کد خبر: ۱۸۰۹۶۶
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۳

نهضت سوادآموزی: ایران را به علت آمار بالای بی‌سوادی ناقض حقوق بشر می‌دانند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: علی باقرزاده در پانزدهمین همایش ادواری رؤسای شوراهای اسلامی استان‌های کشور در اصفهان، با بیان اینکه بر اساس قوانین سازمان ملل کسی که توان خواندن و نوشتن ندارد بی‌سواد محسوب می‌شود، اظهار کرد: در ایران علاوه بر دو فاکتور یاد شده در سازمان ملل کسی که توانایی حساب کردن و روخوانی قرآن را نداشته باشد نیز بی‌سواد محسوب می‌شود.

وی به آخرین آمار بی‌سوادی در کشور اشاره کرد و افزود: براساس آنچه از سرشماری سال ۹۰ اعلام شده است، در حال حاضر بیش از ۱۵ درصد از جمعیت بالای ۱۰ سال که ۹ میلیون و ۷۱۹ هزار نفر از جمعیت کشور را شامل می‌شوند توان خواندن و نوشتن ندارند.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه حدود ۳ میلیون و ۴۵۶ هزار نفر از این تعداد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال هستند، افزود: این گروه سنی جمعیت مولد جامعه است و بی‌سوادی در این رنج سنی بسیار خطرناک است.

باقرزاده با بیان اینکه ۴۴ درصد از جمعیت بی‌سواد کشور در روستاها زندگی می‌کنند، اضافه کرد: ۵۶ درصد از این افراد در مناطق شهری و کلانشهرها و حاشیه شهرها زندگی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ۳۶ میلیون نفر از جمعیت کشور منهای طلاب، دانشجویان و دانش‌آموزان با سواد هستند، افزود: بیش از ۸۳ درصد از این جمعیت تحصیلات دیپلم دارند.

به گزارش ایسنا، رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با بیان اینکه ایران بر اساس آخرین گزارش توسعه منابع انسانی از نظر سطح سواد از بین ۱۳۹ کشور رتبه ۸۷ را دارد، افزود: هم‌چنین سطح سواد مردم ایران در بین ۲۴ کشور منطقه رتبه ۱۵ را به خود اختصاص داده است.

باقرزاده با بیان اینکه بیش از یک سوم بزرگسالان در کشور بی‌سواد هستند، افزود: بیش از یک میلیون و ۵۰۰ نفر از این افراد بی‌سواد فرزند دانش‌آموز دارند که ممکن است از نظر رفتاری و طرز تفکر با مشکلات زیادی روبرو باشند.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر از نظر سازمان ملل، ایران به علت آمار بالای بی‌سوادی نقض کننده حقوق بشر است، تصریح کرد: این در حالی است که هیچ مشکل اعتباری برای آموزش بی‌سوادان در کشور وجود ندارد.

رییس سازمان نهضت سواد آموزی کشور با بیان اینکه عدم توانایی در جذب افراد بی‌سواد بزرگ‌ترین چالش نهضت سواد آموزی کشور می‌باشد، افزود: متاسفانه افراد بی‌سواد در کشور تمایلی به یادگیری ندارند.

باقر زاده به واگذاری بیش از ۵۵ درصد از فعالیت‌های سواد آموزی به مردم اشاره کرد و ادامه داد: سازمان نهضت سواد آموزی فعالیت‌های خود را به متقاضیان واگذار می‌کند و کنترل لازم را بر روی فعالیت‌های این افراد انجام می‌دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۴
0
0
شما امکانات فراهم کردید و کسی نخواست سواد داشته باشه......!!!! تو بعضی روستاها اگه کسی بخواد درس بخونه باید 50 کیلومتر رو با پای پیاده بیاد تا به مدرسه برسه..... کارگری که به زور و بدبختی هزینه خورد و خوراک خونوادشو تامین میکنه با چه پولی بچش رو بزاره مدرسه...... در شرایطی که نیست چگونه می توان تحصیل کرد؟ اون بچه روستایی حقشه که تو روستاش مدرسه داشته باشه..... این یعنی حق بشر و حق های دیگه که میشه حقوق بشر
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین