آفتابنیوز : آفتاب: عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اعلام اینکه دولت باید لایحه بودجه 92 را حداکثر تا 15 آذر به مجلس بیاورد، توصیه کرد که دولت در بودجه سال آینده پروژه عمرانی جدید معرفی نکند و درآمدها را واقعی ببیند.
عزتالله یوسفیان ملا در مورد لایحه بودجه 92 و تکلیف قانونی مبنی بر تدوین لایحه بودجه بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و نیز تدوین بودجه بر اساس بودجه عملیاتی گفت: دولت در سال پایانی قرار دارد و معمولا وقتی کسی خانهای را ترک میکند آن را برای دیگری تمیز میکند تا دلزده نشود، بنابراین از دولت درخواست میشود بودجه شفاف و منطقی ارائه کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: اولاً بر اساس قانون دولت باید لایحه بودجه 92 را در زمان مقرر تا 15 آذر ماه تقدیم مجلس کند چون در سال آینده انتخابات برگزار میشود که اگر خدای ناکرده بررسی لایحه بودجه به سال بعد منتقل شود دولت آینده با مشکل فقدان بودجه مواجه خواهد شد.
وی گفت: همچنین دولت باید در لایحه بودجه نیازهای واقعی کشور را در نظر گیرد و درآمدهای پیشبینی شده به صورت قطعی حاصل شود، نه اینکه با درآمدهای احتمالی پروژههای جدید در لایحه بودجه در سال آخر کاری دولت تعریف کند.
یوسفیان ملا گفت: از دولت میخواهیم حتیالامکان از تعریف کردن پروژه جدید در لایحه بودجه خودداری کند و بودجه به صورت روان، شفاف و واقعی باشد که نیازمند تغییر و تحول و دستورالعمل نباشد.
وی با بیان اینکه به قدر کافی پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور وجود دارد، گفت: دولت از طراحی پروژه جدید خودداری کند و هزینه جاری را به حداقل کاهش دهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مورد تکلیف قانون برنامه پنجم مبنی بر تدوین لایحه بودجه از سال سوم برنامه پنجم بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: برنامه پنجم نباید در لایحه بودجه مغفول بماند و درآمدهای پیشبینی شده به صورت معقول باشد و پروژههای جدید در بودجه کمتر تعریف شود.
وی گفت: لایحه بودجه باید بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، سیاستهای کلی نظام که در مجمع تشخیص مصلحت تدوین شده، چشمانداز 20 ساله کشور و قانون برنامه پنجم تدوین شود.
یوسفیان ملا تأکید کرد: دولت لایحه بودجه را در وقت معین به مجلس تقدیم کند و اگر مانند سال گذشته به سال بعدی موکول شود، مشکلات فراوانی ایجاد خواهد کرد.
نماینده آمل در مورد بودجه عملیاتی گفت: تدوین بودجه به روش عملیاتی نباید بر اساس شعار باشد، بلکه عملیات مورد نظر و بر اساس قیمت تمام شده تعریف شده و بر اساس آن بودجه به طرحها اختصاص یابد.
به گزارش فارس،وی گفت: مثلا دولت طرحهایی مانند انتقال آب خزر به کویر مرکزی ارائه میکند، در حالی که اولا نمیتواند در طبیعت دستکاری کند، ثانیا در استان مازندران 95 درصد آب باران به دریا میریزد و تنها 5 درصد آبهای جاری مهار میشوند و دولتی که نمیتواند این آبهای روان را مهار کند، پس چگونه میتواند آب دریای خزر را به کویر منتقل کند.
وی گفت: طرحهایی که دولت در بودجه ذکر میکند، باید واقعی و با پیشبینی درآمد باشد.