آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به روشن شدن اختلافات بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و ایهود باراک، وزیر جنگ این رژیم درباره ایران پس از اتحاد ظاهری آنها در چند سال گذشته درباره حمله ایران در مقالهای با عنوان چرا نتانیاهو عقبنشینی کرد، نوشت: این اختلاف علنی با باراک نشان دهنده میزان عقبنشینی نتانیاهو و مشکل وی برای توضیح آن است. او با این احساس تلویحی رها شد که توسط وزیر خود تضعیف شده، اگر مورد خیانت قرار نگرفته باشد.
این روزنامه افزود، در واقع عقبگرد نتانیاهو ناشی از طغیان دستگاه امنیتی حرفهای این رژیم علیه ایده حمله نظامی فوری به ویژه حملهای بدون تصویب آمریکاست. روسای پیشین و حتی فعلی جوامع نظامی و اطلاعاتی این رژیم به طور علنی با ایده نتانیاهو برای حمله به ایران زودتر از اینکه دیگر روشها به پایان خط رسیده باشد مخالفت کردند.
میر داگان، رییس پیشین و بسیار مورد احترام موساد این کار را در برابر مخاطبین آمریکایی در مصاحبهای با ازلی استال، در شبکه خبری سی.بی.اس انجام داد. در این رژیم از او نقل قول شده که "چنین حملهای احمقانهترین ایده است که تاکنون شنیدهام".
این گزارش میافزاید که همچنین نتانیاهو و باراک ثابت کردهاند نتوانستند حمایت کافی دیگر اعضای دولت را برای حمله فوری به دست آورند. نتانیاهو پس از ماهها تلاش نتوانست حتی در میان کابینه داخلی غیررسمی 9 نفره خود حمایتی را به دست آورد چه رسد به جلب حمایت کابین ایمنی که به توافق آنها پیش از حمله نیاز خواهد داشت.
نیویورک تایمز افزود که در ماه اوت شیمون پرز رییس رژیم صهیونیستی از هشتاد و نهمین سالروز تولدش برای مخالفت قاطع با حمله یکجانبه استفاده کرد.
بنابراین گزارش، در عین حال در پشت صحنه دولت اوباما مبارزهای آرام را آغاز کرد که این دیدگاه را تقویت میکند که حمله زود هنگام به ایران در جهت منافع این رژیم نیست و به رابطهاش به آمریکا صدمه میزند. دولت آمریکا در حال ارتقای کمک امنیتی آمریکا به رژیم صهیونیستی تا جایی است که اوایل سال جاری باراک سطح حمایت را بیشترین میزان در تاریخ این رژیم خواند. این افزایش حمایت در هر سطحی دیده شد: تبادل اطلاعاتی که به همپوشانی ارزیابیها درباره تلاشهای هستهیی ایران منجر شد عملیاتهای مشترک سایبری برای آهسته کردن برنامه هستهیی ایران، حمایت از توسعه دفاع ضدموشکی این رژیم و رسیدن به یک رویکرد استراتژیک اعلام شده در خصوص پیشگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهیی.
این گزارش همچنین به افزایش کمک آمریکا و برقراری ارتباطات میان جوامعی نظامی و اطلاعاتی دو طرف و نیز روابط شخصی نزدیکتر میان سطوح عالی رتبه جوامع دو طرف اشاره کرد و افزود: دولت اوباما از طریق نشستهای متعدد در تلآویو، بیتالمقدس و واشنگتن از این ارتباطات برای انتقال یک پیام استفاده کرد مبنی بر اینکه پیش از آنکه کلیه تلاشهای غیرنظامی در رابطه با برنامه هستهیی ایران به پایان خط نرسیده باشد، حملهای صورت نگیرد.
این گزارش حاکی است که روابط نظامی دو طرف چیزی را ایجاد کرد که میتوان به آن لابی آمریکا در میان حرفهایهای امنیتی رژیم صهیونیستی گفت که در حال حاضر نفع خود را در اقدام رابطه نزدیک میبیند و تصادفی نیست که نهادهای امنیتی به مخالفین جدی حمله تبدیل شدهاند. هیچ کس بهتر از آنها نمیداند که در صورت نادیده گرفتن نگرانیهای واشنگتن چه چیزی در خطر خواهد بود.
به گزارش ایسنا،این دیدگاهها در نتایج نظرسنجی اخیر در اراضی اشغالی بازتاب داشت که 77 درصد شرکتکنندگان با اقدام نظامی علیه ایران بدون موافقت آمریکا مخالف بودند و حتی 71 درصد در صورت موافقت آمرکیا هم مخالف این اقدام بودند.
نیویورک تایمز نوشت که واقعیت این است که دولت اوباما به هدف خود که متقاعد کردن رژیم صهیونیستی به خودداری از حمله زود هنگام بوده دست یافته است و در عوض رابطهای نزدیکتر با جامعه نظامی این رژیم برقرار کرده است.
نیویورک تایمز این را الگویی برای آینده روابط دو طرف دانست.