آفتابنیوز : آفتاب: مهدی محمد نبی دبیر کل فدراسیون فوتبال با ارسال نامهای به جرمی والکه دبیر کل فدراسیون جهانی فوتبال اعلام کرد که تصمیمات داوری دیدار ایران و ازبکستان باعث شد تا تردیدهایی درباره قضاوت داوران وجود داشته باشد و ما معتقدیم که آنها باید در تورنمنتهای سطح پایینتر امتحان شوند، نه در بازیهای مهم و تصمیم گیرنده مثل مسابقات مقدماتی جام جهانی.
به گزارش سایت فدراسیون فوتبال، متن نامه محمدنبی به والکه به شرح زیر است:
جناب آقای جرمه والکه
مرجع ذکر شده در بالا، مسابقه مقدماتی برگزار شده در تاریخ ۹۱/۸/۲۴ در تهران است.
ما بابت این اطلاع رسانی، متاسفیم که تصمیمات داوری در طول مسابقه تردیدهایی را بوجود آورده است و نفوذ مستقیمی در نتیجه مسابقه داشته است.
۱. در دقیقه ۱۲ نیمه اول، داور گل درست ایران را آفساید اعلام کرد.
هر داور متخصصی که صحنه را دقیق مشاهده کند، این امر واضح است که بازیکن شماره ۹ ایران در موقعیت بین آخرین دفاع کننده ازبکستان و دروازه بان قرار داشت. بنابراین، به ۲ دلیل تصمیمی که آفساید بود اشتباه است:
الف) توپ به طور مستقیم به طرف تور پرتاب شد و هیچ نیتی برای پاس توپ به بازیکن شماره ۹ نبوده است، هیچ یک از دو بازیکن تلاشی برای تصرف توپ نکردند.
ب) بازیکن پیراهن شماره ۹ در مقابل دفاع کنندههای ازبک بود، نه مقابل دروازه بان آنها. بنابراین او نمیتوانست جایی که دروازه بان ایستاده بود را ببیند و نمی توانست دید خود را مسدود کند. به علاوه دو بازیکن در یک خط قرار نداشتند، بنابراین هیچ دلیلی بر اعلام آفساید به خاطر مسدود شدن دید دروازه بان وجود ندارد.
۲. در دقیقه ۷۰ مسابقه، بازیکن شماره ۲۳ ایران و شماره ۱۷ ازبکستان؛ قبل از شوت بازیکن شماره ۱۸ ایرانی به خارج از محدوده، برای بدست آوردن توپ رقابت می کردند. تا موقعی که کمک داور اول پرچم خود را برای پرتاب اوت به درستی بالا آورد، داوری که از مسیر حادثه دور بود، به بازیکنان نزدیک شد و بر خلاف انتظار، اصرار داشت که خطا و یک شوت آزاد، به نفع ازبکستان اعلام کند. این موضوع بسیار ناباورانه است که داور به بازیکن پیراهن ۱۷ ازبکستان با یک کارت زرد اخطار داد اما رأی دستیار خود که پرتاب اوت به نفع ازبکستان بود را رد کرد که منجر به گل پیروزی مسابقه شد. بنابراین در این لحظه، داور باید یا یک خطا برای ایران یا یک پرتاب اوت برای ازبکستان اعلام میکرد. بعلاوه، بازیکن شماره ۱۷ ازبکستان با بی انضباطی عمدی اش باید اخراج می شد.
۳. در دقیقه ۸۸ مسابقه، بازیکن ایران از سمت چپ زمین مسابقه به توپ ضربهای زد که یکی از مدافعان ازبکستان، بازیکنی که در منطقه پنالتی بود با دست مانع رفتن توپ به سمت گل شد.
۴. وقتی که سوت پایان به صدا درآمد، بازیکن شماره ۷ تیم ازبکستان به سمت داور دوید و شروع به پریدن جلوی او کرد که کاملا تکان دهنده بود، از این جهت که چرا باید بازیکنان تیم برنده، پیروزیاش را با داور جشن بگیرد.
در نتیجه، نظر به اینکه ۲ تیم از کشورهای عربی در گروه A مسابقات مقدماتی در آسیا حضور دارند، انتخاب داوران با ملیت عرب مسائل بحث برانگیزی را در مقابل تماشاگران ایران بوجود آورده است.
فدراسیون فوتبال ایران از فیفا درخواست می کند که برای مسابقات آینده داوران غیرعربی را انتخاب کند، بنابراین امیدوار است که عدالت و بی طرفی به طورکامل در مسابقات باقیمانده مشاهده شود.
ضمناً معتقدیم که گروه داوری این مسابقه که شامل داور وسط و دو کمک آن بودند، به درستی انتخاب نشده بودند چرا که کمک داوران انتخاب شده برای این مسابقه، کمکهایی نبودند که پیش از این با این داور قضاوت کرده باشند و ما معتقدیم ابتدا ایشان باید در تورنمنتهای سطح پایین تر استفاده شوند و پس از آن برای مسابقات مهم و تاثیر گذاری مانند این دیدار و یا کلیه دیدارهای کسب سهمیه جام جهانی از ایشان استفاده شود.
درآخر، ما به خوبی آگاهیم که نتیجه بازی ایران و ازبکستان در حال حاضر قابل تغییر نخواهد بود، اما ما با قدرت درخواست می کنیم که فیفا اقدامات مناسبی برابر موارد فوق با داور انجام دهد و نتیجه را به این فدراسیون اعلام کند.
مشتاقانه منتظر پاسخ شما در این زمینه هستیم.