کد خبر: ۱۷۵۶۵۱
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۴

گزارش سهل انگاری سازمان ها در زلزله اخیر روی میز رئیس جمهور

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس جمعیت هلال احمر در مورد آخرین وضعیت خرید تجهیزات امدادی، تامین دارو، ادامه روند امدادرسانی به زلزله زدگان آذربایجان و سهل انگاری سازمانها در برخی حوادث توضیح داد.

ابوالحسن فقیه زاده قائنات از توابع خراسان جنوبی و متولد سال۱۳۵۱ است که امروز حدود 900 روز است بر صندلی ریاست جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تکیه زده است. این مدیر جوان که عضو نهاد رهبری در دانشگاهها بوده سر از قوه قضائیه در آورد . مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی کشور شد و بعد به عنوان مشاور شهردار تهران وارد تیم محمود احمدی نژاد شد. فقیه وقتی بحث کاندیداتوری محمود احمدی نژاد برای ریاست جمهوری پیش آمد وارد تیم انتخاباتی احمدی نژاد شد و به عنوان قائم مقام ستاد حمایت از احمدی نژاد منصوب شد و با تشکیل دولت نهم به عنوان رئیس سازمان بهزیستی کشور منصوب شد. تحولات زیاد در بهزیستی و ساخت سریال ساعت شنی و مصاحبه های مختلف موجب شد فقیه به چهره ای رسانه ای تبدیل شود تا اینکه اردیبهشت ماه سال 89 به عنوان رئیس جمعیت هلال احمر منصوب شد. فقیه در مدت دو سال اخیر سه مصاحبه مشروح با خبرگزاری مهر داشت که در آن از برنامه ها و قول و وعیدهای متعدد سخن گفت. ولی حادثه زلزله اخیر آذربایجان و اما و اگرهای مطرح شده موجب شد تا برای چهارمین بار با فقیه گفتگو داشته باشیم.

بودجه هلال احمر افزایش 100 درصدی داشته است

ابوالحسن فقیه رئیس جمعیت هلال احمر در پاسخ به اینکه بودجه سال 91 هلال احمر چه مقدار بوده است گفت: بودجه سال 90 حدود 86 درصد افزایش داشت و بودجه سال 91 هم علاوه بر 86 درصد افزایش 20 درصدی داشته است. هر چند بودجه سال 90 تامین شد ولی بودجه سالجاری هنوز به طور کامل اختصاص داده نشده است.
به زودی مسئولی برای امور زنان هلال احمر منصوب می شود

وی در پاسخ به اینکه مسئولیت همزمان سازمان داوطلبان و امور بانوان هلال احمر توسط خانم رافع موجب کمرنگ شدن امور زنان هلال احمر شده است گفت: البته در بخش امور زنان با ایجاد تیمهای توانا (زنان داوطلب و امدادگر) گام بلندی برداشتیم که این تیمهای در زلزله آذربایجان خوب ظاهر شدند و نشان دادند که حلقه مفقوده تیمهای امدادی با ایجاد توانا تکمیل شده است. البته اینکه می گویید بهتر است یک مسئول برای امور زنان هلال احمر منصوب کنیم هم درست است.

از رئیس هلال احمر سوال شد که شما در گفته های قبلی خود اعلام کرده بودید که امدادهوایی کشور متولی و قانونی ندارد آیا این مشکل برطرف شد که پاسخ داد: همچنان این مشکل وجود دارد و در ردیفهای بودجه و قوانین کشوری چیزی به نام امدادهوایی تعریف نشده است.

خرید بالگردهای 25 میلیارد تومانی برای 18 استان

فقیه همچنین از خرید چهار بالگرد جدید برای هلال احمر خبرداد و افزود: دو بالگرد به ناوگان پیوسته و منتظر ترخیص دو بالگرد دیگر هستیم که جزو جدیدترین بالگردهای روز دنیا محسوب می شوند.

از رئیس جمعیت هلال احمر سوال شد ما 32 استان داریم ولی تنها 14 بالگرد موجود است آیا سایر استانها هم صاحب بالگرد می شوند که پاسخ داد: برنامه ما خریداری بالگرد برای سایر استانها است. نمونه های مختلف بالگرد هم در جلسه ای با حضور وزارت دفاع بررسی شده تا بر اساس شرایط موجود بالگردهای مناسب خریداری شود.

ابوالحسن فقیه در مورد قیمت تمام شده هر بالگرد گفت: بالگردهای قیمتهای مختلفی دارند و بر اساس قیمت دلار باید خریداری شود که از 6 میلیون تا 12 میلیون دلار قیمت دارند.

امیدواریم آموزش امداد قبل از اخذ گواهینامه محقق شود

رئیس جمعیت هلال احمر در پاسخ به اینکه آیا طرح اجباری شدن آموزش امداد و نجات قبل از اخذ گواهینامه به افسانه تبدیل شد گفت: امیدواریم این طرح به واقعیت بپیوندد!

هلال احمر امسال چند آمبولانس دریایی خریداری می کند

فقیه در مورد خرید آمبولانسهای دریایی گفت: چند نمونه خریداری شد ولی هنوز تعداد آن تکمیل نشده و امسال هم چند نمونه دیگر در سبد خرید امداد و نجات داریم. قراردادها هم منعقد شده و مبلغ آن پرداخت شده است.



سهل انگاری سازمانها در زلزله به رئیس جمهور گزارش شد

از رئیس جمعیت هلال احمر در مورد عملکرد جمعیت در زلزله اخیر آذربایجان شرقی و نقاط و ضعف و قوت کار در مناطق زلزله زده سوال شد که پاسخ داد: تمامی کمکها و اقداماتی که هلال احمر در زلزله آذربایجان انجام داد بر اساس اساسنامه و منشور بین المللی و در قالب کمکهای بشر دوستانه بود. ولی وقتی وارد کار شدیم و از فاز امداد و نجات اولیه گذشتیم دیدیم متاسفانه برخی دستگاههای مسئول وارد نشدند و ما نمی توانستیم دست روی دست بگذاریم. برای همین سازمان جوانان و داوطلبان هلال احمر (برای ایجاد روستامهدها، نمازخانه، برگزاری مراسمهای مذهبی، تامین سرویس بهداشتی و حمام، تامین لوازم خانگی، تلویزیون و...) وارد شدند.

وی افزود: در طول کار هم اگر مشکلاتی رخ می داد به سرعت گزارش می کردیم. به عنوان نمونه همین بحث آتش سوزی اخیر در یکی از روستاهای زلزله زده بود. قبل از آن محمود مظفر به عنوان رئیس کارگروه امداد و نجات مناطق بحرانی آذربایجان نامه ای به وزیر نیرو نوشت و موارد را تذکر دادند. ولی به اعتقاد من لزومی نبود تمامی مشکلات رسانه ای شود و وظیفه ما رسیدگی به مردم بود. در مورد تامین کانکس ها، نگهداری دامها، برق، گاز و... هم خودم نامه نوشتم و اعلام کردیم اینها لازم و ضروری است و همه را مکتوب داریم.

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: حالا چون هلال احمر جور سایر سازمانها را کشیده دلیلی ندارد تا سازمانها بر این خیال باشند که وظیفه هلال احمر بوده است! هر چند که تمامی سهل انگاریها را به رئیس جمهور گزارش کردم ولی رسانه ای نکردیم.

فقیه با بیان اینکه عملیات امدادی و کارهای فرهنگی هلال احمر در مناطق زلزله زده به پایان رسیده و تنها هلال احمر استان در محل حضور دارد اظهار داشت: تاکنون 14 میلیارد تومان کمکهای مردمی برای کمک به زلزله زدگان جمع آوری شده که بیش از 10 میلیارد تومان آن صرف تامین لوازم خانگی زلزله زدگان می شود که هر بسته لوازم خانگی حدود یک میلیون و 300 هزار تومان تعریف شده است.

رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص آسیب پذیری تهران در برابر حوادث غیر مترقبه گفت: من نمی توانم بگویم که شهرداری تهران به عنوان مسئول بحران پایتخت خوب عمل کرده یا بد! ولی می گویم که بهتر هم می شود کار کرد. به قول مقام معظم رهبری که در سفر خود به آذربایجان فرمودند کار جمعی در کشور ما دشوار است ولی باید بتوانیم باهم کارکنیم.

وی افزود: بنده شخصا همراه با رئیس سازمان امداد و نجات و مدیرعامل هلال احمر تهران به شورای شهر رفتم و اعلام کردیم که آماده همکاری هستیم. ولی اگر هم همه کنار هم باشیم جمع کردن زلزله تهران بسیار سخت است.

از فقیه با توجه به آسیب پذیر بودن کشور در برابر بلایای طبیعی در خصوص امداد هسته ای و شیمیایی سوال شد که گفت: در این خصوص تفاهم نامه ای با دانشگاه مالک اشتر منعقد شد. و این تیمها بعد از 6 ماه می توانند مدرس باشند و آموزش دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین