آفتابنیوز : آفتاب: کامران دانشجو امروز در حاشیه مراسم بزرگداشت شهدای جهاد علمی در پاسخ به پرسش مهر، در خصوص برخی گمانهزنیها درباره برکناری وزیر علوم و رئیس دانشگاه تهران ابتدا درباره این گمانه زنی ها درباره برکناری خودش گفت: همانطور که افرادی که به دولت می آیند با نظر رئیس دولت منصوب می شوند هر زمان که رئیس جمهور به این جمع بندی برسد که این مسیر باید از طریق فرد دیگری پیگیری شود، شخص دیگری را جایگزین می کند که این حق رئیس دولت است.
وی که خود را حتی در زمان وزارت دوست رئیس جمهور می داند، ادامه داد: پس از پایان دولت من و آقای احمدی نژاد به دانشگاه علم و صنعت باز می گردیم و من در دانشکده مکانیک و رئیس جمهور هم در دانشکده عمران به تدریسمان ادامه می دهیم و خدا را هم شکر می کنم که رئیس جمهور به من این فرصت را داد که به مردم خدمت کنم، اما در کل چنین چیزی وجود ندارد و این موضوع زاییده چند سایت است و حقشان است که گمانه زنی را به عنوان خبر مخابره کنند.
وزیر علوم گفت: در کل وزرا انتخاب رئیس جمهور هستند و هر زمان که لازم باشد شخص دیگری منصوب می شود.
دانشجو همچنین در خصوص برکناری فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به برخی شایعات و دادن اولتیماتوم سی روزه به وزیر علوم برای برکناری رئیس دانشگاه تهران افزود: من این موضوع را تایید نمی کنم و به من هیچ اولتیماتوم یک روزه، سی روزه یا سی ساله برای برکناری رئیس دانشگاه تهران یا هر دانشگاه دیگری داده نشده است.
وزیر علوم در ادامه افزود: این فشارهایی که عنوان می شود از طرف دولت برای برکناری رئیس دانشگاه تهران وارد میشود، در ادبیات دولت نیست و اصلا چنین ادبیاتی معنی نمی دهد.
وی در ادامه گفت: تمام روسای دانشگاه ها بخصوص روسای از جمله روسای دانشگاه هایی مثل تهران، شهید چمران اهواز و شیراز که شائبه برکناری شان وجود دارد کارشان را باید ادامه دهند.
نظر دانشجو درباره رئیس جمهور شدنش
دانشجو در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره شرکت وزیر علوم در انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: حساب احتمالات می گوید احتمال هیچ چیز در دنیا رد نمی شود، اما من چنین فکری در سر ندارم تا زمانیکه وزیرم وزیر احمدینژاد هستم و همچنین تا زمانیکه وزیر هستم اجازه نمی دهم خدمات و نیت خدماتم جز در راه رضای خدا در راه دیگری آلوده شود.
بازنشستگی استادان
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در خصوص برخی حاشیه ها درباره بازنشستگی اساتید تصریح کرد: اگر حتی یکی از استادان خارج از مقررات ابلاغ شده بازنشسته یا اخراج شده به ما اعلام کند تا این موضوع را بررسی کنیم.
وزیر علوم با بیان اینکه در این زمینه برخی رسانه ها با جوسازی می خواهند بگویند وزارت علوم اساتید را زودهنگام بازنشسته می کند، با اشاره به جمله یکی از روزنامه ها که در آن تاکید کرده علت بازنشستگی اساتید استخدام استادان باسواد است، با رد این موضوع اضافه کرد: این خبر دروغ محض است و اگر که یک جو عقل سیاسی هم وجود داشته باشد این موضوع را نباید به این شکل مطرح کرد.
برخی رسانههای غربی به من فحش دادند
دانشجو در ادامه سخنانش با اشاره به تاکیداتش بر ادامه همکاری اساتید سکولار در دانشگاه ها گفت: بخاطر اینکه گفتم در دانشگاه ها اساتید سکولار نباید تبلیغ افکارشان را بکنند، رسانه های غربی مدام به من فحش می دادند، اما هنوز هم بر سر این حرفم هستم و باز هم تاکید می کنم اساتیدی که سکولار هستند می توانند در دانشگاه تدریس کنند اما حق تبلیغ افکار سکولاریسمشان را میان دانشجوها ندارند.
تذکر خصوصی به برخی روسای دانشگاهها
وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص همکاری برخی روسای دانشگاه ها با برخی تشکل ها در زمینه حمایت از افرادی که در دولت قبلی فعالیت می کردند و جلوگیری از فعالیت دانشجویان بسیجی و حزباللهی افزود: برای ما دولت قبلی و فعلی ملاک عمل نیست، اما هر کسی که در دانشگاه برای انتخابات ریاست جمهوری پا می گذارد باید با حفظ چارچوب و مقررات دانشگاه سخنرانی کند.
وزیر علوم با بیان اینکه من به برخی از این روسا به طور خصوصی تذکر دادم، ادامه داد: در جلسه بعدی من با روسای دانشگاهها باید با قاطعیت به برخی از این روسا در این زمینه تذکر دهم.
دانشجو در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در خصوص اظهارنظر محمدرضا عارف درباره ضعیف بودن تشکلهای دانشجویی تاکید کرد: دکتر عارف یک شخصیت علمی است که در گروه اصلاح طلبان فعالیت می کند ولی ما دکتر عارف را به عنوان یک شخصیت علمی و دانشگاهی می شناسیم که در بیرون از دانشگاه فعالیتهای سیاسی خود را انجام می دهد و حق دارد که با تشکل های سیاسی هم دیدار داشته باشد، اما باید بگویم تشکل های ما از ۸۸ تاکنون رشد داشته و طبق آمار تشکل های اسلامی ما در سال ۸۴ از ۱۸۲ تشکل به ۲۴۰ تشکل در سال ۹۱ افزایش یافته است.
تجمیع آزمون های ارشد و دکترا
وزیر علوم در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص تجمیع آزمون های ارشد و دکترا گفت: طبق قانونی که به ما ابلاغ شده، تجمیع باید در مقطع کارشناسی صورت می گرفت که این اقدام عملی شد. درباره تجمیع سایر آزمون های ارشد و دکترا باید اظهار داشت که لازم است مرحله به مرحله جلو رویم و اگر نتایج مثبت بود مرحله بعدی، در غیر این صورت اصلاح خواهیم کرد.
در زمان انتخابات ۸۸ حضور فتنه را احساس کردم وی در خصوص گله یکی از خبرنگاران صدا و سیما به علت اینکه در جمع خبرنگاران کمتر حاضر می شود، اما حضورش بر زمان انتخابات ۸۸ و وزارت کشور بیشتر بود، اضافه کرد: فضای آن زمان و سمتی که داشته ام ایجاب می کرد در میان خبرنگاران حاضر شوم به این دلیل که پیش از انتخابات احساس می کردم فتنه ای در راه است و از یکی دو ماه قبل این امر خیلی مشخص بود. وقتی دیدم کمیته صیانت از آراء تشکیل شد احساس کردم باید اطلاع رسانی شود.
به گزارش مهر،دانشجو تاکید کرد: وقتی شخصی در ساعت ۱۱:۲۰ دقیقه شب در زمانیکه هنوز رای گیری ها در حال انجام است، اعلام می کند که من برنده انتخاباتم بلافاصله با صدا و سیما تماس گرفتم و گفتم که نه چنین چیزی وجود ندارد و همین الان باید در خصوص اعلام نتایج اطلاع رسانی شود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: بنابراین ساعت ۱ نیمه شب نتایج آراء را از طریق تلویزیون اعلام کردم.
اینجانب هیات علمی یکی از دانشگاه های کشورم که در سن 55 سالگی در بهمن 87 با فشارمدیران دانشگاه( ولی به درخواست کتبی خود) بازنشسته شدم و از آن به بعد ، علیرغم نیاز های دانشجویی و مکاتبه های فراوان، کماکان خانه نشین غیر محسوسم.
کارنامه علمی خوبی دارم(استاد نمونه-عضو هیات مدیره انجمن....-گواهی ثبت اختراع- از دانشجویانم وزیر هم شدهاند- هر ساله تقدیر نامه و....) و اکنون به اجبار خانه نشینم.
(نظر اینجانب، بعنوان یک هیات علمی صدمه دیده از عملکرد مدیران دانشگاه، نسبت به اخبار جدید در مورد بازنشستگی که امیدوارم در جهت سازنده استفاده گردد):
هیات علمی دانشگاه ها، بخصوص در دهه های پر التهاب گذشته، از ذخیره های مفید و ارزشی کشور بوده اند . ایجاد نسلی کاردان از هیات علمی مستلزم تلا شی سخت و برنامه ریزی همه جانبه است. از وجوه مورد نیاز فقط بخش کوچکی از آن داشتن مدرک دکتری است.سنجش آموزش عالی با شاخص های کیفی است و کمیت در آن جنبه تبلیغی دارد. چگونه میتوان جایگزینی یک هیات علمی با تجربه را که هزاران دانشجو تربیت کرده است را با یکی از دانشجویان دکترایش مساوی دانست. پس نقش سالها آموزش و تجربه کجاست. خروج 200-300 هیات علمی از چرخه فعالیت علمی کشور در هر سال هر گز با استخدام فارغ التحصیلان دکتری به هر تعداد و هر میزان قابل جبران نیست. متاسفانه، در مسیر خانه نشینی عالمان، قوانین نیز بعنوان ابزاری مفید به کمک اجرا آمده است.
قوانین در مورد بازنشستگان وزارت علوم به تبعیت از قوانین بازنشستگی ادارات دولتی به گونه ای شکل گرفته که "بازنشستگی " به معنای از کار افتادگی و انتهای فعالیت های حرفه ای است. با خروج از سیستم اداری تحت عنوان هیات علمی بازنشسته، فرد بلا استفاده ماندن تخصص و خدمات خود را که سرمایه زیادی صرف کسب آن شده است و کشور به آن نیاز دارد را شاهد خواهد بود و عضوعلمی عملا و از نظر حرفه ای هم بازنشسته می شود . این وضعیت فقط مختص عموم هیات علمی دانشگاه ها نیست ، بلکه همه تصمیم سازان هم روزی با همین شرایط بازنشسته خواهند شد و نظاره گر بر باد رفتن 30 سال خدمات تخصصی و نادیده گرفته شدن منزلت حرفه ای خود خواهند بود.
در سالهای قبل جهت استفاده از خدمات بازنشستگان هیات علمی قوانینی بکار گرفته شده که کافی وعادلانه نبودند ، و بطور عام، اجرا هم نشدند. مدیران دانشگاه ها و مراکز بدلیل موظف نبودن به بهره گیری از خدمات بازنشستگان علمی، فقط در موارد نیاز شدید و یا در موارد خاص از خدمات هیات علمی استفاده می نمایند و تلاش میکنند تا در اولین فرصت با جایگزینی نیروی جدید، هر چند کم و یا بی تجربه، نیاز را رفع وبهره گیری از خدمات بازنشستگان را بدلیل داشتن بار مالی حذف نمایند. استفاده از توان علمی بازنشستگان در وزارت علوم عملا جایگاه اجرائی ندارد. حضور فرزندان واجدالشرایط جوان هیات علمی کشور در عرصه های دانشگاهی، هیچ مغایرتی با حضور پدران هیات علمی با تجربه ایشان ندارد. با شعارجذاب جوانگرائی ، در مقابل هم قرار گرفتن حضور این دو و تبلیغ حذف یکی به بهانه رشد دیگری مطمئنا به نفع استقلال و خواسته دلسوزان نیست. از آنجائیکه با گذشت زمان علم وتجربه فرد زیادتر میشود پس منطقی نیست که در شرایط توسعه مملکت، بدلیل بازنشستگی اداری یک عضو علمی، تخصص وتجربه و خدمات آموزشی ایشان نیز بازنشسته(از کار افتاده) و غیر قابل مصرف شوند.
نوابغ، مدیران، وزیران، بزرگان و......که امروز مایه افتخار محسوب میشوند، همان فرزندان دانشجوی دیروز همین پدرانی هستند که در زمان جنگ تحمیلی و احتیاج به تخصص ایشان، فرهیخته، نخبه و... خطاب می شدند و مورد تقدیر قرار می گرفتند، ولی امروز اینگونه مورد بی مهری و فراموشی قرار گرفته اند. توجه فرمایند که روند بوجود آمده برای حذف خادمان دیروز ، مسیر حذف امروز و فردای همگی(حتی فعالان امروز) را از قبل ترسیم نموده است و موقعیت بازنشستگی با تعریف رایج آن یعنی" از کار افتادگی " نصیب همه خواهد شد . پس لازم است به خاطر تداوم و حفظ سرمایه های علمی کشور چاره ای اندیشیده شود.
لطفا ،( اسم و اطلاعات محفوظ بماند)
.....