص در جايي دور از كوهها ميتواند منظره جالبي باشد.
خطوط صاف در طبيعت به ندرت شكل ميگيرند از اين رو ديدن چنين شكل متراكمي يك پديده جالب محسوب ميشود.
يك هاله خورشيدي يا خورشيد كاذب بسيار نادرتر است. اين رويداد جالب سماوي در آسمان تبت شكل گرفته بود.
خورشيدهاي كاذب عموما از بلورهاي يخ شش ضلعي صفحهاي شكل در ابرهاي ارتفاع بالاي سیروس ساخته ميشوند. اين بلورها مانند منشور عمل كرده و پرتوهاي نور عبوري از ميان خود را خم ميكنند.
اين پديده بيشتر زماني قابل مشاهده بوده كه خورشيد در ارتفاع پاييني قرار داشته و در وسط روز رخ نميدهد. {$old_album_170354}