آفتاب: به نوشته روزنامه ابتکار کلاهبرداري بزرگ ارزي در تهران زماني شکل گرفت که بازار ارز در ابتداي زمستان پارسال با نوسانات شديد مواجه شده بود. اين کلاهبرداري بزرگ که براي اولين بار دهان به دهان در بازار موبايل و کامپيوتر ايران و يا به عبارت ديگر، پاساژ علاءالدين پيچيد، سپس در نامههاي جداگانهاي به اطلاع رئيس قوه قضائيه، وزير اطلاعات، دادستان عمومي و انقلاب تهران و تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي رسيد.
ماجرا از اين قرار است که شش متهم اين پرونده به نامهاي”هاني ن.ح"،”اصغر د.ف"،”حسين خ.ب"،”احمد ع" و”هاشم ه" و”علي آ" با راهاندازي دفتري در مرکز تهران اقدام به سودجويي از شهروندان و بعضا فعالان اقتصادي کردند که در تهران ريال به آنان ميدادند و در امارات درهم تحويل ميگرفتند.
به عبارت ديگر، نحوه خريد ارز به اين گونه بوده که متهمان پرونده در تهران وجه ريالي دريافت و به فاصله شش روز بعد در دوبي درهم تحويل ميدادند. اين روند براي مدت نزديک به يک ماه ادامه مييابد ولي درنهايت منجر به ناپديدشدن موقتي سودجويان ميشود؛ بدين ترتيب پرونده کلاهبرداري بزرگ در قوه قضائيه تشکيل و متهمان - بنابراسناد موجود از نامهنگاريها- دستگير و بازداشت ميشوند. در بخشي از نامه تعدادي از نمايندگان مجلس به رئيس قوه قضائيه و وزير اطلاعات با اشاره به کلاهبرداري صدها ميليارد توماني در بازار، آمده است: تعدادي به عنوان معتمدين بيش از ۵۰۰۰ نفر از پيله وران و مرزنشينان شهرهاي سردشت، پيرانشهر، اشنويه، بانه، مريوان، اروميه و غيره از محل وجوهي که اين پيله وران تامين کرده، در اختيار آنان قرار ميدادند و با خريداري ارز و تحويل در دوبي، کالاهايي که وارد بازارچههاي مرزي شهرهاي غرب کشور ميشد، خريداري ميکردند.
در اين نامهها ميخوانيم: حسب ادعاي اهالي و معتمدين آنان، فروشندگان ارز از هفتم دي ماه سال ۹۰ مخفي و از پاسخگويي به تلفنهاي خريداران امتناع ميورزند و به اين ترتيب کلاهبرداران با تمهيدات قبلي و با شيوه متقلبانه ميلياردها تومان از مردم تحصيل و تصاحب ميکنند که نمايندگان تامين کنندگان وجه ريالي به ناچار در شعبه سوم دادسراي عمومي و انقلاب ناحيه ۱۲ تهران شکايتي تحت عنوان کلاهبرداري شش نفر مطرح کرده و پرونده براي تکميل تحقيقات به آگاهي ارجاع و متهمان بازداشت شدهاند.
براساس اطلاعات منتشر شده توسط خبرگزاري مهر، در حال حاضر پرونده کلاهبرداري بزرگ در دو دادگاه انقلاب و وليعصر در دو بخش جداگانه”کلاهبرداران" و”مالباختگان" درحال بررسي است و مالباختگان از قوه قضائيه ميخواهند که دستور براي تسريع در رسيدگي به اين پرونده صادر کند.گفتني است زمستان سال گذشته براي نخستين بار خبرهايي در خصوص وقوع اين کلاهبرداري بزرگ در بازار تهران منتشر شده بود. اواسط زمستان سال گذشته و در شرايطي كه اولين تغييرات حاد قيمت ارز در بازار آغاز شده بود و قيمت دلار در حدفاصل ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰تومان به صورت ساعتي تغيير ميکرد اولين زمزمههاي کلاهبرداري بزرگ ارزي تهران دهان به دهان در بازار موبايل و کامپيوتر ايران به گوش ميرسيد. در آن زمان ساكنان بازار بزرگ علاالدين ماجرا را اينگونه روايت ميكردند كه فردي که در بازار ارز تهران بزرگ، دلار از بازاريان تحويل ميگرفت و در امارات متحده عربي درهم تحويل ميداد، کلاهبرداري بزرگي کرده و متواري گرديد و بازاريان در جستجوي وي بودند.
در بازار شايعه شده بود که اين فرد به خارج از کشور فرار کرده است. ارقام متفاوتي درباره ميزان کلاهبرداري آقاي”ر" در بازار ارز اعلام ميشد. برخي بازاريان ميزان اين کلاهبرداري را ۵۰۰ ميليارد تومان و برخي ديگر آن را بيش از ۸۰۰ ميليارد تومان عنوان ميکردند.
بی زحمت هی اعلام میکنید ر م ف ب ت س ش چرا اونایی که سرشون کلاه رفته رو اعلام نمی کنید واتفاقا اینا کلاهبردار هستند که سود جویی می کنند