کد خبر: ۱۹۰۷۱
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۸۴ - ۲۱:۰۹

هاشمی نحوه نظارت مجمع بر قوای سه گانه را نشریح کرد

آفتاب‌‌نیوز : حجت‌الاسلام و المسلمين هاشمي هاشمي رفسنجاني در حاشيه‌ي افتتاح موزه‌ي ملي قرآن در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: نظارت مجمع تشخيص بر حسن اجراي سياست‌هاي كلي مساله‌ي تازه‌اي نبود اما نمي‌دانم چرا يك دفعه اين همه هياهو به پا شد.


وي افزود: سال‌ها پيش مقام معظم رهبري بر اساس قانون اساسي وظيفه‌ي نظارت بر حسن اجراي سياست‌هاي كلي را به مجمع واگذار كرده بودند و طبق قانون رهبري مي‌تواند بخشي از وظايف و اختياراتش را به مجمع تشخيص مصلحت واگذار كند.

هاشمي رفسنجاني گفت: نظارت مجمع هميشه وجود داشته اما آيين‌نامه‌ي نظارتي نداشتيم. چيزي كه اتفاق افتاده اين است كه مجمع اخيرا آيين‌نامه‌ي‌ نظارت را تدوين و به رهبري تقديم كرده است. ايشان هم اخيرا اين آيين‌نامه را تاييد و ابلاغ كرده‌اند.


وي هم‌چنين درباره‌ي عضويت خاتمي در شوراي عالي مركز تحقيقات استراتژيك گفت: در حكم انتصاب ايشان، استفاده از تجربيات مفيد آقاي خاتمي دليل اصلي اين انتخاب بوده است. مركز تحقيقات استراتژيك يك شوراي عالي دارد؛ سه نفر اعم از رييس مجمع تشخيص، رييس مركز تحقيقات استراتژيك(روحاني) و يك نفر شخصيت سياسي و علمي، كه ما آقاي خاتمي را انتخاب كرديم.

وي ادامه داد: شوراي عالي سياست‌هاي مركز را تعيين مي‌كند و نيرو‌هاي علمي اين سياست‌ها را اجرا مي‌كنند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص مذاكره با اروپا در خصوص پرونده هسته‌يي نيز گفت:‌ موضع ايران مذاكره بدون پيش شرط است. ايران آمادگي دارد براي شفاف سازي و اعتماد سازي مذاكره كند، اما شرط نمي‌پذيريم.

هاشمي رفسنجاني درباره‌ي شهريه‌ي دانشگاه آزاد و تسهيلاتي براي دانشجويان اين دانشگاه نيز گفت: هيات امناي دانشگاه آزاد به دولت پيشنهاد داده است كه مبلغي را به عنوان وام در اختيار دانشجويان قرار دهد تا در دوران تحصيل شهريه‌ي خود را بپردازند و پس از فارغ التحصيلي اقساط وام را پرداخت كنند.

وي افزود‌: دانشگاه آزاد سعي مي‌كند هزينه‌هايش را به نصف هزينه‌ي ساير دانشگاه‌ها تقليل دهد، البته دولت هنوز با پيشنهاد هيات امناي دانشگاه آزاد موافقت نكرده است.

رييس هيات امناي دانشگاه آزاد گفت:‌ قرار بر اين شده كه كار كارشناسي انجام شود تا معلوم شود شهريه‌اي كه از دانشجويان دانشگاه آزاد گرفته مي‌شود، عادلانه است يا خير.

به گزارش ايسنا، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام هم‌چنين درباره‌ي افتتاح موزه‌ي قرآن گفت: ساختمان اين موزه قدمت تاريخي دارد، قبل از انقلاب براي اهداف ديگري طراحي شده بود. در سال 75 آقاي مسجد جامعي و آقاي حبيبي در راستاي نهضت ترويج قرآن به فكر افتادند كه موزه‌ي قرآن را تاسيس كنند.

وي ادامه داد: در اين موزه بايد كارهاي نرم افزاري بسياري انجام شود، بايد به كارهاي محتوايي قرآني در كنار كارهاي نمايشي روي بياوريم. بايد صاحبنظران قرآني در اين مكان مقدس به بحث و بررسي در مورد مسايل قرآني بپردازند و نتايج آن را به دنيا اعلام كنند. افراد محقق مي‌توانند از اين عقبه‌ي وسيع براي تحقيقات خود استفاده كنند و با تاسيس اين موزه مي‌توان به شكل‌گيري يك نهضت علمي و فرهنگي بر اساس قرآن اميدوار بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین