آفتابنیوز : آفتاب: احسان زررخ در گفتوگو با ایسنا، ایجاد مزاحمت برای بانوان را در معابر عمومی طبق ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی جرم عنوان و اظهار کرد: مجازات این جرم دو تا شش ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق میباشد.
وی با ابراز تاسف از شکسته شدن قبح این عمل زشت در جامعه، بیان کرد: هر فردی براحتی میتواند با حضور در جامعه موارد ایجاد مزاحمت برای بانوان را مشاهده کند.
زررخ دلیل عدم شکایت بسیاری از بانوان از مزاحمتهای ایجاد شده برای آنان را بافت فرهنگی و سنتی حاکم بر خانوادهها عنوان کرد که موجب شده تا بسیاری از بانوان از شکایت خود صرف نظر کنند.
این وکیل دادگستری تاخیر در رسیدگی و اطاله دادرسی پروندههای مزاحمت برای بانوان را از جمله دیگر دلایلی عنوان کرد که موجب شده افراد از ادامه شکایت خود صرف نظر کنند، زیرا در غیر این صورت مجبورند یک سالی بیایند و بروند تا به پرونده آنها رسیدگی شود.
زررخ مهمترین اقدام را در زمینه کم رنگ کردن این جرم در جامعه بحث فرهنگ سازی عنوان و اظهار کرد: باید این بلوغ فکری و شعور اجتماعی در جوانان ایجاد گردد که برای بانوان ایجاد مزاحمت نکنند.
وی راهکار دوم را در این زمینه ایجاد اشتغال عنوان کرد و گفت: اشتغال زمینه اصلی کاهش جرم در جامعه میباشد و ایجاد اشتغال برای جوانان میتواند از بروز این جرم و جرمهای دیگر تا حد زیادی در جامعه جلوگیری کند.
به گفته زررخ اکثر مزاحمان را افراد بیکار تشکیل میدهند که بی هدف در جامعه پرسه میزنند و برای بانوان ایجاد مزاحمت میکنند.
این وکیل دادگستری با بیان اینکه «بخشی از علت ارتکاب این جرم به نحوه پوشش زنان در جامعه بر میگردد» بیان کرد: عدم پوشش و یا رفتار مناسب در بانوان موجب میگردد که مزاحمتهایی برای آنان در جامعه حادث گردد.
زررخ عقدههای روانی را از جمله دیگر علل بروز این جرم در جامعه عنوان کرد و افزود: متاسفانه افرادی را میبینیم که با داشتن موقعیت مناسب کاری، اجتماعی و دارا بودن تمکن مالی باز به اقدامات این چنینی دست میزنند و برای بانوان ایجاد مزاحمت میکنند.
وی افزود: این امر میتواند ریشه در دوران کودکی این افراد داشته باشد که به این افراد بی توجهی شده و دچار سرخوردگی شدهاند و حال ناکامی و عقدههای آن دوران را با ایجاد مزاحمت برای بانوان بروز میدهند که برای رفع این مشکل نیز باید روانشناسان وارد کار شوند و بحث عقده گشایی از این افراد را انجام دهند.