آفتابنیوز : آفتاب: دیروز وزیر امور خارجه آمریکا، هیلاری کلینتون خبر داد که طی گزارشی که به کنگره داده است اعلام نموده که معافیت از تحریمها به دلیل به مؤسسات مالی و پولی کشورهای بلژیک، ژاپن، بریتانیا، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، هلند، مجارستان و اسپانیا تسری داده شده است و این کشورها یک فرصت 180 روزه برای کاهش واردات نفت از ایران از سوی ایالات متحده دریافت کردهاند.
این در حالی است که پیش از این نیز این کشورها در ماه مارس برای اولین بار از تحریمهای نفتی و مالی علیه کشورمان معاف شده بودند و ایالات متحده فرصتی برای کاهش واردات نفت از ایران به این کشورها داده بود تا با اقدام به این عمل، از تحریمهای مالی ایالات متحده مصون بمانند.
کلینتون ابراز داشته است که: مفتخرم که اعلام کنم که کشورهای نامبرده، به دلیل کاهش واردات نفت طی این مدت از ایران از تحریمها معاف شدهاند. ما فشارهای بسیاری را بر حکومت ایران وارد میکنیم و به همراه متحدانمان به ادامه این فشارها را افزایش میدهیم تا ایران به تعهدات بین المللیش پایبند باشد.
وی ادامه داده است: ایالات متحده مصمم است که از دست یابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کند و در این راه از یک سیاست دو سویه [فشار و دیپلماسی] بهره میگیرد.
به گزارش تابناک، این در حالی است که پیش از این و در ماه ژوئن نیز کشورهای، چین، سنگاپور، مالزی، تایوان، سریلانکا، ترکیه، هند، کره جنوبی و آفریقای جنوبی از تحریمها معاف شده بودند و یک فرصت 180 روزه به آنها در این راستا اعطا شده بود.
به نظر میرسد، همزمان با اعلام و انتشار گزارشاتی مبنی بر افزایش صادرات نفت ایران در ماه آگوست و فشار بر روی ایالات متحده از سوی رژیم صهیونیستی برای اقدام به گزینه نظامی بر علیه ایران، آمریکا بیش از هر چیز قصد دارد تا هرچه بیشتر کشورهای مشتری نفت ایران را در همراهی با تحریمها یاری کند و اعطای یک چنین معافیتهایی، نشان دهنده آن است که بسیاری از این کشورها قادر به قطع یکباره واردات نفت از ایران نیستند.
به گزارش تابناک، چین به عنوان یکی از مشتریان بزرگ نفتی ایران طی دو ماه گذشته واردات نفت خود از ایران را افزایش داده است و این در حالی است که هند، کره جنوبی و ژاپن نیز با ارائه بیمه نامه های دولتی برای نفت کشهای ایرانی مجموع واردات خود را افزایش داده یا از سر گرفتهاند.