کد خبر: ۱۷۱۷۲
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۸۴ - ۱۳:۴۶

پایان تحریم علمی ایران در آمریکا

آفتاب‌‌نیوز : موسسه‌ي هوانوردي و فضانوردي آمريكا (AIAA) تصميم گرفته است به ممانعت از چاپ آثار نويسندگان ايران در مجله‌هاي مربوطه پايان دهد؛ و اين در حالي است كه موسسه آمريكن كانكريت (ACI) تصميم گرفته است ممنوعيت جديدي را اعمال كند كه دانشجويان ايراني را از شركت در رقابت‌هاي سالانه‌ مهندسي كه همه ساله در آن حضور داشته‌اند، منع كند.

شوراي مديران موسسه هوانوردي و فضانوردي آمريكا ماه گذشته تصميم گرفت به طور دايم ممنوعيت انتشار آثار نويسندگان ايراني را كه درماه مي وضع كرده بود لغو كند. اين موسسه در ماه ژوين تصميم گرفت به طور موقت تا ماه سپتامبر اين ممنوعيت را لغو كند.

سوزان اينك، يكي از اعضاي شوراي مديران گفت، بيشتر اعضا با تحريم مخالف بودند و بسياري از آن شكايت داشتند.

اين موسسه بيش از 31 هزار عضو از سراسر جهان دارد و هفت مجله از جمله مجله‌هاي AIAA، مجله هواپيمايي، مجله‌ هواپيما و موشك را منتشر مي‌سازد.

موسسه ياد شده به علت بيم از آنكه انتشار اين مقالات قانون تحريم آمريكا كه ناشران آمريكايي را از تجارت با شهروندان ايراني، كوبايي و سوداني منع مي‌كند نقض كرده باشد، چنين ممنوعيت را اعمال كرده بود.

باب ديكمن گفت: اين ممنوعيت شهروندان ايراني را هدف قرار داد زيرا موسسه هوانوردي و فضانوري آمريكا اعضاي كوبايي و يا سوداني نداشت. در عين حال موسسه آمريكن كانكريت (ACI) پس از آنكه اداره‌ي كنترل سرمايه‌هاي خارجي وزارت خزانه‌داري آمريكا دستور داد گواهي‌هاي ارايه شده به ايراني‌ها از سوي ACI غيرقانوني است، تصميم گرفت دانشجويان ايراني را از حضور در رقابت سالانه بين‌المللي مهندسي منع كند. اين مساله دانشجويان كوبايي و سوداني را نيز شامل مي‌شد.

ويليام تامي، معاون اجرايي اين موسسه گفت: اين موسسه تا زمانيكه مورد بازجويي اداره‌ي كنترل سرمايه‌هاي خارجي وزارت خزانه‌داري قرار نگرفته نمي‌دانسته قوانين وزارت خزانه‌داري را نقض مي‌كند؛ بنابراين تصميم گرفته است به طور موقت چنين اقدامي را انجام دهد تا از اين اداره درباره‌ قانوني يا غير قانوني بودن حضور دانشجويان ايراني در رقابت‌ها پرس و جو كند.

وي گفت كه چهار بار با وزارت خزانه‌داري مكاتبه كرده و هنوز پاسخي دريافت نكرده است.

اين روزنامه به نقل از فريدون هژبري، از دانش آموختگان اين موسسه گفت: متاسفانه دانشجويان ايراني تا تابستان جاري كه قصد ثبت نام در اين رقابت را داشتند، از اينكه نمي‌توانند در اين رقابت‌ها حضور داشته باشند، اطلاع نداشتند.

وي گفت، اين ممنوعيت بسيار مايوس كننده است؛ زيرا طي چند سال اخير، ايراني‌ها اغلب يك دو و يا سه مقام از عالي‌ترين مقام‌ها را به دست آورده‌اند.

مارك برادسكي، عضو موسسه فيزيك آمريكا نیز گفت: فكر مي‌كنم تعامل با قهرمانان ايراني براي آمريكايي‌ها بسيار مفيد خواهد بود.

وي افزود: اگر نخواهيم از آنها چيزي ياد بگيريم، برايمان بسيار بدتر خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین