کد خبر: ۱۸۱۵۴۵
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۱

چرا فیس بوک را رفع فیلتر نمی کنید؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محمد سعید احدیان در روزنامه خراسان نوشت:

خبر راه اندازی صفحه فیس بوک توسط دفتر تنظیم و نشر آثار رهبرانقلاب یک توپ خبری بود که در فضای مجازی لحظه به لحظه پرواکنش تر می شد به گونه ای که حتی بی بی سی نیز در گزارش شب گذشته خود نتوانست از آن بگذرد و درحالی که سعی می کرد تناقض های آن با سیاست فیلتر کردن فیس بوک را بزرگ کندمجبور شد بر حجم بالای «لایک» گذاشتن و مخصوصا انتشار آزادانه نظرات منتقدان در کنار موافقان اذعان کند.

وقتی سیاست رسانه های غربی و عربی در انتشار نظرات رهبر ایران سانسور کامل است مگر در موارد معدود و آن هنگام که تاثیر همان موارد معدود بر افکارعمومی مخصوصا مسلمانان جهان را به روشنی مشاهده می کنیم (مانند اجلاسیه جنبش غیر متعهدها) غیرمنطقی است اگر از بستر بسیار مناسب شبکه اجتماعی فیس بوک با صدها میلیون کاربر برای نشر نظرات و دیدگاه های عمیق، هوشمندانه و موثر ایشان استفاده نکنیم و راه ارتباط "تعاملی" با ده ها میلیون نفر در خارج از کشور را برخود ببندیم.

علاوه بر این ها حتی من معتقدم دفتر ایشان باید هرچه زودتر بخش فارسی این صفحه را نیز در فیس بوک راه اندازی کند تا نگاه معتدل و بازی که ایشان در کنار پافشاری براصول دارند در این فضایی که می تواند "دوسویه " باشد برای قشر جوان شناسانده شود.

البته روشن است که برخی دستگاه ها و افرادی از این اتفاق کمی شوکه شده باشند و در همین راستا شاید کمی عجیب به نظر برسد اما واقعیت این است که با توجه به استفتایی که مدت ها پیش از ایشان شده بود ظاهرا تحلیل رهبر انقلاب از فیس بوک دقیق تر و کارشناسی تر از مسئولین امر است. در این استفتا که در آن به صورتی صریح سوال شده بود ورود به فیس بوک با توجه به فیلتر بودنش چه حکمی دارد پاسخ داده شده بود: « به طور کلی اگر مستلزم مفسده بود و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود جایز نیست و الا مانعی ندارد.» از این فتوا روشن می شود که ماهیت این ابزار محل اشکال نیست چرا که فیس بوک در ماهیت خود بستری است که از آن هم می توان استفاده های نادرست سیاسی، اخلاقی و...کرد و هم می توان به عنوان ابزاری ارتباطی برای اهداف درست مورد استفاده قرار داد.

فیس بوک با مثال هایی مانند ماهواره متفاوت است.

در ماهواره محتوای پیام توسط شبکه های ماهواره ای کنترل می شود ولی در فیس بوک گروه اجتماعی خود محتوای خود را تولید می کنند درست است که ماهواره نیز در ماهیت خود می تواند مورد استفاده درست قرارگیرد اما حجم و تعداد کانال ها و شبکه های مفید آن دربرابر کانال هایی که با مبانی و فرهنگ درست فرسنگ ها فاصله دارد مانند قطره دربرابر برکه است و جذابیت و جنس این شبکه ها نیز به گونه ای ابتدا تحریک کننده حس کنجکاوی و سپس غریزه افراد است که در ماهواره ناممکن است که جز درموارد استثناء فردی خود یا خانواده اش به سمت بهره برداری از شبکه های نادرست سوق پیدا نکنند اما در فیس بوک این امکان وجود دارد که کاری به گروه های اجتماعی غیراخلاقی و موارد مشابه نداشت مخصوصا آنکه کسی که در فضای مجازی سیر می کند ابزارها و فضاهای متنوع و متعددی برای پیگیری خواسته های خود دارد.

ممکن است برخی به فیلتر کردن فیس بوک به دلیل مسائل امنیتی و سیاسی اعتقاد داشته باشند البته من در شرایط خاص سیاسی معتقد به فیلتر کردن کوتاه مدت نه تنها فیس بوک که تمام سایت های مشابه هستم مانند وقایع انتخابات ۸۸ که از این بسترعلیه امنیت ملی سوءاستفاده می شد اما زمانی که شرایط خاص امنیتی یا سیاسی حاکم نیست متوجه نمی شوم چرا باید این فیلترینگ برای فیس بوک ادامه پیدا کند.

از همه اینها مهمتر هنوز تفاوت بین فیس بوک و دیگر سایت هایی با ماهیت شبکه اجتماعی مجازی مانند گوگل پلاس را متوجه نمی شوم که یکی فیلتر است و ورود به دیگری آزاد است.

خلاصه آنکه راه افتادن صفحه فیس بوک توسط دفتر نشر مقام معظم رهبری را نه تنها اقدامی هوشمندانه می دانم بلکه آن را بهانه قرار می دهم تا از مسئولان بخواهم سیاست های فیلترینگ خود را البته با تاکید بر فیلتر کردن کامل و دائم تمام سایت های غیراخلاقی دوباره مورد بازبینی جدی قرار دهند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
3
0
منبع خبر صفحه فیس بوک رهبری بی بی سی بوده،اول شما به ما ثابت کن که دفتر رهبری صفحه فیس بوک داره بعد در موردش مانور بده.اصل این خبر هنوز تایید نشده که شما افتادی دنبال فرعش.مشکوکی ها؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین