آفتابنیوز : آفتاب: شهرستان بروجرد متاسفانه به لحاظ وسعت جنگل با کمبودهایی مواجه است که برای رفع این خلا باید به سمت ایجاد فضاهای جنگلی دست کاشت و پارک های جنگلی حرکت کرد.
این در حالیست که به این شهرستان در تخصیص اعتبارات ایجاد، حفظ و حراست از جنگل بی مهری صورت می گیرد در حالیکه با توجه به کمبودهای موجود باید سرمایه گذاری ویژه ای در این زمینه در بروجرد صورت گیرد.
جنگلی که روزی روی کاغذ 90 هکتار بود در این راستا سالها پیش در نقشه جامع شهر بروجرد بیش از 90هکتار از اراضی شهرک اندیشه امروزی این شهرستان برای ایجاد پارک جنگلی شهید بهشتی بروجرد در نظر گرفته شد که به مرور زمان این مساحت کاهش یافت.
این طرح مدتها خاک خورد و پس از گذشت سالها طرح ایجاد پارک جنگلی در بروجرد به سال 84 یعنی حدود 7سال پیش رسید؛ سالی که شهرداری بروجرد اقدامات لازم را برای انتقال این محدوده را تا اندازه ای انجام داد.
سرانجام پارک جنگلی که روی کاغذ بیش از 90 هکتار مساحت داشت با تصویب کمیسیون ماده 5 استان بخشی از وسعت خود را از دست داد تا بخشی از اراضی مربوط به این پارک در اختیار مسکن و شهرسازی برای احداث فضای درمانی و بخشی هایی نیز در اختیار ارگانهای خصوصی و دولتی برای احداث مسکن قرار گیرد.
در مجموع با کاهش بخشهای یاد شده از وسعت 90 هکتاری پارک جنگلی بروجرد، وسعتی بالغ بر 59.5 هکتار باقی ماند تا تبدیل به پارک شهید بهشتی به عنوان ریه تنفسی شهر بروجرد شود.
و اما پس از اینکه پارک جنگلی شهید بهشتی - که امروز بخشی از آن تبدیل به نهالستان بزرگی در استان شده - در جدال با لوله های فاضلاب جان به در برد حال در آستانه مشکل دیگری یعنی عبور جاده از بخشی از این وسعت قرار دارد.
معاون سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بروجرد در این رابطه گفت: از سال 84 که کارهای اولیه انتقال و واگذاری پارک جنگلی شهید بهشتی به این نهاد انجام شد شهرداری بروجرد طراحی این پارک را آغاز کرد.
به گزارش مهر؛ عبدی زاده ادامه داد: در نقشه طراحی پارک جنگلی بروجرد زمین تنیس، پیست دوچرخه سواری، اسکیت، دریاچه مصنوعی، شهربازی و...در نظر گرفته شده بود و این طراحی بر اساس قول منابع طبیعی مبنی بر انتقال سند اراضی پارک جنگلی به شهرداری بروجرد صورت گرفت.
وی اظهار داشت: در این راستا شهرداری بروجرد از ابتدای کار برای توسعه درختکاری در این پارک و کاشت انواع گونه های بارور و غیر بارور سازگار زیر نظر کارشناسان منابع طبیعی شهرستان بروجرد اقدام به درختکاری کرده است.
معاون سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بروجرد تصریح کرد: هم اکنون از 59.5 هکتار مساحت پارک جنگلی 8 هکتار زیر نظر منابع طبیعی شهرستان تبدیل به نهالستان شده است.
عبدی زاده با بیان اینکه امروزه این پارک جنگلی در دل شهر قرار گرفته و در آینده می تواند نقش ریه تنفسی شهر را بازی کند، عنوان کرد: از سوی دیگر به علت آنکه این پارک جنگلی در همسایگی مسکن مهر شهرستان واقع شده می تواند مشکل کمبود فضای سبز این منطقه را نیز حل کند.
وی با اشاره به مخاطراتی که تاکنون این محدوده جنگلی پشت سر گذاشته است، گفت: در گذشته قرار بود خطوط انتقال فاضلاب مسکن مهر شهرستان از این پارک عبور کند که خسارات این موضوع به حداقل رسید.
عبدی زاده ادامه داد: عبور خطوط لوله علاوه بر اینکه برای خطوط ایجاد حریم می کرد بلکه بیش از9000درخت را در این منطقه از بین می برد که شهرداری بروجرد از طریق NGOهای فعال و ارگانهای مسئول شهرستان توانست از خسارات جدی این اقدام جلوگیری کند.
معاون سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بروجرد اظهار داشت: حال پس از گذشت سالها از احداث اولیه پارک و اجرای فاز اول آن مبنی بر درختکاری بار دیگر این پارک با ورود اداره راه و شهرسازی مواجه شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر با زمزمه های گذر جاده این اداره از پارک جنگلی بروجرد شهرداری بروجرد برای توسعه و ساماندهی این پارک جنگلی بلاتکلیف شده است.
جاده ای که طراحی پارک را بلاتکلیف کرده است
عبدی زاده ادامه داد: عبور جاده ای که در دستور کار راه و شهرسازی قرار دارد ابتدا 8 هکتار از نهالستان منابع طبیعی را نابود می کند و علاوه بر آن از وسعت پارک مقدار قابل توجهی کم می شود.
این مسئول ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اینکه دریاچه طراحی شده این پارک جنگلی در مسیر جاده قرار خواهد گرفت در نتیجه اجرای نقشه قبل را منتفی می کند.
این سخنان معاون سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بروجرد در حالی مطرح می شود که مدیر کل منابع طبیعی استان لرستان وعده کرده است که از اختیارات قانونی خود برای جلوگیری از خسارت به این پارک جنگلی استفاده کند.
علیرضا احمدوند در این رابطه گفته است که در راستای جلوگیری از بین رفتن اراضی پارک جنگلی شهید بهشتی بروجرد، منابع طبیعی تمام اقدامات قانونی را انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: در این راستا حداکثر تا 15روز آینده با فرستادن تیمی برای مشخص کردن محدوده زمین از طریق GPS نقشه دقیق اراضی منابع طبیعی که باید برای اجرای پارک جنگلی تحویل شهرداری بروجرد داده شود تهیه خواهد شد.
معاون عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان بروجرد نیز با تاکید بر ضرورت حفظ و حراست از این پارک جنگلی یادآور شد: این پارک به طور قطع از نظر زیست محیطی برای بروجرد ارزشمند است و باید این پارک حفظ شود.
یعقوبی فر افزود: به طور قطع اگر امروز ما نتوانیم این پارک را حفظ و حراست کنیم تبعات آن متوجه آینده شهر به لحاظ زیست محیطی خواهد بود.
به هر روی توسعه آنگاه "پایدار" نامیده می شود که بتوان در کنار ایجاد پروژه های عمرانی و زیرساختی از محیط زیست نیز حراست و حمایت به عمل آورد وگرنه با تخریب هر روزه این ذخیره گاههای ارزشمند معلوم نیست چه آینده ای در انتظار شهرهای ما خواهد بود.