آفتابنیوز : آفتاب: مديران مسئول روزنامه هاي عضو انجمن روزنامههاي غير دولتي آرمان، آفتاب يزد، آفرينش، ابتکار، اسرار، اعتدال، اعتماد، افکار، تفاهم، جهان اقتصاد، جهان صنعت، خبر ورزشي، دنياي اقتصاد، روزان، سياست روز، صبح اقتصاد، عصر اقتصاد، فرهيختگان، کار و کارگر، گل، مردم سالاري، ملت ما و همبستگي با ارسال اين نامه براي رئيس جمهور تأکيد کرده اند که وضعيت اقتصادي حاکم بر روزنامه هابه يک بحران تمام عيار و پر سر و صدا تبديل خواهد شد که در وهله اول هزاران تن از روزنامه نگاران و شاغلان حوزه مطبوعات و تمام حوزه هاي وابسته به لشگر بيکاران خواهند پيوست.
متن کامل نامه به شرح زير است:
جناب آقاي دکتر محمود احمدي نژاد- رياست محترم جمهوري اسلامي ايران، رسانه ها، مرزهاي جغرافيايي را کنار زده اند و ديگر به راحتي نمي توان مانع از اطلاع رساني شد. امروز بيش از گذشته اهميت رسانه ها اعم از ديداري و شنيداري برهمگان روشن و به عنوان ابزار اساسي و فوق العاده تاثير گذار شناخته شده است.مطبوعات به عنوان ابزار مکمل در کنارقواي سه گانه نقش موثري را ايفا ميکنند و به عنوان رکن چهارم دموکراسي شناخته ميشوند و در کشور ما نيز همواره به اين مهم نگاه و توجه جدي شده است.
به رغم وجود رسانه هاي ديگر اعم از ديداري وشنيداري هنوز هم نمي توان تاثيرگذاري مطبوعات را ناديده و يا کم انگاشت. رسالت مطبوعات آگاهي سازي جامعه و پاسخگو کردن مسئولان است.اين رسالت در ماده دوم قانون مطبوعات که روشن ساختن افکارعمومي وبالابردن سطح معلومات و دانش مردم و پيشبرد اهدافي که در قانون اساسي جمهوري اسلامي بيان شده است و تلاش براي نفي مرزبندي هاي کاذب و تفرقه انگيز و قرار ندادن اقشار مختلف و مبارزه با مظاهر فرهنگ استعماري (اسراف، تبذير، لغو، تجمل پرستي، اشاعه فحشا و...) و ترويج و تبليغ فرهنگ اصيل اسلامي و گسترش فضايل اخلاقي را متذکر مي گردد، نقش مکمل مطبوعات در کنار قواي سه گانه کشور جمهوري اسلامي ايران به روشني ديده مي شود.از سوي ديگر در آستانه برگزاري دوره يازدهم انتخابات رياست جمهورى قرار داريم. انتخابات رياست جمهوري اصولا داراى ماهيتى اجتماعى است زيرا در بطن يک سنت فرهنگى خاص شکل مى گيرد که پرچمدار اين سنت فرهنگي در طول ده دوره اي که تا کنون انتخابات رياست جمهوري برگزار شده است مطبوعات بوده اند.
البته در اين ميان نقش و جايگاه مطبوعات غيردولتي بسيار برجسته و غير قابل انکار است.اين ارزش هاى فرهنگى هستند که به اقدامات کانديداها و مواضع آنها معنا، وجاهت يا حقارت اعطا مىکنند. آنچه به انتخابات رياست جمهورى خصلتى مردمى مى دهد نقش بسيار حساس و تعيين کننده رسانه ها و به ويژه مطبوعات غير دولتي در شکل دادن به يک فضاى استراتژيک است که کانديداها در آن به مبارزه مى پردازند.
به همين لحاظ است که کانديداها با در نظر گرفتن ارزيابى ها و ديدگاه هاي رسانه ها به طراحى استراتژىهاى انتخاباتى مى پردازند و آن را شکل مى دهند و مطبوعات در ايجاد شور و هيجان و افزايش انگيزههاي شرکت حداکثري مردم در انتخاب نقش تعيين کننده اي دارند.اکنون اما، در چنين شرايطي بحران تاثير گذاري گريبانگير روزنامههاي غير دولتي شده است که مجموعه اين روزنامه ها را در آستانه توقف انتشار و ورشکستگي کامل مالي قرار داده است.پس از اجراي طرح هدفمند شدن يارانه ها و به ويژه در يک سال اخير بنا به دلايلي که بر جنابعالي پوشيده نيست برخي از مشکلات و هزينه هاي مطبوعات و رسانه ها افزايش يافت. برخلاف انتظار، در وضعيت گراني سرسام آور و افزايش تورم و دستمزدها و خدمات چاپ به ناگاه پس از وعده هاي چند باره شاهد کاهش بيش از ۵۰ درصدي يارانه هاي قانوني مطبوعات بوديم.
متاسفانه مشکلات مطبوعات فقط به افزايش قيمت کاغذ و ليتو گرافي و کاهش يارانه منحصر نمي شود.مشکلات سراسر بخش ها و حاشيه هاي چاپ و نشر روزنامه ها و نشريات را فرا گرفته است و اگر براي اقتصاد مطبوعات چاره انديشي نشود به يک بحران تمام عيار و پر سرو صدا تبديل خواهد شد. در وهله اول هزاران تن از روزنامه نگاران و شاغلان حوزه مطبوعات و تمام حوزه هاي وابسته به لشگر بيکاران خواهند پيوست.جزييات معضل مطبوعات در اين مجال نميگنجد. ما امضا کنندگان اين نامه به عنوان مديران مسئول روزنامه هاي غير دولتي که طبق صراحت قانون با مجموعه قواي سه گانه رسالت مشترکي را بر عهده داريم از جنابعالي به عنوان رييس دستگاه اجرايي کشور در خواست داريم تا در نشست مشترکي که زمان آن از طرف شما تعيين مي شود به بررسي و چارهجويي درباره معضلات مطروحه پرداخته شود و جزييات آن به اطلاع مردم برسد.