کد خبر: ۱۸۰۴۳۶
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۹

هدایت: صداوسیما۴۰هزار نیروی ‌اضافی ‌دارد!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حسن هدایت، کارگردان و تهیه‌کننده تلویزیون با انتقاد از روند ساخت سریال‌های بی‌اصالت گفت: زمانی در دهه‌ی ۶۰ سریال‌های ماندگاری مثل «هزاردستان»، «سربداران» و «سلطان و شبان» روی آنتن می‌رفتند که علاوه بر کارگردانی توانا، وجه پنهانی در موفقیت آن‌ها وجود داشت که نظارت و مدیریت خوب بوده و باعث شده هنوز هم بعد از چندین سال احساس کنیم قابل دیدن هستند.

این کارگردان و تهیه‌کننده در گفت‌وگویی تاکید کرد: در چنین سریال‌هایی صداقت و اصالت وجود داشت و باعث می‌شد زمان به آن‌ها گذر نکند و مردم هر چند وقت یک بار که آن‌ها را می‌بینند طراوت و تازگی دفعه‌ی اول را در آن‌ها کشف کنند. اما سریال‌های الان به جز فیلم‌نامه‌های ضعیف و پر از ممیزی، فقط می‌خواهند چیزی ساخته شود و به دنبال کاسبی کردن هستند، نه اینکه اصالت داشته باشند.

او ادامه داد: جدیدا هم از فیلم‌های خارجی یاد گرفته‌اند که دوربین را روی دست بگیرند و کارهایی از این دست انجام دهند. اما اینها تکنیک است و باید به محتوا توجه شود نه تکنیک.

* سریال «آینه» الان هم دیدنی است

هدایت به بحث نظارت بر کارهای تلویزیونی نیز اشاره کرد و گفت: نکته‌ای که در تلویزیون وجود دارد و فوق‌العاده هم مهم است، این است که ساخت سریال خوب یا ضعیف یا فیلمی که ماندگاری ندارد به خاطر عدم نظارت کیفی است. همه فیلم‌ها و سریال‌ها ناظر کیفی دارند که از فیلترهای مختلفی می‌گذرد، اما بی‌توجهی در این مساله بیداد می‌کند. آن‌ها صرفا می‌خواهند چیزی ساخته شود.

او توضیح داد: اغلب سریال‌های قدیمی که این قدیم زیاد هم دور نیست و به دهه‌ی ۶۰ برمی‌گردد، دارای کیفیت بالاتری نسبت به سریال‌های الان هستند. حتی یک سریال خانوادگی مثل «آینه» که در آن زمان ساخته شد الان هم دیدنی است یا «محله بروبیا» که برای گروه کودک و نوجوان ساخته شده بود هنوز هم قابل دیدن است و سریال خوبی است. جالب اینجاست که همان آدم‌ها هم در حال حاضر کار می‌کنند ولی کیفیت کارشان پایین آمده در حالی که منطق حکم می‌کند وقتی کسی تجربه کسب می‌کند کیفیت کارش باید بالاتر برود.

حسن هدایت دلیل این امر را نظارت ناصحیح بر کارهای تلویزیونی عنوان کرد و توضیح داد: اشکال کار در این است که نظارت کیفی صورت نمی‌گیرد. انبوه سریال‌های بی‌کیفیت تولید می‌شود که نظارتی روی آن‌ها نمی‌شود حتی خیلی از اوقات پیش می‌آید که تلویزیون به خاطر بی‌کفایتی، تهیه‌کننده را اخراج می‌کند ولی کارش پخش می‌شود و حتی دوباره به چنین تهیه‌کننده‌ای کار می‌دهند؛ در حالی که تهیه‌کننده مهمترین آدم سریال است و باید باهوش باشد.

* کسانی بر سریال‌ها نظارت می‌کنند که کار بلد نیستند

هدایت تاکید کرد: میلیاردها تومان صرف تولید فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی می‌شود به همین دلیل هم اگر تهیه‌کننده‌ای بد کار کند باید یقه او را بگیرند که پول بیت‌المال را حرام می‌کند. مشکل این است که نظارت کیفی وجود دارد. یک ضرب‌المثل روسی می‌گوید کسی که صلاحیت دارد کار می‌کند و کسی که صلاحیت ندارد درس می‌دهد. کار نظارت ما هم همین است. نظارت را کسانی انجام می‌دهند که کار بلد نیستند.

این تهیه‌کننده و کارگردان به نقش تهیه‌کننده در ماندگاری یک کار نیز اشاره و تاکید کرد: خیلی کارها بوده‌اند که با یک تهیه‌کننده‌ی خوب ساخته شده و ماندگار شده‌اند؛ مثلا در همین ۱۰، ۱۲ سال پیش «شب دهم» ساخته شد که هنوز هم بهترین سریال ماه محرم است، هر چند کارگردانی آن هم انصافا خوب بود اما بیشتر مسایل به تهیه‌کننده برمی‌گردد که این کارگردانی را اداره و در مسیر صحیح می‌انداخت؛ چرا که این کارگردان چند کار دیگر هم ساخته که هیچکدام «شب دهم» نشده است. تهیه‌کننده باید مسیر صحیح را برای کارگردان بسازد.

او تصریح کرد: در هر اثر ماندگار تلویزیونی، مدیریت دلسوز و نظارت خوب سر کار بوده که باعث شده کارهایی استاندارد خلق شود و هر جا مدیریت تصعیف شده و نظارت بدی وجود داشته کارهای بدی ساخته شده‌ است. این مشکل فقط در حوزه‌ی فرهنگ نیست بلکه در حوزه‌ی کتاب و نشر نیز وجود دارد و همه مشکلات به این برمی‌گردد که مدیریت درست و نظارت، گنج است. به همین دلیل است که در آمریکا به عنوان یک کشور صنعتی، بالاترین حقوق را نه بازیگران و نه ورزشکاران می‌گیرند بلکه مدیران می‌گیرند که می‌توانند ثروت یک موسسه را چند برابر کنند.

* آدم‌های اضافی در تلویزیون بیداد می‌کند

حسن هدایت سپس ادامه داد: مدیریت ما به لحاظ فرهنگی ضعیف است و مدیرانی که می‌آیند بیشتر بروکرات هستند که دوست دارند بدون توجه به کیفیت و ماندگاری کار، کارهای اداری را انجام دهند.

او تاکید کرد: در حال حاضر تلویزیون گسترده شده و شبکه‌های آن بیشتر شده است؛ به علاوه آدم‌های اضافی در تلویزیون بیداد می‌کند. من می‌توانم با عدد و رقم ثابت کنم که ۱۰ هزار نیرو برای اداره‌ی تلویزیون کافی است. در حالی که ۵۰ هزار نیرو در تلویزیون مشغول کار هستند و این حجم اضافه نیرو کار نظارت و مدیریت را سخت‌تر می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
0
0
نمونه های نفرات اضافی رو میشه در بخش های مختلف خبری شبکه خبر یا میزگردهای بی محتوای صبحگاهی همه شبکه ها دید.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
0
0
خود این صدا و سیما اصلن اضافه ست وقتی فقط کمتر از 35% جمعیت شهر نشین اوقات فراغتش رو باهاش پر می کنه....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
0
0
کارکردصداوسیماعالیه شماهر وقت دلتون خاصت میتونید هر سریال وبرای هر دهه ای که باشه با تغییر کانال ببینی مثلا خوش رکاب رو از اول سال تا حالا 2بار درچشم باد رو دو بار سیمای سراسری ویکبار سیماهای استانی پخش کرده حالا بماند شبکه آی فیلم بعضی سریالهارو در یک سال اخیرتا سه بار پخش کرده .ونمایش که دیگه اصلا نگو
مسعود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
0
0
دوست عزیز خواست نه خاصت اول دیکته شو یاد بگیر بعد کارشناس شو
شایا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
0
0
اینم یکی از اون کاراست تا کارمون یه جایی گیر می کند انتقاد می کنیم همین که مشکلمون حل شد همه اشکالات خود به خود رفع می شود
نتیجه ی اخلاقی تا مشکل داریم اوضاع خرابه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۸
0
0
من نمیدانم فقط این بدبختی مال آموزش وپرورش است، دستگاهی به این مهمی که تمام کسانی که بعدها باید به جامعه خدمت کنند، ازاین دستگاه بیرون بیایند،اما افسوس هرروز با بهانه هایی تقلیل نیرو در این دستگاه صورت میگیرد بهانه ساماندهی نیروی انسانی اگر این مقدار دانش آموز باشد چه چیزهایی تعلق می گیرد وچه چیزهایی از مدرسه حذف می شود مدیررا به معاون تقلیل می دهند وتازه یک کلاس هم باید اداره کن معاون آموزگار، یک خدمتگزار باید چند مدرسه را نظافت کندوبهانه به دلیل کمبود دانش آموزوتقلیل نیرو،اما در صداوسیما مثلا یک دکتر آمده وبا اودرباره مسائل پزشکی مصاحبه می کنند این برنامه به جای یک مجری 4نفر مجری دارد یک نفر پای لپ تاپنشسته یک نفر مجری اصلی یک نفر هست که اجازه مصاحبه می دهد یک نفر هم پیامک می خواند؟؟؟؟!!!!آیا این وضع درمقابل آن وضعیت آموزش وپرورش به این مهمی صحیح است؟؟!!کدام واجبت تراست؟کدام بیشتر نیرو می خواهد صداوسیما،یا آموزش وپرورش؟؟محض رضای خدا این مطالب رادرج کنید وبه گوش مسئولان برسانید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین