کد خبر: ۱۷۷۲۸
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۸۴ - ۲۲:۰۰

تحرکات جدید پیرامون برنامه های هسته ای کره شمالی

آفتاب‌‌نیوز : ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه "کنستانتین پولیکوفسکی" فرستاده خود در حوزه آسیای دور و آرام را برای ملاقات با "کیم جونگ ایل" رهبر کره شمالی به پیونگ یانگ اعزام کرد.

به نظر می رسد تحرکات جدید در پی آن صورت می گیرد که طرف های گفتگو در مذاکرات شش جانبه به ادامه مسیر توافق اخیر از سوی کره شمالی اطمینان ندارند.

در این رابطه کنگره آمریکا اخیراً اعلام کرد که به توافق احتمالی هسته ای با کره شمالی بدبین است و هشدار داد که این توافق ممکن است تصویب کمک های مربوط به انرژی به آنچه که آنها کشور استالینی توصیف کردند ، دشوار کند.

"هنری هاید" رئیس کمیته روابط بین الملل مجلس نمایندگان آمریکا دراین باره اظهار داشت : توافقی نهایی باید منتشر شود و با قاطعیت تضمین نماید که کره شمالی دیگر پیمان شکنی نخواهد کرد و به وعده های خود عمل خواهد نمود.

در این بین چین نیز با اعزام نماینده خود بر آن است تا ابتکار عمل را از دست خود خارج شده نبیند.

"وویی" معاون نخست وزیر چین با عظیمت به پیونگ یانگ در صدد است تا زمینه های لازم مورد نظر پکن برای گفتگوها را فراهم سازد.

همچنین آمریکا امروز برای پیشبرد موضوع ، پیش نویس طرحی را درباره برنامه های تسلیحات هسته ای کره شمالی ارائه داده است که در آن از پیونگ یانگ خواسته می شود تمام برنامه ها و تسلیحات خود را ظرف شش ماه اعلام کند .

منابع دولتی آمریکا گزارش دادند : این طرح از کره شمالی خواهد خواست که طی یک روند دو مرحله ای فعالیت های هسته ای خود را اعلام کند. اقدامی که به دو کشور اجازه می دهد به اعتمادسازی متقابل از طریق مدت اثبات طولانی تر بپردازند.

در این باره گفته می شود عدم اطمینان آمریکا و کره شمالی به یکدیگر نیز مانعی عمده در مسیر توافقی نهائی است که برگرفته و منتج از شفاف نبودن توافق اخیر بین طرفین در قالب گفتگوهای شش جانبه و دو جانبه است ، در حالیکه آمریکا تصور می کند که ابتدا باید پیونگ یانگ تمام برنامه های خود را به پایان برساند تا کمکها ارائه شود از سوی دیگر در حالیکه پیونگ یانگ بر این باور است پایان دادن به برنامه ها می تواند پس از ارائه کمکها عملی شود.

از مسائل ابهام انگیز دیگر در این باره میزان توافق بر برنامه های هسته ای کره شمالی است.

در این باره هاید می گوید: در توافق اخیر با کره شمالی ذکر دقیقی از اورانیوم بسیار غنی شده HEU در این کشور نشده است و بدون تعیین قید و بندی در این رابطه شک وتردیدهای زیادی وجود دارد که آیا در آینده کره شمالی با این توافق می تواند اورانیوم تولید کند یا خیر.

تام لنتوس یکی دیگر از سناتورهای آمریکا که خود چندی پیش برای شروع گفتگوهای شش جانبه و تشویق کره شمالی به بازگشت به گفتگوها به پیونگ یانگ سفر کرده بود گفت : کنگره هنگامی که در ماه آینده گفتگوهای شش جانبه در پکن آغاز شود تلف کردن وقت را تحمل نخواهد کرد.

با ذکر مسائل فوق به نظر می رسد طرفها به این اجماع رسیده اند که علیرغم توافقات اخیر بین کره شمالی با آمریکا هنوز این توافقات شکننده است و می تواند به کره کوری تبدیل شود و عرصه و تاکتیک دیگری را برای حل آن بطلبد.

--------------------------------------------------------------------------------

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین