آفتابنیوز : آفتاب: علی فراهانی - مدیر برنامهریزی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران - با بیان اینکه افزایش مصرف بنزین در ماههای اخیر غیرطبیعی نیست، گفت: افزایش مصرف سوخت دلایل متفاوتی دارد که یکی از مهمترین دلایل آن بالارفتن سطح رفاه عمومی مردم است.
وی با اشاره به اینکه مصرف بنزین ۷۰۰ تومانی در ماههای گذشته افزایش یافته است، گفت: افزایش مصرف بنزین ۷۰۰ تومانی نشاندهنده افزایش سطح رفاه عمومی مردم است.
مدیر برنامهریزی شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران یکیدیگر از دلایل افزایش مصرف بنزین را افزایش تعداد خودروها عنوان کرد و افزود: با افزایش تعداد خودروها قطعا مصرف بنزین نیز افزایش مییابد که این موضوع بسیار طبیعی است.
فراهانی در پاسخ به این سوال که آیا قاچاق بنزین با توجه به اختلاف قیمت این فرآورده در ایران و کشورهای همسایه موجب افزایش مصرف بنزین شده است، توضیح داد: قاچاق سوخت نیز در افزایش مصرف بنزین بیتاثیر نیست، اما اینکه گفته شود قاچاق عاملی تعیینکننده در افزایش مصرف سوخت است، درست نیست.
این مدیر نفتی با طبیعیدانستن افزایش پنج درصدی مصرف بنزین در سال جاری گفت: افزایش مصرف بنزین در ماههای اخیر عجیب نیست و این موضوع قابل پیشبینی بود.
مدیر برنامهریزی شرکت ملی پخش فرآورههای نفتی البته یادآور شد که هرچند افزایش مصرف سوخت طبیعی است اما مانع این نمیشود که مردم در این زمینه بهینه مصرف نکنند.
البته علیرضا ضیغمی - معاون وزیر نفت در امور پالایشی - پیش از این به ایسنا اعلام کرده بود که سال گذشته متوسط مصرف روزانه بنزین در کشور حدود ۶۰ میلیون لیتر بود اما این رقم امروز به حدود ۶۵ میلیون لیتر رسیده است که اگر حدود دو میلیون لیتر آن به دلیل افزایش تعداد خودروها باشد مابقی آن نشاندهنده قاچاق است.
به گفته معاون وزیر نفت پس از افزایش نرخ ارز، قاچاق سوخت که پیش ازاین با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها کنترل شده بود دوباره برای سودجویان صرفه اقتصادی یافت؛ به طوری که در حال حاضر هر لیتر گازوییل یا بنزین به طور متوسط در کشورهای همسایه بین پنج تا شش هزار تومان ارزش دارد.
ضیغمی سرلوحه کلیه اقدامات برای مبارزه با قاچاق سوخت را اصلاح قیمتها عنوان کرد و افزود: در غیر این صورت سایر اقدامات هزینههای زیادی را به کشور تحمیل میکند.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر تولید بنزین ایران روزانه معادل ۵۵ میلیون لیتر است که همراه با سایر افزودنیهای آن به حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز رسیده است که این رقم با راهاندازی برخی از طرحهای بنزینسازی و توسعهای پالایشگاههای کشور تا پایان امسال به حدود ۷۰ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
البته با توجه به پیشیگرفتن مصرف از تولید در حال حاضر برخی از واحدهای پتروشیمی روزانه هشت تا ۱۰ میلیون لیتر بنزین تولید میکنند. ضمن اینکه هماکنون حدود هشت میلیون لیتر گازوئیل نیز در روز در واحدهای پتروشیمی تولید میشود.
بنزین را بیشتر سرمایه دارانی که مسافرتهای تفریحی می روند ، مصرف می کنند و یا مسافر کشانی که مجبور هستند ، بنزین تهیه کنند و با مسافر کشی ، خرج خانواده را درآورند .
ایشان حتما" خودشان و فامیلهای دور و برشان را می بینند که این اظهار نظر غیر قابل توجیه را عنوان کرده اند .
بیشتر ( بیشتر و نه همه ) مسئولین و نمایندگان ما ، مثل کبک سر خود را در برف فرو کرده اند و هیچ چیزی را
نمی بیننند .
پیشنهاد میشه مقالاتشون برای مجلات فکاهی ارائه بشه قطعاً موجب گشایش احوالات مخاطبان خواهند بود...