آفتابنیوز : آفتاب: کارشناس نظارت بر مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بی قراری تهیج فعالیت جسمانی زیاد بدون احساس خستگی رفتار های خشن هذیان و توهم گرایشات و سواسی گشادی مردمک چشم بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون و از علائم فردی است که شیشه مصرف کرده است.
شیراز -اسماعیل فیروزی دوشنبهبه ایرنا افزود: شیشه یا آمفتامین یک محرک بسیار قوی شبیه به کریستال های بی بو و تلخ مزه است که به آسانی در آب و الکل قابل حل است.
وی گفت : شیشه با آزاد سازی دو ماده شیمیایی در مغز باعث برانگیختگی سیستم عصبی مرکزی شده در مراحل اولیه مصرف ، باعث افزایش هوشیاری و از بین بردن گرسنگی و رفته رفته باعث ایجاد سرخوشی و نشاط شدید و سپس ایجاد بی قراری و رفتارهای عجیب و غریب می نماید.
وی افزود : در اثر مصرف شیشه ۵۰ درصد از گیرنده های دوپامین در مغز برای همیشه از بین می رود.
به گزارش ایرنا این کارشناس ادامه داد: گیرنده های سروتونین نیز با همین آسیب و شدیدتر روبرو خواهند شد که منجر به عوارض روانی شدید و پایدار مثل روان پریشی خواهد شد.
وی گفت: اعتیاد به شیشه صرفا جسمانی نیست و این ماده ایجاد وابستگی روانشناختی می کند که همین موضوع ترک مصرف شیشه را دشوار کرده و در حال حاضر مؤثرترین راه برای درمان اعتیاد به شیشه مداخلات شناختی رفتاری است.
در خصوص گیرنده های سروتونین نیز، به همین منوال مطلب ارئه شده غلط، بدون پشتوانه علمی و فقط ژورنالیسیه
یکی از عوامل بی اثر شدن اکثر روش های اطلاع رسانی جهت پیشگیری از اعتیاد از طریق رسانه ها، همین ارائه اطلاعات غلط، و با هدف ترساندن مخاطبه، در صورتی که وقتی مخاطب با مشاهده افراد معتاد و عدم مشاهده عوارض عنوان شده در رسانه، در خصوص افراد معتاد، متوجه میشه که اطلاعات غلط بهش دادن، اعتماد خودش رو به رسانه از دست میده.