آفتابنیوز : آفتاب: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : مصرف دارو بیش از مقدار تعیین شده ، شایع ترین علت مسمومیت محسوب می شود.
ˈ ابراهیم صالحی فر ˈ روز جمعه با اشاره به این که اول تا هفتم آبان هفته پیشگیری از مسمومیت نامگذاری شده ، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : بهترین کار برای پیشگیری از خوردن دوز تکراری دارو ، یاداشت کردن دفعات مصرف و یا قرار دادن قرص ها در داخل جعبه های مخصوص تقسیم بندی شده بر حسب صبح ، عصر و شب است.
وی ادامه داد : بروز مسمومیت از طریق مصرف بعضی داروها هرچند ممکن است منجر به مرگ نشود ، ولی مصرف مقادیر زیادی از آنها می تواند منجر به صدمات دائمی کبد و کلیه فرد مسموم شود.
صالحی فر بیان داشت : در مسمومیت های ناشی از مصرف دارو ، برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه ، هرچه سریع تر باید با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم به شماره تلفن 1490 تماس گرفته شود.
وی با اظهار این که کودکان زیر پنج سال بیش از هر گروه سنی دیگر در معرض مسمومیت دارویی قرار دارند ، گفت : در عین حال مصرف خودسرانه داروها در سالمندان نسبت به دیگر افراد جامعه خطرناک تر است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکید کرد : باید سالمندان را هنگام مراجعه به پزشک و دریافت دارو از داروخانه همراهی کرد و از صحت نحوه مصرف دارو مطمئن شد.
وی از مسمومیت با مونوکسیدکربن به عنوان مرگبارترین نوع مسمومیتها یاد کرد و افزود : سردرد ، گیجی ، ضربان شدید شقیقهها ، وزوز گوش و خواب آلودگی از علائم این گونه مسمومیت محسوب می شود.
صالحی فر همچنین با تشریح برنامه های هفته پیشگیری از مسمومیت ، گفت : پیشگیری از مسوومیت ناشی از داروها ، پیشگیری از بروز مسمومیته ا در اطفال و سالمندان ، پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و مونوکسید کربن ، پیشگیری از مسمومیت های ناشی از مواد غذایی و گیاهان سمی ، پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات و مواد شیمیایی و شوینده خانگی ، پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی ها و پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در جوانان به ترتیب نام روزهای این هفته است.