کد خبر: ۱۷۱۶۵۹
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۱:۰۴

در دام صهیونیست‌ها نیفتیم

دکتر سید موید علویان؛ استاد دانشگاه
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- دکتر سید موید علویان: موج اعتراض‌های مردمی و جوشش غیرت دینی مسلمانان جهان، اعم از شیعه و سنی، با هرگونه گرایش مذهبی و فارغ از موقعیت جغرافیایی، به دنبال توهین به ساحت مقدس پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در فیلمی که یک کارگردان ناشناخته آن را ساخته است رو به گسترش است. 

در این اعتراض‌ها که با حمله به سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای مختلف و آتش زدن پرچم این کشور و نیز حمله به سفار‌خانه‌های کشورهای دیگری مثل آلمان و انگلستان همراه بوده، عده‌ای از مردم معترض هم کشته شده‌اند. در شدیدترین این اعتراض‌ها که در لیبی رخ داده است، معترضان خشمگین با حمله به سفارتخانه ایالات متحده در طرابلس و اشغال آن، سفیر آمریکا در لیبی را به قتل رسانده‌اند. 

در مورد این غائله نکات زیر قابل عرض است:
1. «سام باسیل»، نام مستعار مسئول مؤسسه‌ای است که تولید این فیلم را به عهده داشته است. او که یک قبطی مصری‌تبار آمریکائی است در حومه لوس‌آنجلس زندگی می‌کند، مشکلاتی با دستگاه‌های قضائی ایالات متحده دارد و مدارک نشان می‌دهند که او با نام واقعی «نکولا باسلی نکولا» در سال ٢٠١٠ به جرم شیادی در امور بانکی به ٢١ ماه زندان محکوم شده است. سام باسیل که خود را یهودی اسرائیلی معرفی می‌کند 55 سال دارد و مدعی است که پنج میلیون دلار برای ساخت این فیلم هزینه کرده که این مبلغ را از ١٠٠ ثروتمند یهودی گرفته و فیلم‌برداری این فیلم را در ماه ژوئیه سال ٢٠١١، یعنی بیش از یک سال قبل، به پایان برده است. 

اما آنچه که از ظاهر این فیلم بر می‌آید این است که فیلم با بودجه‌ای اندک (حداکثر چندده هزار دلار) و فیلم‌نامه‌ای ضعیف و حتی عواملی کاملا آماتور ساخته شده و هیچگونه دخالت حرفه‌ای در فیلم مشاهده نمی‌شود. فیلم از لحاظ کیفیت هنری و فنی در سطح پایینی است و هیچ شباهتی به فیلم‌های حرفه‌ای هالیوودی ندارد. 

عدم ساخت دکور برای فیلم و استفاده غیرحرفه‌ای از پرده برای صحنه‌های صحرا، گریم ابتدایی در حد نمایش‌های دبستانی و فقدان اصول اولیه ساخت یک اثر داستانی، باعث شده که سطح این فیلم از تله فیلم‌های آماتوری که با دوربین‌های غیرحرفه‌ای ساخته می‌شود هم پایین‌تر بیاید. بنابراین به نظر می‌رسد حتی انتشار خبر صرف 5 میلیون دلار هزینه برای این فیلم، نوعی دروغ تبلیغاتی باشد. چرا که فیلم‌هایی که در هالیوود حتی با بودجه یک میلیون دلاری تولید می‌شوند، کیفیتی غیرقابل مقایسه با این فیلم دارند.
از سوی دیگر تمام هنرپیشگان فیلم و اکیپ فیلم‌برداری آن نیز با انتشار اطلاعیه‌ای بر خشم و ناخشنودی خود از فیلم ارائه شده تأکید کرده‌اند. آنها نوشته‌اند که از نسخه ارائه شده این فیلم به‌شدت ناراحت شده‌اند و احساس می‌کنند که مورد سوء استفاده قرار گرفته‌اند. آن‌ها نوشته‌اند، «ما صد در صد با این فیلم مخالفیم و نسبت به اهداف و انگیزه‌های کارگردان به کلی بی‌خبر بوده‌ایم؛ ما از اینکه سناریو بازنویسی شده و چنین دروغ‌هایی به پرسوناژها چسبانده شده است یکه خورده‌ایم». بیانیه در پایان از تراژدی به وجود آمده در لیبی و مصر به شدت اظهار تأسف کرده است. 

2. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کمتر از 3 ماه آینده برگزار خواهد شد و این در حالی است که نظرسنجی‌ها حکایت از اختلاف ناچیز دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه دارد در چنین شرایطی باید حرکتی صورت گیرد تا توازن میان این دو کاندیدا به هم بخورد. 

پس از حادثه حمله به کنسولگری آمریکا در لیبی سفیر آمریکا در مصر به جای محکوم کردن این حمله، از انتشار فیلم موهن به اسلام عذر خواهی کرد. باراک اوباما هم درباره این حادثه بدون آن که کلمه‌ای از رقیب خود بگوید، مردم آمریکا را به وحدت دعوت کرد. اما میت رامنی نامزد جمهوری‌خواهان برعکس اوباما عمل کرد، او در پیام تسلیت خود از سیاست‌ها و اشتباهات حکومت اوباما سخن به میان آورد و در واکنش به اظهارات اوباما، رئیس جمهور آمریکا را به نشان دادن موضع ضعف در حمله‌ای که موجب کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی شد متهم کرد و بیانیه اول سفارت آمریکا در لیبی را شرم‌آور خواند و گفت این بیانیه «دست کمی از عذرخواهی نداشت» وی خاطر نشان کرد که دولت آمریکا به جای محکوم کردن این حمله، از ارزش های آمریکا از جمله آزادی بیان در این کشور عذرخواهی کرده است. وی در سخنرانی خود با اشاره به این مطلب تاکید کرد که ما آمریکایی‌ها نباید به دلیل ارزش‌های‌مان از کسی عذرخواهی کنیم. میت‌رامنی، در ادامه با تحریک احساسات آمریکایی‌ها گفت: «جهان به رهبری آمریکا احتیاج دارد، خاورمیانه به رهبری آمریکا نیاز دارد و من تصمیم دارم رئیس‌جمهوری باشم که این رهبری را محقق می‌کنم تا باعث احترام و تحسین جهانیان نسبت به آمریکا شوم». 

شکی در این نکته نیست که سیاست خارجی اوباما در دوره ریاست جمهوری وی چندان به مذاق نومحافظه کاران آمریکا و صهیونیست‌ها که جنگ طلبی آنها در جهان شهره است، خوش نیامده و از این رو به نظر می‌رسد که ستاد انتخاباتی رامنی با استناد به وضعیت موجود در کشورهای مسلمان و حمله مسلمانان به سفارتخانه‌های آمریکا و همچنین به خطر افتادن منافع اسرائیل، در پی اثبات این نکته خواهد بود که سیاست خارجی اوباما سبب ضعیف شدن قدرت رهبری آمریکا در خاورمیانه و در خطر قرار گرفتن منافع اسرائیل شده است. 

تا کنون بحث‌ها و گزارش‌های مفصلی درباره نقش لابی صهیونیست‌ها (آیپک) در سیاست آمریکا انجام و منتشر شده و اکنون با استناد به این گزارش‌هاو همچنین در نظر گرفتن وجود اختلاف عمیق میان اوباما و سران رژیم صهیونیستی به ویژه در مورد ایران، می‌توان این‌طور نتیجه‌گیری کرد که سران صهیونیست معتقدند ادامه حضور اوباما در کاخ سفید با منافع آن‌ها همخوانی ندارد و از همین رو تولید این فیلم موهن و بهره برداری از آن می‌تواند آغازی باشد بر شکست اوباما در انتخابات ماه نوامبر. 

ذکر این نکته نیز در تأیید مدعای پیشین اهمیت دارد که میت رامنی و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، از دوستان قدیمی بوده و دوستی آنها سابقه 36 ساله دارد. این دو در بعد سیاست خارجی تا حد زیادی با یکدیگر هم‌رأی هستند و سفر رامنی به سرزمین‌های اشغالی در ماه های گذشته نیز نشان داد که وی تعهد زیادی به حفظ منافع اسرائیل غاصب دارد از همین رو به قدرت رسیدن او در آمریکا می‌تواند منافع بیشتری برای صهیونیست‌ها در مقایسه با اوباما داشته باشد. 

بنابراین عملاً به نظر می‌رسد که صهیونیست‌ها با حمله به حضرت رسول (ص) و تولید این فیلم، عملاً خواسته‌اند تا توازن بین دو کاندیدای مطرح در انتخابات ایالت متحد آمریکا را به نفع رامنی تغییر دهند. 

در چنین شرایطی صهیونیست‌ها نیاز به حملات بیشتری به منافع ایالات منحده توسط مسلمانان دارند تا به افکار عمومی مردم آمریکا ثابت کنند که ما درست می‌گفتیم و شما -یعنی آمریکایی‌ها- باید منافع‌تان را با ما یکی کنید و با ما در یک جبهه باشیم. 

بی‌شک در شرایط فعلی لابی‌های صهیونیستی-اسرائیلی بیش از هر گروه دیگری درصدد سوء استفاده از احساسات پاک مسلمانان پس از انتشار فیلم موهن مورد اشاره در کشورهای اسلامی هستند و چه بسا با نفود در صفوف معترضان خشمگین به چنین هتک حرمتی، دست به اقداماتی می‌زنند که با انگیزه تشدید پروژه اسلام‌هراسی در افکار عمومی جهان طراحی شده‌اند. بنابراین امروز باید ضمن حفظ هوشیاری و بصیرت‌مندی، نوک پیکان اعتراض به تولید چنین فیلم موهنی را به سمت اسرائیل و صهیونیست‌ها نشانه گرفت و آنان را محکوم کرد که در جهت تشدید نفرت جهانی و اختلاف میان ادیان و ملل فعالیت می‌کنند. 

این نکته را نیز نباید از یاد برد که رسول گرامی اسلام (ص) حمایت‌کننده‌ای چون خداوند تبارک و تعالی و امتی بزرگ مانند اسلام دارد و با این توهین‌های سخیفانه آسیبی نمی‌بیند. آنچه آسیب می بیند تعامل و تعادل در سطح جهانی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Canada
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
0
0
افرین بر این همه درایت
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
0
0
نکات قابل تاملی بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۸
0
0
به نظر نزدیک ترین تفسیر باشد ولی ممکن باشد کارستاد انتخاباتی رقیب اوباما باشد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین