آفتابنیوز : آفتاب: مهندس علی گورانی در گفتوگو با ایسنا، با هشدار نسبت به افزایش پرتوگیریهای طبیعی از نور خورشید (پرتو ماوراء بنفش) به دنبال بارش برف در فصل سرما، گفت: پرتوها در برخورد با هر پدیده، بر اساس ویژگیهای آن پدیده، انعکاس، پراکندگی و جذب متفاوتی دارند.
وی افزود: بر این اساس تقریبا ۸۰ درصد پرتو ماوراء بنفش نور خورشید در برخورد با برف منعکس میشود به همین دلیل است که در روزهای برفی، سوختگیهای پوستی را بیشتر شاهد هستیم. این موضوع یکی از مسایل حاد در ورزشهای زمستانی روی برف است.
وی تاکید کرد: تشعشعات ماوراء بنفش نور خورشید در فصل زمستان و هنگام بارش برف از جهت احتمال ایجاد آسیبهای پوستی و چشمی، پرخطرند و باید حفاظتهای لازم جدی گرفته شوند.
وی با تاکید بر لزوم کاهش زمان پرتوگیری در هنگام بارش برف، ادامه داد: در این مواقع لازم است افراد تا حد امکان در مسیر تابش پرتوهای نور خورشید قرار نگیرند. حتی قرار گرفتن در سایه نیز میزان پرتوگیری را به صفر نمیرساند و تنها ۵۰ درصد پرتوگیری را حذف میکند.
گورانی با بیان این که هوای ابری نیز حداکثر ۵۰ درصد پرتوگیری را حذف میکند، افزود: بر این اساس لازم است در فصل سرما و در شرایط هوای ابری، بارانی و برفی نیز از حفاظهای شیمیایی (کرمهای ضد آفتاب) برای حفاظت قسمتهایی از پوست بدن که در معرض نور خورشید قرار دارند، استفاده شود. در استفاده از کرمهای ضد آفتابها نیز باید به میزان فاکتور حفاظتی (SPF) و زمان ماندگاری آن توجه شود.
وی بر لزوم استفاده از عینکهای آفتابی استاندارد با فاکتور حفاظتی مناسب تاکید کرد و ادامه داد: به منظور جلوگیری از بروز آسیبهای چشمی به دنبال پرتوگیری در فصل سرما و هنگام بارش برف، لازم است اندازه عینکهای آفتابی به میزانی باشد که چشمها را به طور کامل بپوشاند.
گورانی با اشاره به میزان بروز سرطان پوست در کشور، به مبحث «فاکتور حفاظتی در انواع پارچهها» اشاره کرد و گفت: البته در کشور ما چندان به این موضوع پرداخته نشده است. در این زمینه به عنوان مثال میتوان گفت که فاکتور حفاظتی پارچههای استفاده شده برای لباسها در جنوب کشور با فاکتور حفاظتی پارچههای لباسها در منطقه کردستان باید متفاوت باشد. مردم باید به تدریج هزینههای موارد حفاظتی را در محاسبات زندگی خود لحاظ کنند.
وی به استفاده از «کلاه» به منظور کاهش پرتوگیری از نور خورشید نیز اشاره کرد و گفت: کلاههای مورد استفاده نیز ترجیحا باید طوری باشند که قسمتهای باز صورت و گردن را پوشش دهند. نقاب کلاه هم نباید کمتر از ۷ سانتیمتر باشد.
گورانی با تاکید مجدد برآن که پرتوگیری از نور خورشید در سواحل دریا و هنگام بارش برف بیشتر از سایر مواقع است، گفت: بهتر است افراد بین ساعت ۱۰ تا ۱۴ بعدازظهر در معرض مستقیم نورآفتاب قرار نگیرند و در صورت قرار گرفتن در فضای آزاد باید به اصول حفاظت در برابر پرتوی فرابنفش توجه جدی داشته باشند.
موضوع بسیار خوبی بود تشکر می کنم