آفتابنیوز : آفتاب: جعفر محمدی - هیچ کس نمی تواند نافی مسؤولیت شخص محمود احمدی نژاد و دولت تحت امرش در شکل گیری اوضاع کنونی و مشکلات روز افزون مردم باشد ؛ این نکته ای است که تا کنون ، بارها بدان تصریح و تأکید شده است و تاریخ نیز آن را گواهی خواهد کرد.
با این حال ، شکستن تمام کاسه ها و کوزه ها بر سر احمدی نژادی که دولتش آفتاب لب بام است ، نه می تواند منطبق بر انصاف باشد و نه حاوی نفع ملی است.
واقعیت این است که بخش مهمی از مشکلات موجود ، به سوء تدبیر دولت بر می گردد چه آن که قبل از تحریم های شدید اخیر نیز ، اوضاع اقتصادی داخلی چندان بسامان نبود. در واقع ، تحریم ها ، اوضاع «خوب» را «بد» نکردند ، بلکه اوضاع بدی که محصول عملکرد دولت بود را بدتر کردند.
اما اگر بخواهیم نگاهی نزدیک تر به واقعیت داشته باشیم ، باید بپذیریم که بخشی از «مشکلات افزوده شده کنونی» ، محصول تحریم هایی است که دولت ، واضع آنها نیست. همچنین برخی کاستی های غیردولتی -مانند ضعف پارلمان- نیز مزید بر علت شده اند تا مشکلات تشدید شود.
بنابراین ، باید سهم دولت از مشکلات (که زیاد هم هست) را جدا دید و به همان اندازه مقصرش دانست.
هر چند برای منتقدان دولت ، قاعدتاً دلچسب است که دولت را مسؤول "همه"ی کاستی ها بدانند و خود را برهانند، اما این نگاه ، گذشته از نامنصفانه بودنش ، این زیان ملی را نیز در دل خود دارد که شناخت ناقصی از علل مشکلات به دست می دهد و باعث می شود چاره اندیشی دقیقی صورت نگیرد.
با خلاصه سازی همه مشکلات در نهاد دولت ، این تصور و توهم به وجود می آید که اگر فلان رئیس جمهور یا دولت برود ، "همه"ی مشکلات حل می شود! نتیجه چنین خیال باطلی هم ، امید بیهوده بستن به دولت بعدی است و بعد از آن که در دولت بعدی هم مشکلات حل نشد ، سرخوردگی ایجاد می شود.
بنابراین ، انتقال "سهم بقیه قوا از مشکلات" به دوش دولت ، هر چند می تواند در کوتاه مدت نفع جناحی داشته باشد ، اما در میان مدت و بلند مدت ، کارگشا نخواهد بود.
به عنوان مثال ، آیا می توان نقش مجلس شورای اسلامی در مدیریت کلان کشور -که در دو قالب مهم قانونگذاری و نظارت تعریف شده- را نادیده گرفت؟
فراموش نکنیم که نهاد حکومت ، یک سیستم است و اگر در درون یک سیستم (مانند موتور خودرو) یک بخش خوب کار نکند ، بقیه قسمت ها نیز خواهند لنگید و ای بسا از حیز انتفاع نیز خارج خواهند شد.
به گزارش عصرایران،"کتک خور" دولت ، این روزها ، "ملس" شده است و خیلی ها برای این که اولاً خود را تطهیر کنند و ثانیاً برای القای این که به پایان مشکلات ، تنها به اندازه ماه های پایانی عمر دولت ، زمان باقی است ، منتقد دولت شده اند و جالب اینجاست که همین ها عمدتاً تا همین دیروز ، "دست به سینه" دولت احمدی نژاد بودند.
البته بدیهی است که با اتمام دولت احمدی نژاد ، آن بخش از مشکلات که ریشه در سوء مدیریت های احمدی نژاد و دولتش دارد ، رو به حل شدن خواهند گذاشت (مشروط بر این که یکی مانند رئیس جمهور فعلی بر سر کار نیاید) ، ولی بهبود اساسی اوضاع ، نیازمند نگرش های ملی تر و مصلحانه تری است که همه تقصیرها را بر گردن یک فرد یا یک دولت نیندازد.
اما معمولا وقتی نظر به اصلاح کارکرد اشتباه یک سیستم است از بالای آن سیستم شروع به اصلاح می کنند
رییس جمهور یک نفر نیست بلکه مجموعه ای است از مدیران آشنایان توصیه شده و نشده افراد فامیل رییس دفترها مشاورین وزرا مدیران رده پایین فرمانداران شهرداران اعضای شورای شهر و و و و ... طبیعتا برای اصلاح عملکرد وی لازم است عملکرد تمام اعضای زیر مجموعه ی او بررسی شود و افراد نالایق از سیستم حذف شوند
متاسفانه مشکلات امروز کشور بیش از آن که مشکل سیاسی باشد یا به این گروه و آن گروه و اصلاح طلب و اصولگرا بودن ربط داشته باشد مربوط به فساد اقتصادی و اداری است من عمیقا معتقدم که هر حکومتی بسته به ساختار خود تا حد زیادی می تواند رشد در جهت مثبت داشته باشد و حکومت ما هم به آن صورتی که تعریف شده اتفاقا خیلی هم می تواند خوب تر باشد اما در هر حکومت خوبی اگر دزدپروری و دزدسالاری باب شود و رندان جای نخبگان را بگیرند آن حکومت دیگر نمی تواند خوب باقی بماند
حضرت علی (ع) هم هیچ گاه امور حکمرانان تحت نظر خودش را فراموش نکرد و به کار آن ها نظارت و وقوف کامل داشت او هیچوقت نگذاشت اطلاعاتش در مورد امور مملکت تنها از چند کانال به او برسد و خودش افراد امین خودش را داشت
چطور می شد که در آن زمان که ارتباطات به کاملی امروز نبود او می توانست آن همه جای جای مملکتش را اداره کند؟ و از اخبار درست مطلع باشد؟
آیا هیچ گاه شنیده بودید حضرت بفرمایند که یک نهاد دولتی به من گفت قیمت ارز بالا برود؟ البته این گونه قیاس از اساس اشتباه است چون طبعا رییس جمهور ما معصوم نیست اما در این مورد خاص اشکال این است که طرفداران ایشان بارها ایشان را با اشخاص دیگر و در مواردی با امام معصوم مقایسه کرده بودند که همین امر موجب شده تا امروز این فساد گسترده ی اقتصادی که ایجاد شده است دل هر فرد مومن و دوستدار امامان معصوم را به درد آورد که چرا این قیاس انجام گرفت و چرا خود شخص رییس جمهور دربرابر آن موضع نگرفت؟
چرا او را با امثال رجایی ها و باهنرها مقایسه کردند؟
و.....
یک کشور را نمی شود با لجاجت و عناد و لجام گسیختگی اداره کرد نمی شود برای کشوری که تولید داخلی اش کفاف نیازهای خودش را نمی دهد الگوی اقتصادی یک کشور صادر کننده با نزدیک به ۲ میلیارد جمعیت را پیاده کرد
نمی توان ادعای خادم محرومین بودن را داشت اما پشت پرده در خدمت سرمایه داران بود
این ها چیزهایی است که مردم را دلسرد کرده است
برای ما مهم نیست که به چه کسی رای داده بودیم برایمان مهم است که این شخص با اعتماد ما چه کرده است؟ و الان پس از گذشت ۸ سال تبدیل به چه کسی شده است؟
شاید بعضی ها می خواهند خود را تطهیر کنند اما در پیشگاه ملت و رهبر آن ها همه حساب خود را پس خواهند داد
هر چه طی سالیان سال به زحمت به دست آمد این آقا در طی 8 سال به باد فنا دادند حتی بزرگترین دشمنان این مملکت هم نمیتونستند اینقدر مملکت را داغون کنند
ایشان دیگر حرفی برای گفتن ندارند و دیگر نمیتوانند شعار عدالت محوری و این حرفها را بگویند .
بگوئید آقای دکتر ناگفته ها را بگوئید چرا میترسید ؟
می شود فقط با کمی تدبیر
قصدم دفاع از احمدی نژاد نیست بلکه می گویک اگر کمی منطقی تر نگاه کنیم خیلی ها مقصرند ازجمله همین مجلس.نمایندگانی که نه همشان ولی خیلیشان بی تخصص هستند و با زور پول به آنجا رفته و حال اصلن یاد مردم نیستند
یادم است چند وقت پیش با چند تن از این نمایندگان که مصاحله می کردند خیلیشان تا بحال قانون اساسی را نخوانده بودند
همانطور که احمدی نژاد گفت برخی دود چراغ نخورده اند!!!!!!
اولین دروغ رو که گفت تا آخر پای حرفاش وایساد این یعنی مرد آره؟
آنهایی که هنوز برای اشک تمساح این آقا دل میسوزونند بیدار شن
نفت 7 دلاری زمان خاتمی رو بیاد بیارین که اگه امروز یه وسیله خارجی میخردی هفته بعد قیمتش افت کرده بود همه نمیخریدن تا ارزون تر بخرن اما حالا چی؟ نفت 110 دلار و ....
بابا بخدا بسه کم چپق این آقا رو چاق کنین کم براش نوشابه باز کنین
حتما باید بیاد به یکی یکی مون تیر خلاص بزنه که باور کنین کیه؟
بعضي از دوستا ن كه ميگن رئيس دولت مخصر نيست بخاطر اينكه به وظايف قوه آشناي ندارد
اول مطاله كند بد بگويد مقصر كيست