آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان ناسا اعتقاد دارند که دنيا در سال ۲۰۱۲ پايان نخواهد يافت. بيش از ۴ ميليارد سال است که سياره زمين برقرار بوده و هيچ خطري دنيا را تهديد نخواهد کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ برخلاف ادعاهايي که برخي از افراد مبني بر قريبالوقوع بودن پايان دنيا کردهاند، دانشمندان ناسا نظر ديگري دارند که به طور علمي ثابت ميکند دنيا در حال نابودي نبوده و همه چيز آرام است.
ناسا براي روشن کردن موضوعات مطرحشده درباره نابودي زمين، به سوالات موجود با اسناد و مدارک علمي پاسخ داده است که نشان ميدهد هيچ اتفاق خاصي در بيست و يک دسامبر رخ نخواهد داد.
موضوعات سوالها از اين قرار است:
*پايان دنيا
*خاستگاه پيشگوييها
*تاريخ ماياها
*تاريکي کامل
*همترازي زمين با خورشيد
*سياره نيبيرو/اريس/ايکس
*تغيير قطبيت
*حمله شهابسنگ
*طوفانهاي خورشيدي
سوال: آيا دنيا در پايان سال ۲۰۱۲ با تهديدي روبرو است؟ بسياري از وبسايتهاي انيترنتي ادعا ميکنند که ۲۱ دسامبر آخرين روز زمين است.
پاسخ: ناسا دراين سوال، قاطعانه پاسخ ميدهد که دنيا در سال ۲۰۱۲ پايان نخواهد يافت. بنا بر اين سازمان، بيش از ۴ ميليارد سال است که سياره زمين برقرار بوده و دانشمندان معتبر جهاني اعتقاد دارند هيچ خطري دنيا را تهديد نخواهد کرد.
سوال: خاستگاه پيشبيني پايان عمر دنيا چيست؟
پاسخ: سياره کوچک نيبيرو که گفته ميشود توسط سومريها کشف شده، در حال حرکت به سمت زمين است. ابتدا ادعا شد که اين سياره در سال ۲۰۰۳ با زمين برخورد خواهد کرد، اما وقتي که هيچ اتفاقي نيفتاد، تاريخ آخرين روز دنيا به دسامبر ۲۰۱۲ انتقال يافت که با پايان تقويم قوم مايا برابري ميکند.
آيا تقويم مايا در ۲۱ دسامبر پايان ميابد؟
پاسخ: ناسا اين سوال را اينگونه پاسخ ميدهد، همانطور که تقويم شما بعد از بيست و يک دسامبر ادامه خواهد داشت، تقويم قوم مايا نيز تمام نخواهد شد، اين تاريح، پايان دوره تاريخي است که ماياها محاسبه کرده بودند، اما همانطور که تقويمهاي عادي دوباره از اول ژانويه آغاز ميشوند، دوره ديگري از تاريخ ماياها نيز آغاز خواهد شد.
آيا ناسا تاريکي کامل زمين از ۲۳ دسامبر تا ۲۵ اين ماه را پيشبيني کرده است؟
پاسخ: ناسا با رد اين ادعا اذعان ميکند که نه ناسا و نه هيچ سازمان علمي ديگري چنين پيشبيني نکرده است. گزارشات غلط دراين باب ادعا ميکنند همترازي زمين و خورشيد باعث تاريک شدن سياره آبي ميشود. دانشمندان ناسا اذعان دارند که چنين ترازي رخ نخواهد داد.
آيا سيارهها به گونهاي همتراز خواهند شد که زمين تحت تاثير قرار بگيرد؟
به گفته دانشمندان ناسا، هيچگونه همترازي در زمين در دهههاي آينده رخ نخواهد داد. تازه اگر چنين اتفاقي بيافتد، تاثير ناچيزي خواهد داشت. يک هم ترازي بزرگ در سال ۱۹۶۲ رخ داد و دو تاي ديگر در ۱۹۸۲ و ۲۰۰۰ اتفاق افتاد. در دسامبر هر سال خورشيد و زمين با مرکز کهکشان راه شيري همتراز ميشوند، اما اين اتفاق هر ساله رخ ميدهد.
آيا سيارهاي با نام نيبيرو /X/Eris وجود دارد که در حال نزديک شدن به زمين بوده که به آن برخورد کند و باعث نايودي آن شود؟
پاسخ: نيبيرو و ديگر داستانهاي اين چنيني تنها دروغهاي اينترنتي است. هيچ دليل علمي در اين مورد وچود ندارد. اگر سياره نيبيرو واقعي بود و تا چند روز ديگر به زمين برخورد ميکرد، ستارهشناسان قطعا در دهه گذشته متوجه چنين امري ميشدند. و اکنون ميتوانستيم آن را به چشم خود ببينيم. قطعا چنين چيزي وجود ندارد. اريس واقعي است، اما سيارهاي بسيار کوچک مانند پلوتو است که در خارج از منظومه شمسي باقي خواهد ماند. اين سياره در نزديکترين سطح به زمين در ۴ ميليارد مايلي ما قرار خواهد گرفت.
تئوري تغيير قطبيت چيست؟آیا حقیقت دارد که پوسته زمین به دور هسته چرخش ۱۸۰ درجه دارد که به طور روزانه انجام می گیرد؟
ناسا استدلال ميکند که واژگونی در چرخش زمین امری محال و غیرممکن است. حرکات آهسته قاره وجود دارد (مثلاً قاره قطب جنوب در صدها میلیون سال قبل در نزدیک استوا قرار داشته) اما اظهار واژگونی قطبها یک موضوع بیربط است. هرچند بسیاری از سایتها برای افراد ساده حرفهایی دارند. آنها اظهار میکنند ارتباطی بین چرخش و قطبیت مغناطیسی زمین وجود دارد که به طورت غیر منظم تغییر میکند. یک واژگونی مغناطیسی نیز وجود دارد که به طور متوسط هر ۴۰۰۰۰۰ سال یکبار بروز می کند. تا جایی که ما میدانیم یک چنین واژگونی مغناطیسیای هیچ خطری برای حیات روی زمین در بر ندارد. به هر حال وقوع یک واژگونی مغناطیسی تا چند هزاره بعدی غیر محتمل است.
آيا زمين در خطر برخورد يک شهابسنگ قرار دارد؟
پاسخ: به گفته دانشمندان، زمين هموراه در معرض برخورد شهابسنگها و ستارههاي دنبالهدار بوده است. گرچه برخوردهاي عظيم بسيار نادر است. آخرين باري که شهابسنگي بزرگ به زمين برخورد کرد ۶۵ ميليون سال پيش بود که منجر به انقراض دايناسورها شد. ناسا در حال بررسي پيدا کردن هرگونه شهابسنگي است. اما بنا بر يافتههاي معتبرترين مرکز ستارهشناسي جهان هيچگونه شهابسنگي به زمين نزديک شود نيست و حادثهاي مانند دايناسورها رخ نخواهد داد.
نظر دانشمندان ناسا درباره پايان دنيا در چند روز آينده چيست؟
آيا براي ادعاهاي مبني بر پايان جهان هيچ مبنايي علمي وجود دارد؟ آيا مدرکي وجود دارد؟ ناسا اذعان ميکند که هيچ مدرکي وجود ندارد و به داستانهايي که در کتابها، فيلمها يا در اينترنت وجود دارد که نميتوان اعتماد کرد. هيچ مدرکي علمي دال بر اينکه اتفاقات عجيبغريبي در بيست و يک دسامبر رخ بدهد وجود ندارد.
آيا طوفانهاي خورشيدي رخ خواهند داد؟
پاسخ: فعاليت منظومه شمسي، چرخه با قاعدهاي است که اوج آن هر يازده سال يک بار است. شعلههاي خورشيدي ميتوانند در ماهوارههاي ارتباطي اختلال ايچاد کنند. دانشمندان در حال ساخت وسايلي الکترونيکي هسند که در برابر شعلههاي خورشيدي مقاوم هستند.
تنها جایی که حرف از پایان دنیا بود سایت ها و وبلاگ های فارسی زبان بودند. ناسا از روز اول نوشته بود پدیده ای زیبا و حیرت انگیز که نباید رصد انرا از دست بدهید. وای بحال یکسری مترجمین خائن.