کد خبر: ۱۷۹۵۶۸
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۵

برخوردهای سیاسی و غیر علمی درباره امواج ماهواره‌ای و مخابراتی غیرقابل قبول است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دکتر سید شهاب الدین صدر در نخستین کنفرانس بین‌المللی «سلامت الکترونیک» که صبح امروز از سوی سازمان نظام پزشکی در هتل المپیک برگزار شد، گفت: امروزه امواج آزار دهنده از جمله امواج تلفن‌های همراه در دنیا یک موضوع جدی است. افرادی که در سایت‌ها و زیر دژ‌های ماهواره‌ها کار می‌کنند، در تمام دنیا از مزایای خاصی استفاده می‌کنند. کسی نمی‌تواند بگوید امواج مختلف اثری بر سلامت انسان ندارد. برخوردهای سیاسی و غیر علمی دستگاه‌های مختلف در این زمینه غیرقابل قبول و لازم است مطالعه دقیق در این زمینه صورت گیرد و آثار امواج مختلف در حوزه سلامت پیگیری شود.

وی با بیان اینکه فناوری‌های نوین و تکنولوژی IT در دنیا رشد چشمگیری داشته، ادامه داد: فرآیندها به سمت الکترونیکی شدن در حال پیشرفت است. سلامت الکترونیک نیز در کشور ما شکل گرفته، اما هنوز در حد محدود قرار دارد.

رییس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به ابعاد مختلف سلامت الکترونیک، ادامه داد: به عنوان مثال امروزه موضوع «دور درمانی یا تله مدیسین» مبحث مهمی در دنیا است که فرآیندهای آن به راه افتاده است. سلامت الکترونیکی نیز کاربردهای زیادی دارد. بخشی از آن در حوزه‌های کلینیکی و اعمال پزشکی و بخشی دیگر نیز به موضوعات غیر کلینیکی مربوط می‌شود. هر چند ممکن است در حال حاضر سلامت الکترونیک نقایصی داشته باشد، اما منافع آن برای آینده بسیار قابل توجه است، به طوری که بیماران، گروه‌های مختلف‌ پزشکی، سیستم‌های مدیریتی حوزه سلامت و دیگر بخش‌های مرتبط با حوزه سلامت از آن منتفع خواهند شد.

صدر افزود: البته ممکن است زیرساخت‌های سلامت الکترونیک هنوز به طور کامل در کشور تبیین نشده باشد. در این باره امنیت شبکه بسیار مهم است، چرا که اطلاعات بیماران جزو ابزار پزشکی محسوب می‌شود. مسائل حقوقی این مبحث نیز بسیار اهمیت دارد. از طرف دیگر این مبحث به فرهنگ‌سازی جدی نیاز دارد.

رییس کل سازمان نظام پزشکی با انتقاد از غیبت متولیان سلامت الکترونیک دستگاه‌های اجرایی در این همایش، گفت: بی‌توجهی مسوولان این موضوع به این مقوله قابل توجیه نیست. سلامت الکترونیکی می‌تواند هزینه‌های درمان را بسیار کاهش دهد، به طوری که با فراگیر شدن مقوله سلامت الکترونیک، هزینه‌ها در بخش درمان سرپایی ۷۰ درصد و در بخش بستری ۳۰ درصد کاهش می‌یابد.

وی افزود: البته یکی از مشکلات کنونی حوزه سلامت، بالا بودن هزینه‌های درمان است، به طوری که بیش از ۶۰ درصد این هزینه‌ها به مردم تحمیل می‌شود. این در حالی است که بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، سهم مردم در پرداخت هزینه‌های سلامت، باید به زیر ۳۰ درصد کاهش یابد. حرکت به سمت سلامت الکترونیک، کاهش هزینه‌های درمان را به دنبال خواهد داشت، به طوری که از بسیاری از اقدامات تکراری نظیر ویزیت‌های مکرر، خطاهای پزشکی و تجویز داروهای مختلف کاهش می‌یابد.

صدر تاکید کرد: هر چند در زمینه IT پیشرفت‌های زیادی داشته‌ایم، اما لازم است در استانداردهای مربوطه و فرآیندهای تصمیم‌گیری، ساماندهی جدیدی صورت گیرد. در عرصه‌های مختلف فناوری‌ها، پژوهش‌های دقیق علمی لازم است و باید آثار آن را در سلامت جامعه مطالعه کنیم.

وی در ادامه به تاسیس رشته انفورماتیک پزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: سلامت الکترونیک سبب توسعه اخلاق پزشکی و پیشگیری از بسیاری خطاهای پزشکی می‌شود. همچنین سلامت الکترونیک در اصلاح بسیاری از چالش‌های حوزه سلامت نظیر لقاح مصنوعی، مرگ مغزی، پیوند اعضا و یکسری از عرصه‌های جدید حوزه سلامت از جمله چالش‌های مربوط به اخلاق پزشکی، بسیار موثر است.

رییس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه به جراحی‌های رباتیک و استفاده از ابزار مختلف در علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: استفاده از چنین ابزارهایی سبب شده روند بسیاری از جراحی‌ها تغییر کند، به طوری که بسیاری از این ابزار در منزل هم قابلیت استفاده دارند.

صدر تاکید کرد: سازمان نظام پزشکی به عنوان بزرگترین سازمان نظام صنفی کشور در ۵۰ سال گذشته، آمادگی دارد تا به بهترین شکل در کنار متولیان سلامت در زمینه سلامت الکترونیک فعالیت کند. بهره بردن از فرآیندهای جدید و شرکت در مسیر سلامت الکترونیک امروزه یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی است. امیدواریم دستگاه‌های مربوطه با همفکری و تبادل نظر بتوانند در این زمینه عمل کرده و شاهد تحول حوزه سلامت باشیم.

وی همچنین به دستاوردهای نظام سلامت در دوران پس از انقلاب و همچنین رشد شاخص‌های بهداشتی در کشور اشاره کرد و گفت: بی‌تردید کارنامه نظام سلامت یکی از پرافتخارترین کارنامه‌ها در دوران پس از انقلاب است. این افتخارات حاصل تلاش جامعه پزشکی است.

رییس کل سازمان نظام پزشکی تنها نقیصه در ارتقای شاخص‌های سلامت را مربوط به شاخص عدالت در سلامت عنوان کرد و گفت: شاخص عدالت در سلامت باید اصلاح شود. همچنین شاخص امید به زندگی در سال ۵۷ حدود ۵۵ سال بود، اما این شاخص امروز به حدود ۷۵ سال رسیده و رشد بسیار مهمی داشته است، اما همین شاخص امید به زندگی در اقصی نقاط کشور تغییر دارد. امیدواریم بتوانیم به شاخص‌ها و استانداردهای عدالت در سلامت دست یابیم.

صدر با اشاره به کیفیت خدمات پزشکی در ایران، افزود: امروزه تمام اقداماتی که در مراکز پیشرفته دنیا در حوزه پزشکی انجام می‌شود، در ایران نیز قابل انجام است، به عنوان مثال در سال‌های قبل از انقلاب تنها پیوند کلیه در کشور انجام می‌شد که تعداد آن نیز تنها به ۵۰ مورد می‌رسید، اما اکنون تقریبا بیماری در نوبت پیوند کلیه قرار ندارد و حتی از کشورهای همسایه برای انجام پیوند کلیه به ایران مراجعه می‌کنند. دیگر پیوندها نظیر پیوند قلب، ریه، چشم و ... در کشور انجام می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین