کد خبر: ۱۸۹۶۸۸
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۲

کاهش 82 درصدی صادرات برنج به ایران/ارزانی کاشی ایران معضل شد!

آمار منتشر شده حاکی از کاهش 82 درصدی صادرات برنج پاکستان به ایران است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: تاکنون صادرات برنج باسماتی پاکستان به ایران ماهانه به حدود 45 هزار تن می‌رسید که این رقم در حال حاضر به کمتر از 8 هزار تن رسیده که حاکی از کاهش 82 درصدی صادرات برنج پاکستانی به ایران است. صادرکنندگان نبود توافق‌نامه جامع درباره چگونگی نقل و انتقال پول بین دو همسایه را عامل این افت شدید اعلام کرده‌اند.

پاکستان سالانه شش میلیون تن برنج تولید می‌کند که از این مقدار تولید حدود دو میلیون تن آن از نوع باسماتی است. همچنین ارزش سالانه صادرات برنج پاکستان نیز به حدود 2.5 میلیارد دلار می‌رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اکسپرس تریبیون، در همین حال انجمن صادرکنندگان برنج پاکستان اعلام کرده که واردکنندگان ایرانی به دلیل وجود کانال مناسب مبادله پول به سمت خرید برنج از هند متمایل شده‌اند.

به گفته صادرکنندگان پاکستانی هند در حال گرفتن سهم برنج پاکستانی در بازار ایران است. این موضوع باعث شده تا صادرکنندگان پاکستانی از دولت این کشور به خاطر اهمال در زمینه تسهیل تجارت با ایران به شدت انتقاد کنند.

از سوی دیگر روزنامه داون چاپ پاکستان نیز گزارش داد که این کشور در هشت ماهه سال جاری مالی حدود دو میلیون و 350 هزار تن برنج به ارزش یک میلیارد و 164 میلیون دلار صادر کرد.

آمار نشان می‌دهد که از این میزان صادرات حدود دو میلیون تن برنج غیر باسماتی و 350 هزار تن نیز برنج باسماتی بوده است. در فصل جاری رشد صادرات برنج باسماتی پاکستان با افت مواجه شده که دلیل اصلی آن نیز کاهش تقاضا از سوی واردکنندگان ایرانی بوده است.

افزایش قیمت‌ها در بازار ایران باعث شده تا صادرات برنج باسماتی پاکستانی به این کشور با افت مواجه شود. همچنین مشکلات موجود در نقل و انتقال پول بین صادرکنندگان و واردکنندگان برنج در پاکستان و ایران نیز باعث کاهش صادرات برنج باسماتی به ایران شده است.

در خبری دیگر درباره تجارت ایران و پاکستان، پایگاه اطلاع‌رسانی پاکستان آبزرور گزارش داد که فروش کاشی سرامیک ایرانی در بازار پاکستان با قیمت ارزان به معضلی برای صنعت کاشی و سرامیک این کشور تبدیل شده است. فروشندگان کاشی در کراچی پاکستان می‌گویند که بازرگانان ایرانی انواع مدل‌های کاشی سرامیک ساخت این کشور را با قیمتی تقریبا 25 تا 35 درصد ارزان‌تر از محصولات ساخت پاکستانی به آن‌ها عرضه می‌کنند.

از سوی دیگر حجم زیادی از کاشی سرامیک ایرانی نیز به صورت غیرقانونی و قاچاق از ایران وارد بازار پاکستان می‌شود که این نیز باعث شده تا صنعت کاشی سرامیک پاکستان تحت فشار زیادی قرار بگیرد. طی چند سال گذشته واردات کاشی سرامیک‌های چینی به تهدیدی برای صنعت بومی پاکستان تبدیل شده بود و حالا چنین وضعیتی برای کاشی‌های ایرانی نیز به وجود آمده است.

گفته می‌شود کاشی سرامیک‌های ایرانی عمدتا از طریق مرز تفتان وارد پاکستان می‌شوند. به گفته بازرگانان روزانه حدود 10 کامیون حاوی کاشی‌های ایرانی از این طریق این مرز از ایران وارد پاکستان می‌شود. با ادامه روند فعلی تعطیلی کارخانه‌های تولید کاشی سرامیک در پاکستان دور از انتظار نیست.

فعالان صنعت کاشی سرامیک به هیات فدرال درآمد این کشور (FBR) اعلام کرده‌اند که کاشی‌های ایرانی به سادگی و با 35 درصد قیمت کمتر نسبت به محصولات مشابه تولید پاکستانی در شهرهای این کشور مانند کراچی، کوئتا، مکران و لاهور عرضه می‌شوند.

کاشی‌های چینی نیز نسبت به محصولات پاکستانی 20 تا 25 درصد ارزان‌تر هستند. صنعت کاشی پاکستان اعلام کرده که دست کم 45 درصد از بازار این کشور در اختیار محصولات وارداتی به ویژه چینی و ایرانی قرار گرفته است و مابقی بازار در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار دارد. همچنین طی پنج شش ماه اخیر سهم محصولات ایرانی در بازار پاکستان افزایش یافته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین