کد خبر: ۱۷۵۹
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۸۳ - ۱۱:۳۰
نگاهي به سياست ورزي آبادگران

سربازهايي كه مي خواهند فرمانده شوند

آفتاب‌‌نیوز : در آستانه انتخابات مجلس هفتم در حالي كه نام شوراي هماهنگي انقلاب اسلامي به عنوان جايگزيني براي ائتلاف پيروان خط امام و رهبري به صورتي غيررسمي شنيده مي شد برخي آگاهان سياسي از رياست علي اكبر ناطق نوري بر اين شوراي تازه تشكيل شده خبر مي دادند.

با گذشت زمان مشخص شد كه اگر تا پيش از اين، ائتلاف پيروان خط امام و رهبري با محوريت حزب موتلفه، سكان هدايت در جبهه اصولگرايان را به دست داشته است از اين پس شوراي هماهنگي انقلاب اسلامي با محوريت جمعيت ايثارگران است كه مجموعه نيروهاي اصولگرا را متشكل مي نمايد. جمعيت ايثارگران به دبيركلي حسين فدايي همان حزبي بود كه همزمان با طرح نام آبادگران پا به عرصه سياست گذاشته و متشكل از نيروهاي بسيجي و نظامي ورود نيروهاي سياسي جديدي را به ساختار قدرت در ايران نويد مي دهد. با اين حال اگرچه اكنون زمان زيادي از شكل گيري شوراي هماهنگي انقلاب اسلامي نمي گذرد خبرها حاكي از آن است كه علي اكبر ناطق نوري به حالت قهر اين شورا را ترك كرده است كه گويي آبادگران تمايلي به حضور ريش سفيدان در مركزيت تصميم گيري هاي جريان اصولگرا ندارند و اكنون قصد دارند به هر قيمتي كليد اتاق رياست اين شورا را كه تا پيش از اين در دستان علي اكبر ناطق نوري بوده در دست خود بگيرند. اين چنين بود كه هفته اي پيشتر- در حالي كه ناطق نوري به خاطر عدم تمكين ايثارگران آبادگر در جهت معرفي كانديداي نهايي در 12 بهمن ماه خود را از مقام هدايت و رياست كميته داوران شوراي هماهنگي كنار كشيد- حسين فدايي دبيركل جمعيت ايثارگران نشست شوراي هماهنگي تهران را بدون هماهنگي و بنابر تصميمي شخصي در مهديه تهران برگزار كرد. ناطق نوري و در حقيقت اصولگرايان محافظه كار پايي عقب گذاشتند و در برابر ايثارگران و اصولگرايان راديكال پايي به پيش نهادند. اين اقدام خارج از ضابطه جمعيت ايثارگران در حالي كه سرانجام عنوان «سالگرد پيروزي آبادگران در مجلس هفتم» را به خود گرفت و برگزاركننده آن نيز شوراي هماهنگي عنوان شد نه تنها با تحريم اصولگرايان وابسته به احزاب سنتي و محافظه كارتر رو به رو شد كه انتقاد و اعتراض آنها را نيز در پي داشت. با اين حال در حالي كه راست نشينان مستقر در احزابي همچون مؤتلفه تلاش مي كنند كه انتقادهاي خود از آبادگران را پنهان بدارند و سياست صبر و سكوت را پيش بگيرند آبادگران بي هيچ قاعده پذيري و بي توجه به هشدارهاي ريش سفيدان اصولگرا بيمي از به تصوير درآمدن اختلاف خود با گروه هاي همسو ندارند و همچنان در تلاشند تا با كنار زدن رقيبان درون جناحي شان در جايگاهي مركزي بنشينند. آبادگران حتي به اين نتيجه رسيده اند كه در صورت عدم موفقيت در تسخير شوراي هماهنگي انقلاب اسلامي، مستقل از اين شورا عمل كنند همچنان كه چندي پيشتر مهدي چمران عضو شوراي شهر تهران نيز تأكيد كرد كه چه بسا كانديداي آنها متفاوت از كانديداي شوراي هماهنگي باشد برخي گزارش ها نيز حكايت از آن دارند كه چمران به رغم عضويت در تركيب جديد كميته داوري شوراي هماهنگي براي انتخاب كانديداي نهايي جريان اصولگرا، تأكيد كرده است تمايلي به حضور در جلسات اين كميته ندارد، همچنان كه پيش از اين محمود احمدي نژاد شهردار آبادگر تهران نيز خود را بي نياز از حضور در جمع هايي ديده بود كه چهار كانديداي ديگر اصولگرا در آنجا حاضر مي شوند.

حسين فدايي نيز در مقام دبيركل جمعيت ايثارگران اگر تا پيش از اين با احترام به ديگر گروه هاي اصولگرا در جلسات كميته منتخب شوراي هماهنگي شركت مي كرد در نهايت وقتي پيش از 12 بهمن آخرين جلسه اين كميته براي رأي گيري بر سر اعلام نام علي لاريجاني به عنوان كانديداي نهايي جبهه اصولگرا برگزار شد، او يك تنه با رأي منفي خود به اين تصميم آن را وتو كرد و از انتقاد دوستان آبادگر خود نسبت به استفاده علي لاريجاني از تابلوي آبادگران نيز سخن گفت.

بدين ترتيب سياستمداران آبادگر پس از اين كه احساس مي كنند هويت سياسي آنها به پيروزي اصولگرايان در دو انتخابات مجلس و شوراهاي گذشته كمك كرده است اكنون ديگر گروه هاي اصولگرا را پياده نظام خود مي خواهند.

اين درحالي است كه كارشناسان سياسي معتقدند: جريان آبادگران در دو انتخابات پيشين موفقيتي در جهت افزايش ميزان آراي اصولگرايان نداشته و اين جناح سياسي همچون گذشته از آراي ثابت خود برخوردار بوده است؛ آراي ثابتي كه در اين دو انتخابات با هدايت پنهان اصولگرايان شناخته شده در سبد آبادگران ريخته شده و البته آبادگران مي خواهند آن را به نفع خود مصادره كنند.

در روزهاي گذشته در حالي كه برخي گمانه زني ها حاكي از آن بود كه آبادگران در تحليل خود به دنبال سپردن كليد اتاق رياست جمهوري به غلامعلي حداد عادل هستند و محمود احمدي نژاد را نيز به علت توصيه برخي مقامات بلند پايه سياسي از مقام رياست جمهوري به مقام معاون اولي حداد عادل منصوب كرده اند و از ديگر سو با برخي فشارها نام محمدباقر قاليباف را نيز به فهرست كانديداهاي احتمالي رياست جمهوري در اين جناح اضافه كردند، برخي از راست نشينان انتقاداتي را نسبت به اين تصميمات آنها مطرح كردند.

حسن غفوري فرد دبيركل جمعيت وفاداران انقلاب اسلامي كه در انتخابات مجلس نيز در ليست آبادگران قرار نگرفت و از نشستن بر كرسي هاي پارلمان بازماند با انتقاد از مطرح شدن كانديداتوري حداد عادل گفته است كسي كه در انتخابات مجلس در تهران رأي پاييني آورده چگونه مي خواهد آراي زيادي را به فاصله اي اندك در انتخابات رياست جمهوري از آن خود كند.

او همچنين در انتقاد از طرح نام قاليباف به عنوان يكي از كانديداهاي احتمالي راست تأكيد كرده است كه مردم به يك نظامي رأي نخواهند داد.

با اين حال سياست ورزان آبادگر هيچ توجهي به انتقادات راست محافظه كار ندارند و بنابر تمايلات حداكثري خود عمل مي كنند.

اين در حالي است كه در روزهاي گذشته بسياري از محافظه كاران در انتقاد از عملكرد آبادگران گفته اند كه چرا چند گروه خاص مي خواهند نام آبادگران را به نفع خود مصادره كنند.

آنها معتقدند كه تابلوي آبادگران متعلق به يك گروه خاص نيست و عنواني بوده كه در دو انتخابات پيش از سوي كليت اصولگرايان انتخاب شده است.

به رغم تمام اين واقعيت ها آبادگران گويي براي بالا رفتن از پله هاي قدرت هيچ محدوديت و معذوريتي را پذيرا نيست و از علني شدن اختلاف خود با ديگر اصولگرايان نيز ابايي ندارد.

همچنان كه سالي پيشتر و در آستانه انتخابات مجلس در يكي از ويژه نامه هاي انتخاباتي خود نوشته بودند: «برخي جريان ها و گروه ها تلاش مي كنند جريانات مستقل و توانمندي كه از قدرت رقابت و محبوبيت و جلب اعتماد مردم برخوردارند را وامدار جناح ها و گروه هايي نشان دهند كه در گذشته عملكرد خوبي نداشته اند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین