آفتاب: مجسمه و آثار یاد شده، در جریان کاوشهای باستانشناسان مصری در مجموعه معابد تاریخی «کارناک» در مصر کشف شدهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه «الاهرام»، این مجسمه که از سنگ گرانیت سیاه ساخته شده است و حدود ۱۲۵ سانتیمتر ارتفاع دارد، پیکره یک فرعون در حال تاجگذاری را نشان میدهد که تا به حال در متون تاریخی، هیچ نشانی از او مشاهده نشده است.
این مجسمه در معبد «مونتو» که یکی از معابد مجموعه تاریخی کارناک به شمار میرود،کشف شده و به همراه آن، دیگر آثار تاریخی شامل زیورآلات،سلاح و مجسمههای سنگی نیز کشف شدهاند.
مجموعهی تاریخی «کارناک»، قدمتی ۳۵۰۰ ساله داشته و قدیمیترین اثر تاریخی کشف شده در آن، مقبره یکی از ملکههای تمدن مصر باستان است که حدود قرن ۱۵ پیش از میلاد مسیح (ع) بر سرزمینهای تمدن مصر باستان حکومت میکرده است. معابد کارناک بارها بازسازی شده و توسعه یافته است، به همین دلیل، آثار تاریخی متفاوتی را از دورههای مختلف حکومت فراعنه بر مصر،به ویژه عصر طلایی فراعنه میتوان در این مجموعه مشاهده کرد. کارناک در سواحل شرقی رود نیل و در منطقه «تبس» واقع شده و شامل ۶۳ بنا است که هریک از آنها یک شاهکار معماری هستند و شیوه ساخت و رنگآمیزی برخی از بناهای آن کاملا منحصربهفرد است.
طبق متون تاریخی، این معابد به دستور «آخناتن»، پدر «توتنخامون»، مشهورترین فرعون تمدن مصر باستان به عنوان معابد خصوصی فرعون ساخته شدهاند.
پروژه کاوش در محل کشف مجسمه فرعون ناشناخته برای یافتن دیگر آثار تاریخی احتمالی همچنان ادامه دارد.