کد خبر: ۱۹۱۲۲۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۰

علل جدایی در سال‎های اول زندگی مشترک

روزنامه خراسان به بهانه سوال یکی از مخاطبان خود به بررسی مشکلات زوجین در ابتدای سال‎های زندگی مشترک و نحوه حل آنها پرداخت.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: این روزنامه نوشته است: پسری ۲۲ ساله هستم حدود ۱۸ ماه پیش با دختری ازدواج کردم و اکنون در دوران عقد هستیم. همسرم ۲۰ ساله است و ۲ ماه است که می‌‎گوید دوستت ندارم و طلاق می‌‎خواهد. من خیلی دوستش دارم خانواده‎اش نیز او را حمایت می‌‎کنند ولی من علتش را نمی‌‎دانم. راهنمایی‎ام کنید دوست ندارم از دستش بدهم.

درباره سوال شما چندین نکته قابل توجه است:

اول اینکه سن پایین در زمان ازدواج ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد. برای ازدواج چندین بلوغ لازم است، بلوغ جنسی، عاطفی و عقلی. بلوغ جنسی معمولا در سنین زیر ۱۸ سال اتفاق می‌افتد ولی برای رسیدن به بلوغ عقلی و عاطفی به زمان بیشتری نیاز است، هرچند نمی‌‎توان سن دقیقی را مشخص کرد؛ زیرا این موارد بسته به تجربیات هر فرد متفاوت است ولی به طور کلی آمال و آرزو‌ها و همچنین اهداف افراد در سنین زیر ۲۰ سال و بعد از آن تفاوت‎های فاحشی با هم دارند. وقتی افراد در سنین بسیار پایین تصمیم به ازدواج می‌‎گیرند می‌‎توان انتظار داشت که پس از گذشت چند سال احساس کنند که انتظاراتشان از زندگی و همسرشان تغییر کرده است و همین موضوع زمینه ساز مشکلات و نارضایتی می‌شود.

* سال‌های پرتنش

از سوی دیگر ۲سال ابتدایی ازدواج، سال‎هایی پرتنش است. مطالعات نشان داده است درصد زیادی از طلاق‎‌ها در این سال‎‌ها اتفاق می‌‎افتد. در این زمان زوج در حال شناخت ویژگی‎‌ها و عادات یکدیگرند، از آنجا که شیوه حل مسئله افراد با هم تفاوت دارد، به احتمال زیاد حتی اگر ۲ نفر بر سر وجود مشکل با هم توافق داشته باشند بر سر راه حل به توافق نمی‌‎رسند.

برخی از مشکلات رایج در سال‎های اولیه ازدواج عبارت است از: ارزش‎‌ها، مشکلات مادی، ارتباط با خانواده‎‌ها و خویشاوندان و برخی روابط زناشویی.

بسیاری از زوج‎‌ها قبل از ازدواج چشم خود را روی اختلافات و تفاوت‎هایی که با هم دارند می‌‎بندند ولی پس از ازدواج متوجه تفاوت در ارزش‎‌ها و عقاید خود می‌‎شوند و دیگر نمی‌‎توانند آن را نادیده بگیرند. تفاوت عقیده در مسائلی ازجمله مذهب، سیاست، شغل و نحوه پوشش می‌‎تواند مشکلات زیادی را باعث شود.

اختلاف بر سر خرج کردن پول از مهم‎‌ترین مشکلات زوج‌های تازه ازدواج کرده است. انتظارات متفاوت در این باره و ناتوانی در مدیریت مالی باعث بروز دلخوری می‌‎شود.

* نقش خانواده‌ها

ازدواج باعث گسترش خانواده و اقوام می‌‎شود که سیستم حمایتی بسیار وسیعی را برای ما به ارمغان می‌آورد اما از طرف دیگر همین گسترش می‌تواند عامل بسیاری از اضطراب‌ها شود به خصوص اگر عروس یا داماد جدید از جانب یکی از اقوام نزدیک (به ویژه یکی از والدین) پذیرفته نشود و نتواند رابطه‌ای خوب با وی برقرار کند.

برخی از والدین به سختی می‌توانند ازدواج فرزندشان را قبول کنند و همین نپذیرفتن کامل می‌تواند در نخستین سال‌های ازدواج عامل اختلافات و درگیری‌های بسیاری شود. روابط زناشویی نیز از مشکل ساز‌ترین مسائلی است که زوجین ممکن است با آن مواجه شوند.

برای بسیاری از زن و شوهرهای جوان، اولین ارتباط زناشویی بسیار پراسترس و تنش‎زا خواهد بود. ازجمله عوامل به وجود آورنده این مسئله‌گاه وجود اطلاعات ناکافی و حتی نادرستی است که ازگوشه و کنار در اختیار افراد قرار می‌گیرد لذا باور‌ها و انتظارات نادرستی در این زمینه در ذهن آن‌ها شکل گرفته است که باعث بروز استرس در آن‌ها می‌شود.

* چه باید کرد؟

اگر مسائلی مشابه موارد ذکر شده، برای شما دردسرساز شده است، نگران نباشید راهکارهایی برای برطرف کردن این مشکلات وجود دارد ولی قبل از هر چیز پیدا کردن مشکل اصلی مهم‌ترین مسئله است:

با همسر خود صحبت و سعی کنید علت اصلی بی‌علاقه شدن‌اش به زندگی مشترکتان را بیابید، شنونده فعال بودن و قضاوت نکردن درباره احساسات همسرتان از اهمیت بسزایی برخوردار است. اگر وی احساس کند که شما به او و دلمشغولی‌هایش اهمیت می‌دهید و درصدد رفع مشکل هستید، با شما همکاری خواهد کرد. در صورتی که مشکل در تغییر اهداف و آرزو‌ها باشد، بررسی اهداف جدید و پیدا کردن نقاط مشترک و برنامه ریزی برای دستیابی به آن‌ها می‌تواند به هر دو نفر انگیزه و امید بدهد. در نظر داشته باشید که هیچ کسی دقیقا مطابق انتظارات و خواسته‌های شما نیست، بنابراین پذیرش تفاوت‌های شخصی و اعتقادی کمک می‌کند که آرامش بیشتری را تجربه و ارتباط بهتری با همسرتان برقرار کنید.

* گفت‌و‌گو کنید

گفت‌و‌گو کردن درباره اولویت‌های مالی و ایجاد یک برنامه کلی درباره نحوه و میزان خرج کردن پول می‌تواند از بروز اختلافات در این زمینه بکاهد. هرچه قدر دقیق‌تر این کار را انجام دهید به‌ همان میزان از بروز مشکلات پیش گیری کرده‌اید.

تنظیم ارتباطات با خانواده‌ها امری مهم به شمار می‌آید. به یاد داشته باشید شما خانواده جدیدی تشکیل داده‌اید.

با خانواده خود و همسرتان با احترام رفتار کنید ولی در عین حال مرزی برای خود و آن‌ها در نظر بگیرید. درددل کردن نزد خانواده‌ها و بد‌تر از آن بدگویی از همسرتان، باری از دوش شما بر نمی‌دارد و تنها روابط را تخریب می‌کند.

درباره مسائل زناشویی با یکدیگر باز و روشن باشید. از خواسته‌ها و نگرانی‌هایتان در این باره به صورت شفاف با هم صحبت کنید و در صورتی که اطلاعات شما ناکافی است به کتاب‌های معتبر و یا مشاوران دارای تجربه در این زمینه مراجعه کنید.

فراموش نکنید هر شخصی خصوصیات خاص خود را دارد، پس تلاش کنید با برقراری ارتباط مناسب و موثر با همسرتان او را بیشتر بشناسید و علت دلسردی وی را از بین ببرید. مراجعه به یک مشاور خانواده بسیاری از ابهامات را برطرف می‌کند و به شما در حل مشکلتان یاری می‌رساند. نادیده گرفتن مشکل و به تعویق انداختن حل مسائل باعث جدی‌تر شدن آن‌ها می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ارسالی بهراد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
0
17
آن شب که شد زندگی ما آغاز، آغاز شد افسانه این سوز و گداز، دادند به ما دلی گفتند بسوز، دیدند که سوختیم گفتند: بساز
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین