کد خبر: ۱۸۵۲۳
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۸۴ - ۱۵:۵۶

درخواست اتحادیه اروپا از روسیه برای اثرگذاری بر ایران

آفتاب‌‌نیوز : ایران به سه کشور اتحادیه اروپا فرانسه، انگلیس و آلمان هیچ نشانه ای را ارائه نداده است که قطعنامه ماه پیش آژانس بین المللی انرژی اتمی را خواهد پذیرفت. این آژانس اعلام کرده که تهران به معاهده منع تکثیر سلاح های هسته ای پایبند نبوده است و این می تواند اولین گام برای ارجاع پرونده این کشور به شورای امنیت سازمان ملل و تحریم های احتمالی باشد.
اتحادیه اروپا به عنوان شرط شروع مذاکرات مجدد مطرح کرده است که ایران باید از تبدیل اورانیوم خام به سوخت دست بردارد ولی مقامات ایرانی این قطعنامه را تاکنون نپذیرفته اند.
از زمان تصویب قطعنامه به بعد هنوز سفرای سه کشور اتحادیه اروپا دیداری با علی لاریجانی،‌ مقام ارشد امنیت ایران، نداشته اند.
یک دیپلمات ارشد اروپایی گفت: «در حال حاضر ما هیچ طرف گفتگویی نداریم و صرفا از طریق مصاحبات مطبوعاتی در حال گفتگو هستیم.»
روز سه شنبه در یک مصاحبه خبری در لندن، تونی بلر، نخست وزیر انگلیس، گفت: موضع اروپا و آمریکا یکسان است و ما به فشارهای خود ادامه خواهیم داد. کاندولیزا رایس،‌ وزیر امور خارجه ایالات متحده، به منظور هماهنگ کردن راهبردها به اروپا سفر خواهد کرد.
یک دیپلمات اروپایی با اشاره به پیشنه بسیاری از مقامات جدید ایرانی گفت: این افراد تمایلی به مذاکره ندارند.
اروپایی ها آقای لاریجانی را به عنوان مقامی می دانند که مذاکره با او را لازم می دانند ولی از عملکردش رضایت چندانی ندارند.
روز یکشنبه آقای لاریجانی در سخنرانی خود برای اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف تهران برای اولین بار اشاراتی کرد که ممکن است ایران بعضی از شرایط قطعنامه آژانس را بپذیرد.
ولی او درباره فاشیسم و اینکه با ایران بدتر از کره شمالی که گفته می شود دارای سلاح های هسته ای است رفتار شده، گلایه کرد.
این دیپلمات همچنین گفت: اروپا هنوز هم تمایلی برای ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت ندارد و ما امیدوار هستیم با نزدیک شدن به زمان ضرب الاجل عوامل مساعدتری در تهران به وجود آید تا موانع از سر راه برداشته شود.
در حال حاضر اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور پیشین و شخصیت های اصلاح طلب آشکارا این سؤال را مطرح کرده اند که آیا رویارویی به نفع ایران خواهد بود. آرزوی دوم اتحادیه اروپا آن است که روسیه و چین که به قطعنامه IAEA رأی ممتنع دادند و در شورای امنیت دارای حق رأی هستند بتوانند ایران را تحت تاثیر قرار دهند.
این دیپلمات افزود: ما قطعا به کمک سایر کشورها نیاز داریم. حزب سرخ روسیه نیز با نظر اتحادیه اروپا موافق است و تمایلی ندارد که ایران دارای چرخه کامل سوخت هسته ای شود.
امید دیگر آن است که ایران در مذاکره با هیأت IAEA که روز دوشنبه وارد تهران شدند روند مثبتی را در پیش گیرد و امکان تحقیق کامل و تهیه گزارش برای جلسه ماه نوامبر را فراهم کند.
ولی نشانه هایی وجود دارد که مقامات ایران در حال آماده کردن اذهان عمومی برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت هستند.
روز سه شنبه محمد سعیدی، معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی ایران (AEO)، گفت، این مسأله باورکردنی است زیرا نظرسنجی عمومی نشان می دهد 80 درصد از ایرانی ها طرفدار داشتن چرخه کامل هسته ای کشور هستند.
این دیپلمات تصریح کرد: آن چیزی که اتحادیه اروپا نیاز دارد نشانه های واضح از پذیرش قطعنامه IAEA است و این وظیفه ایران است که حرکتی را در این زمینه نشان دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین